משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

חמין מעולה!

נכתב על ידי דצמבר 11, 2013 , צפיות: 471015

קטגוריות: HOMEPAGE, מנות עיקריות, תבשילי עוף ובשר בתנור, תבשילי קדרה

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

חמין מעולה!

לא הגיע הזמן לחמין עם כל הדברים שמסביב ? תפוחי אדמה, שעועית , חיטה, בשר טוב הכל נכנס לתנור לכל הלילה. כשיש חמין בתנור בשבת בבוקר הריח מגיע לחדר שינה ועוד לפני שפוקחים עיניים מתחילים להריח זה מגיע כמו בחלום, העיניים נפקחות ואז אני נזכרת יש חמין לצהריים, אני הולכת למטבח בודקת שהכל בסדר הריח מקיף מכל הכיוונים וכולם מתאפקים עד שמגיעה ארוחת הצהריים, לפעמים יש כאלה שלא מתאפקים…

חמין מעולה!

4 – 5 מנות

מצרכים:

800 ג' בשר בקר חתוך לקוביות
(מספר 5) יש כאלה אוהבים את מספר 8 זה גם הולך
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה גדולה
כוס חיטה שהושרתה מראש
כוס שעועית שהושרתה מראש
2 כפות סילאן
פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

4 ביצים


אופן ההכנה:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר ולטגן במחבת חמה מכל הכיוונים ולהעביר לקדרה.

2. לחתוך את הירקות גס (חתיכות גדולות) ולפזר מעל הבשר. לטגן את הבצל ולפזר מעל הירקות.

3. לערבב חיטה כפית פפריקה וכפית א. מרק, בנפרד לערבב שעועית עם כפית פפריקה וכפית א. מרק.

4. לשפוך את החיטה בצד אחד ובצד שני את השעועית

5. להוסיף את הסילאן.

6. לערבב כוס מים רותחים כף פפריקה וכף א. מרק מלח פלפל ולצקת באופן שווה מעל, להוסיף כ 3 כוסות מים שיכסו הכל ולהוסיף את הביצים.

7. לכסות להכניס לתנור חום 180 מעלות כשעה ורבע אחר כך להנמיך את החום ל100 מעלות לכל הלילה.

נהדר!

ומה מגישים ליד החמין ? לחצו כאן

חמין מעולה!

 

חמין מעולה!

חמין מעולה!

חמין מעולה!

חמין מעולה!

חמין מעולה!

חמין מעולה!

נפלא, פשוט נפלא!

חמין מעולה!

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,461 תגובות

  1. היי ניקי אם שמים עוף במקום בשר גם צריך לטגן קודם? ואם אני שמה כוס שעועית אדומה וכוס לבנה האם צריך להכפיל את כמות התבלינים ? סופשבוע חמים ונעים

    • את יכולה לטגן אבל את לא חייבת. את שמה גם את השאר ? אז תגדילי את כמות התבלינים בוודאי זאת כמות גדולה של שעועית. תצטרכי סיר גדול.

  2. ניקי, ערב טוב וגשום.
    המתכון הזה מאוד קוסם לי לסופ"ש הקרוב, כל המצרכים מוכנים ורוצה להרכיב את הסיר. קניתי גם קישקע ורציתי לשאול באיזו שכבה אני מוסיפה אותו, עם הבשר? או למעלה?

    • הי
      קישקע שמים בחלק העליון של החמין לפני הכניסה לתנור.

  3. הי ניקי
    הכנתי כמה פעמים ויצא מעולה. השאלה היא האם יש אפשרות לשים בתנור רק 7 שעות?
    תודה רבה
    מיטל

  4. יש לי שקית קנייה מעורבת עם 16 סוגי קטניות, ביניהן כל צבעי וסוגי השעועעץ,אפונה וחומוס .
    זה טוב?.
    ואם לא , יש לי שקית נפרדת של שעועית אדומה וחיטה. זה מספיק. אצלך ניראה שיש כמה צבעים, נכון ?

    • צריך להשרות את זה לא ? אני לא מכירה את המוצר הזה, חומוס צריך יותר השרייה משעועית וחיטה, אין לי תשובה. אני השתמשתי בשעועית אדומה וחיטה.

  5. הי ניקי.

    אפשר להשתמש בשועיעית לבנה ואדומה מקופסת שימורים ?

    • לא, הן כבר מוכנות לאכילה אין מה לבשל אותן שוב.

  6. היי ניקי, האם יצא טעים רק עם עוף? ממש בא לי את המתכון הזה…בלי רסק.

    • כן יצא טעים.

  7. ניקי תודה על המתכונים הנהדרים שמככבים אצלנו בבית. האם אפשר לשים את החמין על פלטה/תנור ב21 ויהיה מוכן בצהריים למחרת או שזה מעט מדי זמן?

    • אני עונה לגבי התנור זה בסדר גמור.

