משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

צלי גרונות הודו מעולה!

נכתב על ידי אוקטובר 12, 2014 , צפיות: 20999

קטגוריות: מנות עיקריות, תבשילי עוף ובשר בתנור

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

צלי גרונות הודו מעולה!

לא חייבים להשקיע הרבה כסף בשביל לעשות אוכל טוב. רוצים ללקק ת'אצבעות ? זה המתכון בשביל זה, טעים ברמות, עד שלא רואים את התחתית של הסיר לא מפסיקים, לא לשכוח את החלה…

צלי גרונות הודו מעולה!

4 מנות

מצרכים:

2 גרונות הודו חתוכים לחתיכות בינוניות
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
כף קמח
רסק עגבניות קטן
כפית חרדל
חצי כוס יין אדום יבש
כף פפריקה
כף סילאן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח



אופן ההכנה:

1. לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף את הקמח לערבב עד שכולו נמס, מעל להניח את הגרונות להוסיף את שאר המצרכים ולכסות במים.

2. לבשל כ 3 שעות פלוס או עד שהבשר רך מכוסה למחצה, מידי פעם לבדוק שלא חסרים נוזלים.

צלי גרונות הודו מעולה!

 

צלי גרונות הודו מעולה!

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

90 תגובות

  1. שבוע טוב, ניקי.
    קפצתי רק לספר שהכנתי את הגרונות לשבת רק עבורי… כי מלכתחילה היתה התנגדות מיושבי הבית ובראשם בעלי לאכול בכלל גרון של משהו… מזל שהיה מספיק רוטב וחלה טובה…. גמרו לי הכל!!
    בעלי לא הפסיק להגיד שזו היתה הפתעה גמורה… והבטיח יותר לא לעשות פרצופים לפני…
    אז בע"ה אכין בפעם הבאה כפול כדי שגם לי ישאר משהו…
    תודה על מתכון באמת מנצח!

    • מה היית אצלי בבית ? :) בעלי אותו דבר בדיוק.

  2. יצא מצוין! בעלי אמר שמרוב שהרוטב טעים לא צריך אפילו להוסיף בשר

  3. הי ניקי,
    כמה קילו בערך זה 2 גרונות הודו?
    לכמה מנות זה מספיק?

    תודה

    • נראה לי קילו וחצי ויש כאן בסביבות 4-5 מנות.

  4. היי ניקי,

    האם ניתן להוסיף תפוחי אדמה לתבשיל?

    • כן

  5. הי, אם מבשלים רק את הגרונות בסיר לחץ, כמה זמן בישול אחכ הם צריכים עם שאר התבלינים?

    • אני לא יודעת כמה זמן גרונות בסיר לחץ.

  6. היי ניקי, מתה על המתכונים שלך, אין כישלון, הכל מצליח .
    שאלה: האם למתכון צלי הגרונות, אפשר במקום חרדל רגיל, חרדל דיז'ון?

    • אני אומר ככה אני לא אוהבת אותו הוא דומיננטי מידי, בעיקרון אין בעיה.

  7. ועוד שאלה ,

    קמח תפוחי אדמה במקום קמח ?

    ניראה לי שצריך להחסיר הרבה מצרכים או להחליף ולכן אני חוששת להכין
    אולי זה יפגום בטעם

    בכמה מים למלא את הסיר ?

  8. מועדים לשמחה

    ראשית תודה על כל המתכונים המרנינים ומשמחי הלב שלך

    אני מרגישה תמיד רגועה ובטוחה לפני כל שבת /חג עם האתר שלך

    תבורכי!!!

    אני רוצה להכין את התבשיל לחג פסח
    אנחנו לא משתמשים בחרדל , אם אוריד את החרדל התבשיל עדיין ישאר טעים ?
    או שהחרדל דומיננטי במתכון זה ?

  9. היי ניקי! אני רוצה להודות לך על שבזכותך הבת שלי בת 3 אוכל גרונות הודו ולא מוכנה לוותר. אין עלייך!! את ממש אלופה במתכונים שלך!

