משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוף עם אורז בתנור התבשיל המושלם

נכתב על ידי יוני 10, 2012 , צפיות: 170603

קטגוריות: מנות עיקריות, תבשילי עוף ובשר בתנור, תבשילי עוף קלים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוף עם אורז בתנור התבשיל המושלם
עוף עם אורז בתנור התבשיל המושלם, תבשיל מעולה שכולל בתוכו גם מנה עיקרית וגם תוספות, אחרי שמכינים את התבשיל הזה לא צריך להכין כלום, הוא כולל הכל. ועוד דבר חשוב הוא קל להכנה והטעם…

עוף עם אורז בתנור התבשיל המושלם

מצרכים:

2 בטטות חתוכות לעיגולים
2 בצלים  חתוכים לפרוסות
חבילת פטריות פרוסות
קילו חלקי עוף לא כולל חזה
3/4 כוס מים

מצרכים לאורז:
כוס אורז
1.5 כוס מים
2 גזרים מגוררים
חציל קלוף וחתוך לקוביות
בצל בינוני קצוץ
קופסת רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
סוכר
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)

תבלינים לעוף:
שמן זית
2 כפיות פפריקה
שום כתוש
כמון
א. מרק
מל"פ



אופן ההכנה:

1. להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים. לטגן את הבצל, להוסיף את החציל, לטגן כ 5 – 10 דקות להוסיף גזר, לטגן כ 2 דקות, להוסיף את האורז, מים , רסק, תבלינים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות. אחרי 10 דקות להוריד מהאש.

2. לטגן את הבצל והפטריות. בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לסדר את פרוסות הבטטה. את תערובת האורז לפזר מעל הבטטה. את הבצל והפטריות לפזר מעל. לסדר מעל את חלקי העוף. להוסיף לתבנית 3/4 כוס מים לכסות.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה. אח"כ להוריד את הכיסוי להמשיך לאפות עד שהעוף מקבל צבע יפה.

הפוסט עודכן ב 3.6.2015

עוף עם אורז בתנור התבשיל המושלם

עוף עם אורז בתנור התבשיל המושלם

עוף עם אורז בתנור התבשיל המושלם

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

516 תגובות

  1. ניקי
    אני מעדכנת שמישקל ה5כרעיים הם שני קילו
    תודה

    • בוקר טוב
      אני מנסה להבין איך כזאת כמות של בשר תיכנס בתבנית אחת עם האורז ושהכל יתבשל כמו שצריך, זה נראה לי הרבה מידי לתבנית אחת. בכל מקרה תעשי כפול. אולי לחלק.

  2. בוקר טוב ניקי יקרה
    הפשרתי אתמול 5כרעיים חצויים
    האם עליי לשנות /להוסיף כמויות במתכון ?כמה? ואיפה?
    תודה רבה מקסימה על הכול

  3. להשרות את האורז לפני מעט?

    • לא

  4. אפשר בלי השלב של הפטריות והבצל ?

  5. היי ניקי
    אפשר לדעתך להכין בערב את האורז ולהכניס למקרר ולמחרת להוסיף את העוף?

    • לא תכיני הכל ביחד.

  6. לילה טוב והיי ניקי,
    תודה על הניוזלטר עם הפוסט לחנוכה, מתכננת כבר על כמה וכמה מתכונים.
    לגבי תבשיל העוף הזה, אפשר להחליף רסק עגבניות בעגבניות?

    • לילה טוב
      רסק עגבניות יותר מתאים.

  7. היי ניקי
    אם אין לי חציל אפשר להחליף בקישוא?

  8. הי ניקי מה נשמע ? :)
    אני מחפשת את המתכון של העוף השלם בתנור עם המלח גס בפינות של התבנית …לא מוצאת …את יכולה לעזור לי ?

  9. ניקי שלום,
    האם ניתן להכין בסיר אלומניום רגיל?
    אודה על תשובתך,
    לילך

    • האם ניתן להכניס את הסיר לתנור ? אז כן, אם יש לך סיר נמוך ושטוח עדיף.

  10. היי ניקי,
    אפשר לשים בקוקי?
    אם אני רוצה שיהיה יותר אורז, ויש לי כרעיים… את יכולה להגיד כמויות משוערכות, בבקשה

    • לא ניסיתי אבל נראה לי בסדר, כשאת מבשלת את האורז על כל כוס אורז תוסיפי כוס וחצי מים. אני בספק אם יהיה לך מקום בשקית אחת לכל.

  11. היי ניקי. אני מחפשת תבשיל עוף לארוחת שישי. התכוונתי להכין תבשיל עוף ואורז אחר שלך אז כבר קניתי 3 כרעיים ו- 10 כנפיים אבל עכשיו אני חושבת שהמתכון הזה מתאים יותר. אני רוצה מתכון מתובל היטב עם עוף שזוף…זו פעם ראשונה שאני מבשלת עוף שהוא לא חזה. אני די נגעלת מזה אבל הגיע הזמן לנסות…. האם לשים כל מה שקניתי בתבשיל הזה? (הפרידו לי את הכרעיים לכמה חלקים במעדניה). בזמן ההשרייה פשוט לתבול את העופות במשרה או שמנקים איכשהו?
    תודה רבה

    • העוף הזה לא יוצא שזוף היטב הוא מכוסה כל זמן הבישול בגלל האורז. עדיין מתאים ?