  8. הי ניקי
    יש לי תבנית פיירקס מזכוכית עם מכסה ,שניתן להכניס לתנור. אפשרי להכניס פיירקס זכוכית לתנור ללילה שלם?..

    • פיירקס נועד לאפייה אין בעיה.

  9. היי
    האם תוכלי להסביר על תהליך ההשרייה וגם לומר באיזו חיטה ושעועיץ את משתמשת ?

    • אני קונה בדרך כלל של סוגת או מה שיש במבצע, לשים בקערה לכסות במים ויותר. אחת ל.. להסתכל ואם חסר מים להוסיף.

  10. היי ניקי.. האם אפשר לעשות את החמין הזה על הפלטה של שבת?

    • אחרי שעה בתנור על 180 מעלות תעבירי.

  11. 8 שעות להשרות את השעועית והחיטה סה מספיק ?

    • לא, תעשי מהיר את יודעת ?

  12. היי ניקי, חייב לציין שהחמין פשוט מעולהההה, ילדים טורפים. שאלה רציתי לשים השבת עוף בשבילי הילדים. לשים אותו בתחתית כמו הבשר? והאם צריך להרתיח או לבשל לפני?,,;

    • תשימי יחד עם הבשר כמו שהוא, כדאי להוריד מהכמויות של הבשר.

      • תודה רבה ושבת שלום

  13. שלום מיקי מה אפשר במקום מרק עוף

    • ניקי….
      שימי מלח פלפל יש תבלינים בחמין גם ככה.

  14. הי ניקי. החמין 12 שעות בתנור ונשארו הרבה נוזלים… השעה כבר 12 בצהריים. הגברתי ל150 טורבו לא עושה רושם שמשתפר…מה ממליצה??

    • תכבי את התנור תשאירי ותני לנוזלים להיספג.

  15. סיימתי להכין את החמין עכשיו, האם אפשר להשאיר על השיש ועוד שלוש שעות להכניס לתנור לבישול ?

    • כן

  16. היי ניקי,
    הכנתי עכשיו את החמין אבל מתלבטת מתי להכניס לתנור.
    אפשר להשאיר על השיש ולהכניס לקראת הערב לתנור לבישול כל הלילה?

    • כן.

  17. ניקי שלום,
    עשיתי! בלילה השארתי את הסיר,במקום בתנור על הקמין שלנו. נראה מצויין הבוקר. האם אפשר להשאיר את הסיר על הקמין עד ארוחת הערב, אולי להוסיף מים? ואם אי אפשר, האם ניתן לחמם על הקמין, למשל בערב כשעה לפני הארוחה?
    תודה רבה,
    סיגל

    • הי סיגל
      תורידי מהקמין תחזירי שעתיים לפני הארוחה.

      • תודה על התשובה. לדאבוני גיליתי שכל שכבת הבשר נשרפה והתקשתה. כל השאר, מצויין, ואף הוספתי קישקע.
        מה עלי לעשות כדי שלא יקרה שוב? עוד מים? להרחיק מתחתית הקמין?
        תודה
        סיגל

        • אני לא מבינה בקמין, האש הייתה גבוהה מידי ולכן זה נשרף זה גמר את הנוזלים בדרך. תנמיכי את החום של הקמין ואם לא הולך אז לעשות חמין בתנור.

      • תודה על התשובה. לדאבוני גיליתי ששכבת הבשר נשרפה והתקשתה. כל השאר יצא מצויין, אך הוספתי קישקע.
        מה עלי לעשות כדי שלא יחזור? להוסיף מים? להרחיק מהקמין בגובה? האם לשנות מיקום בשר יעזור?

        תודה
        סיגל

  18. הי ניקי…
    לאחר 12 שעות בתנור, יש עוד המון מיים.
    מה לעשות?

    • תשאירי בתנור על 100 מעלות הנוזלים נספגים לפחות רובם.

  19. הי
    מתאים להוסיף גזרים?

    • כן אושרית

  20. הי ניקי
    האם ניתן להכין בסיר בישול איטי (חשמלי)? האם יש צורך לשנות משהו במתכון?

  21. היי ניקי יקרה :)
    לפי המתכון שלך, מה גודל הסיר שצריך? כמה ליטר? תודה!

    • הי רוני
      סיר של 30 ליטר.

  22. היי ניקי
    קניתי עכשיו בשר גולש טרי
    אפשרי להשאיר במקרר עד יום שישי או שעדיף להקפיא ולהפשיר
    תודה

    • ניקי אני לא רואה מה הגבת

    • את חייבת להקפיא.

  23. הי ניקי…
    יש לי בשר מס 5
    שבישלתי והקפאתי.
    מתי לדעתך הכי נכון להוסיף אותו לסיר?

    • הוא מבושל לגמרי ? עם תבלינים הוא טעים ? תכניסי כשעה לפני הסוף. נראה לי.

טוען...
טוען...