    • מכל הלב עדינה, באמת בכיף.

  10. הכנתי כמות גדולה במחשבה להקפיא.. בסוף הגשתי הכל כתוספת בסעודת שבת ואכן לא נשאר מה להקפיא.. הכל התחסל !!! אחד התבשילים הטעימים ביותר שזכיתי להכיר! !
    תודה!

    • אין על מה.

  11. תודה על התשובה המהירה..
    אני הולכת להכין לשבת יחד עם עוד כמה מתכונים שלך…
    שבת שלום!

  12. הי ניקי,
    בטעות הפשרתי כמות גדולה של גרונות הודו…
    האם ניתן להכין ולהקפיא?
    אם לא יש לך מתכון אחר שניתן להכין ולהקפיא גרונות?
    תודה רבה!!
    אין על המתכונים שלך!!!!

    • כן אין בעיה להקפיא.

  13. שלום ניקי, האם אפשר להשאיר את התבשיל על הפלטה למשך הלילה במקום לבשל שלוש שעות על הגז?

    • הי אורית
      אני לא מבינה בפלטות, היא מבשלת ? אפשר. את יכולה חצי חצי לבשל כשעה וחצי ולהעביר לפלטה.

      • כן הפלטה מבשלת זה כמו אש נמוכה מאוד. אני אנסה. תודה רבה :)

        • לכי על זה.

  14. ניקי היקרה
    וואוו וואוו זה טעים ברמות !!!
    והרוטב משגע ! לקחת חלה טובה ולהנות מכל רגע!!
    מומלץ בחום
    תודה רבה על מתכון מדהים!!!

  15. היי ניקי
    המתכון נראה מעולה.
    אפשר להוסיף חרדל גרגירים או לוותר?
    תודה

    • עניין של טעם אני פחות אוהבת אותו אבל אם את אוהבת שימי.

  16. היי ניקי
    יש לי שווארמה הודו
    מתאים לתבשיל?
    כמה זמן צריך לבשל?

  17. האם וכמה צריך להכפיל אם אני שמה קילו גרונות. אני גם שמה בלי יין, מחליפה אותו במים.
    אשמח לתשובה מהירה רוצה להכין עכשיו

    • 2 גרונות את מגיעה לקילו בשר.

  18. פשוט מעולה!!! הילדים מלקקים את האצבעות.
    הקטנה אמרה שהיא רוצה שאני אכין כל שבת כזה אבל אפשר בלי העצמות אז הכנסתי קצת שוקי הודו בנוסף. יצא מטריףף

    • תודה שרון.

  19. היי ניקי! הכנתי את התבשיל מספר פעמים וכל פעם הוא קצר תשואות מחדש. האם אפשר להכין את אותו הדבר עם פרגיות במקום עם הגרונות?

    • לא כי זה שונה את לא יכולה להכין אותו דבר. בכללי תכיני רוטב טוב, תטגני בנפרד את הפרגיות ותוסיפי לרוטב לבישול קצר. יש מתכונים מפורטים באתר לפרגיות ברוטב.

  20. בוקר טוב ניקי, האם אפשר להשתמש בכנפיים הודו במקום גרונות?
    תודה ושבת שלום

    • בוקר טוב
      כן, תבשלי הרבה פחות, שעה וחצי משהו באיזור.

  21. הי ניקי,
    חג שמח!
    יש אפשרות לוותר על החרדל? אני רוצה להכין עכשיו (פסח) ולא יכולה להשתמש בחרדל.
    בנוסף, האם יש אפשרות להכניס לתנור בכלי סגור?

    תודה .

    • חג שמח
      כן לשתי השאלות.

      • תודה רבה ניקי,
        מכינה היו את התבשיל וגם את קציצות הפראסה האפויות שלך :-)
        חג שמח .