      • תודה על המענה המהיר. אתפשר על "שזוף היטב" כי בכל זאת אני מבינה מהמתכון שלאחר הסרת הכיסוי הוא כן קצת משתזף…אלא אם את ממליצה על מתכון אחר.. האם להשתמש בכל הכמות עוף שרשמתי? והאם לנקות?
        תודה

        • אני תמיד קונה עוף נקי מהקצב, אם אם נראה לך שצריך לנקות אז כן בוודאי נוצות צריך להוריד. את יכולה להשתמש בכל.

  12. הכנתי את המתכון הזה לפני חודשיים ויצא מעדן!
    כעת אני רוצה לחזור ולהכינו למחר בערב אך אין לי בטטה ויש לי הרבה תפו"א..

    האם ניתן להחליף את הבטטה בתפו"א? איך את ממליצה להכין את התפו"א כדי שיהיה טוב?

    תודה!

    • תבשלי את הפרוסות שיתרככו מעט ואז תצרפי לתבנית.

  13. שלום לניקי היקרה
    האם אפשר לוותר על חצילים +פטריות?
    תודה

  14. הי ניקי, האם אפשר פיטריות מקןפסה?

  15. ניקי, משהו כנראה לא בסדר. אולי את לא רואה את התגובות שלי. שאלתי, לא ענית לי, ביקשת שאשאל שוב, שאלתי שוב ואולי לא ראית מפני שענית לי:"שלום דורית" ושום דבר יותר.
    תסתכלי בבקשה אם את רואה את מה ששאלתי. אני רואה את זה כתגובה החדשה ביותר ברשימת התגובות.

  16. כמה חלקי עוף ואיזה? עם עור או בלי?
    כמה שמן זי? כמה שום?
    כמו כן אם תוכלי לכתוב לי כמה תבלינים בכל אחד מהשלבים. אני יודעת שזה עניין של טעם אבל בכל זאת שיהיה לי בסיס כלשהו. (אבקת מרק, סוכר, מלח. וכמון)

    • את יכולה לשים 10 שוקיים או קילו כנפיים, אני לא מורידה את העור, כפית שום כתוש מעט כמון, כף א. מרק. סוכר כפית, כף נוספת א. מרק באורז.

  17. שלום ניקי.
    שאלתי אותך ב18/5 כמה שאלות לגבי המתכון ולא ענית לי. אודה לך אם תועני לשאלותיי כי אני רוצה להכין אותו.

  18. אחד הטעימים!!!!:)

    • תודה אמא :)

  19. שלום ניקי
    כמה חלקי עוף ואיזה?
    עם או בלי עור?
    האם את יכולה לכתוב לי את כמות התבלינים בכל אחד מהשלבים? אני מבינה שזה עניין של טעם אבל שיהיה לי בסיס כלשהו.
    כמה שמן זית למשרה של העוף?

  20. הי ניקי, אפשר לעשות עם בורגול במקום אורז?

    • לא ניסיתי אבל לפי ההיגיון כן כי דרך ההכנה של שניהם דומה.

  21. כמה רסק להוסיף? איזה גודל של קופסא?

    • 100 ג' רסק הקופסאות הקטנות.

  22. היי ניקי…
    מה הכוונה לחום בינוני? ועל איזה כיסוי מדובר?
    תודה

    • 180 מעלות ותכסי עם נייר כסף

  23. ניקי, תודה רבה לך!! יצא פשוט מעולה

    • אין על מה גיתית.

  24. הי ניקי. נראה מעולה!!! לא נוגעים פה בחצילים. אפשר לוותר? להחליף בירק אחר?
    תודה רבה :(

    • את יכולה לוותר על החציל.

  25. סליחה ניקי אבל לא הבנתי אם לבשל את האורז קודם..?

    • היי חגית
      האורז עובר חצי בישול, תסתכלי בבקשה בסעיף 1.

  26. ניקי יקרה,
    האם ניתן להכין בחמישי ולחמם על הפלטה לשבת?

    • כן שרה, אם יש לך אפשרות אז שישי בבוקר עדיף.

  27. הי ניקי,

    האם אפשר להכין את התבשיל עם פילה עוף? האם אפשר לגוון עם ירקות אחרים?

    תודה רבה!

    גלית

    • לא גלית זה לא מתאים.

  28. הכנתי היום לשבת, הריח נהדר ואני בטוחה שגם הטעם… זו הזדמנות להודות לך על המתכונים המצויינים שבהרבה מהם כבר השתמשתי. אין עלייך, ותמשיכי! תודה

    • העונג כולו שלי תהנו מכל טעימה.

טוען...
טוען...