  22. היי ניקי, אני נהנת מהמתכונים שלך כל פעם מחדש.. לגבי המתכון הזה אם אין לי סילאן מה אני יכולה לשים במקום? ואם אני רוצה לעשות את זה חריף יתאים פה פלפל ירוק חריף או פפריקה חריפה? חשבתי אולי גם להוסיף קצת עגבניות.. מה דעתך?

    • את יכולה לשים דבש אבל אם את עושה חריף תוותרי, שימי פלפל גדול חריף קצוץ, עגבניות זה בסדר.

  23. תודהה על המתכונים ..אפשר להוסיף סוגי קטניות שונים?אם אני רוצה להכין לשבת כמה זמן לחמם בפלטה?

  24. היי ניקי איזה בשר אפשר בימקום הגרונות?תודה ,חולה על המתכונים המוצלחים שלך.

    • מספר 5 למשל, תאריכי את זמן הבישול עד שהוא רך.

  25. נדיר !! פשוט קל וטעים במיוחד. כל הכבוד לך !!
    תודה

    • אין על מה אסתר.

  26. להוציא מעדן מדרונות הודו רק קוסם יכול !את קוסמת !! מעדן זה לא מילה לתבשיל שיצא ! יישר כוחך !! המשיכי.המשיכי .תודה בשם כל הנהנים.

    • יופי של בחירה אהובה, הוא באמת מאוד טעים, תודה.

  27. הי ניקי
    מה אפשר לשים במקום הקמח? לרגישים לגלוטן. יש לי קמח תמי, מתאים?

    • את יכולה לוותר על הקמח איילת.

  28. פצצה!!!
    לא אוהבת טעם של יין באוכל. הפעם אין לי מילים ניקי!! אלופה כמו תמיד.
    הכי מסקרן אותי איך את נראית.. כמו בתמונה המצוירת? סתם סקרנות מי עומדת מאחורי המתכונים הנהדרים שבאתר

    • בחירה טובה זה יופי של מתכון. אני לא דומה בכלל דווקא יש לי שיער ארוך, אולי בהמשך…

  29. ניקי, שלום!
    א. אין לי חרדל. זה משמעותי? אפשר לשים משהו במקום?
    ב. יש לי בעיה עם האתר מהסלולרי, חושב מלא זמן. (עכשיו זה מהדפדפן).
    ג. תודה על מתכונים טעימים שהפכו לחלק מהמשפחה…
    שבת שלום!

    • היי דורית
      לא משמעותי אפשר לוותר. בנוגע לגלישה האם את גולשת דרך כרום ?

      • לא מבינה כ"כ בדברים שקשורים למחשב.. גלשתי דרך גוגל עכשיו… מה שלא הצלחתי זה לגחוש דרך האפליקציה שהורדתי…

        • יש תקלה באפליקציה של האייפון, עובדים על זה ברגע זה. תשתמשי באתר בינתיים

          • תודה!

  30. היי ניקי, ברשותך שאלה . .
    דבר ראשון חובה לציין שהמתכונים שלך ממש מעולים, תודה רבה על הכל.

    וכעת השאלה :

    כאשר אני רוצה לבשל גרונות הודו בתור תבשיל עם חומוס לדוגמא.
    כמה זמן עלי להרתיח אותם לפני כן ? כמה זמן עם סיר רגיל וכמה זמן עם סיר לחץ ?

    וכן, כמה זמן בישול עם החומוס, לאחר ההרתחה ?

    תודה רבה רבה מראש. ;-)

    • תבשיי גרונות אתה נמצא בו וחומוס בהנחה שיש לך קפוא אתה יכול להוסיף כחצי שעה לפני הסוף.
      אני לא משתמשת בסיר לחץ אין לי תשובה.

  31. הי ניקי
    אני מתה על האוכל שלך!
    מתי להוסיף ערמונים משקית, אולי את יודעת?

  32. הי ניקי ותודה האם יוסיף ואפשר להוסיף פטריות טריות?

    • בטח לכי על זה.

      • תודה! כפרה עליך, מדהימה כתמיד.
        נ.ב. כמה זמן לפני הסוף להוסיף?

        • בערך שעה, למען האמת גם אם תטגני בהתחלה יחד הבצל זה יהיה מעולה.

  33. בוקר טוב!!!!!
    כמה חתיכות צריכות לצאת מגרון אחד…?
    ואם יש לי פחד מהיין אפשר לשים חצי מכמות היין והשאר מים?!
    ועוד שאלה….כמה כפות זה רסק קטן?!
    תודה רבה רבה…

    • בוקר טוב
      מגרון אחד כ 4 – 5 חתיכות
      אין לך מה לפחד ואפשר לשים מים במקום.
      רסק 2 כפות

      • תודה רבה על התשובה

  34. ניקי איזה תוספת מומלצת ליד זה? פירה זה בעיה כי אי אפשר לחמם על הפלטה ואני רוצה לשבת להכין את זה

    • יש רוטב נפלא, משהו שיספוג את הרוטב זה אורז.

  35. היי ניקי
    האם אני יכולה להוסיף גרגירי חומוס?

    • קפואים ? לקראת הסוף

  36. טוב למתכון כזה צריך להוסיף תיאור אשששששש!!!!
    טעים טעים טעים.
    הוספתי כמה תפוחיאדמה חתוכים לרוחב,
    והכנסתי לסיר לחץ…
    40 דקות מרתיחה במקום3 שעות על הגז…
    יאממממממי

    • תודה ורד.

  37. הי, תודה רבה
    האם כדאי להוסיף תפוא ו/בטטות? (לתוספת, על הדרך..)

    • אין בעיה להוסיף כשעה פלוס לפני הסוף.

  38. היי ניקי תודה רבה לך על מתכונים נהדרים ..
    רציתי לשאול האם ניתן לוותר על היין במתכון?.

    • אין בעיה תחליפי במים.

  39. היי ניקי, מה שלומך? אני רומה להכין את הצלי לשבת ושכחצי חקנוצ סילאן. מה אפשר לשים במקום?

    • היי דיקלה :)
      דבש יש לך ? אותה כמות.
      או בלי כלום.

      • תודה רבה ניקי ,שמתי דבש. שבת שלום :-)

  40. מתכון מנצח!!! הרוטב מדהים (על מצע של פירה) הגרונות רכים ומלאי טעם, בקיצור ניקי כל הכבוד!! התמכרתי למתכונים שלך :)

    • תודה יופי של המלצה, נהדרת את :)

  41. אפשר לשים יין לבן חצי יבש במקום היין האדום?

    • לא נראה לי מתאים.
      שימי מים.

  42. כחובבת גרונות הודו מכובסים ממרק העוף המופלא של אמא- מהרגע שראיתי את המתכון חיכיתי להזדמנות הקרובה להכין אותו.
    הכנתי- ככתבו וכלשונו. כשלוש שעות וחצי על אש קטנה.
    יצא מעדן. ללקק את השפתיים.
    ביום שאחרי זה אפילו טעים יותר…
    אמנם גרונות הם לא המנה הכי ייצוגית ו/או חגיגית. אבל לא תיארתי לעצמי שיצא כזה מעדן.
    בטוחה שהוריי יתענגו גם הם על המנה. אכין להם בקרוב.
    תודה ניקי. מנה נפלאה.

    • איזו בחירה נהדרת וטעימה, תודה רבה אסתי :)

  43. ניקי , בוקר טוב ומועדים לשמחה,

    א. איזו כמות של אבקת מרק לשים בתבשיל?
    ב. האם המים צריכים לכסות לגמרי את הגרונות ,עד שולי הסיר , כמו שמבשלים מרק?

    תודה רבה
    עדנה

    • בוקר טוב
      שימי כף אבקת מרק והמים צריכים להגיע עד 3/4 גובה.

טוען...
טוען...