משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מפרום תפוחי אדמה

נכתב על ידי אוקטובר 14, 2015 , צפיות: 122964

קטגוריות: מנות עיקריות, מתכוני בשר טחון

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מפרום תפוחי אדמה

מעדן! אין מילה אחרת זה טעים ברמות. קצת עבודה אבל התוצאה זה ללקק ת'אצבעות. זאת המנה לשולחן השבת. תמיד כשאני מכינה זה מתחסל במהירות, זה להיט אפילו אצל הילדים שלי.

מפרום תפוחי אדמה

5 – 6 מנות

זמן הכנה:
כשעה

מצרכים:

8 תפוחי אדמה בינוניים
500 ג' בשר צלעות טרי טחון
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

3 ביצים
כף רסק עגבניות

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כף רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
פלפל חריף קצוץ
כף פפריקה
שליש כפית כורכום
כפית קמח
כפית סוכר
2 – 3 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח



אופן ההכנה:

1.לקלף את תפוחי האדמה לחתוך את הצדדים המעוגלים, לחתוך פרוסות קצת עבות ואז לחצות את הפרוסה באמצע לא עד הסוף, הסוף נותר מחובר. בסוף זה נראה כמו קווה קווה שהילדים אוהבים לקפל מנייר כלומר פה גדול.

2. לשבור ביצה אחת לא לטרוף, לטבול את המברשת בחלבון ולהבריש את התפוח אדמה מבפנים. לערבב את מצרכי הבשר ולמלא כל תפוח אדמה.

3. לצפות את התפוחי אדמה בקמח, לטרוף ביצים כולל הביצה שהשתמשנו ורסק לטבול את תפוחי האדמה מכל הצדדים. לשים שמן בכמות שתכסה את התחתית של המחבת וקצת יותר, לטגן משני הצדדים עד הזהבה – השחמה ולהוציא לנייר סופג.

4. הכנת הרוטב: לטגן את הבצל והשום להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות ולהוסיף את התפוחי אדמה שישקעו ברוטב.

5. לכסות ולהשאיר פתח לבשל כ30 או עד שהתפוחי אדמה רכים.

6. אחת ל.. לנער בעדינות את הסיר ולא לערבב.

הערות:
חשוב לצפות את התפוחי האדמה בקמח כמו שצריך וגם בביצה ולטגן בשמן קצת עמוק, צריך לסגור היטב מכל כיוונים מטוגן טוב שהבשר לא יברח. תראו שהם מקבלים צבע יפה.

מפרום תפוחי אדמה

 מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה

תגיות: , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

265 תגובות

  1. נראה שאני הגבר היחיד כאן.
    יצא ממש מעולה, תודה רבה.
    איך גורמים לזה שהבשר ייצא קצת יותר רך לאחר הבישול ?

    • (יש כאן עוד גברים) לקנות בשר איכותי עדיפות לצלעות מספר 2, גם מספר 4 מתאים לא בשר קפוא, ללוש טוב את הבשר ולא להגזים בבישול.

  2. הי, חיפשתי בתגובות ולא מצאתי-אפשר להשתמש בבשר בקר טחון במקום בשר צלעות?
    תודה

    • כן רחלי.

  3. יש מצב לוותר על השלב של הטיגון?
    מטעמי בריאות מעדיפה לא לטגן, השאלה אם זה יכול להתאים או לוותר על המתכון

    תודה

    • לא אי אפשר לוותר על הטיגון.

  4. את מושלמת!!!!!!!!
    שליחה נפלאה של הקב"ה!! הילד שלי לא אוכל מלא דברים ואם כבר אז מהמתכונים שלך, תבורכי ותמשיכי
    אז.. הילד לא אוכל רוטב.. אם אני אטגן רק בשבילו בלי הרוטב זה יהיה מוכן?

    • לא זה לא יהיה מוכן הבשר בפנים חי, את צריכה לבשל בתוך הרוטב.

  5. וואו וואו וואו, איזו הצלחה!! קצרתי כל כך הרבה מחמאות, היה כל כך טעים. תענוג! תודה ניקי :)

    • אין על מה כרמית.

  6. ניקי יצא פשוט מעדן!!
    אבל זה השקעה של זמן הכנה שצריך לקחת בחשבון:)

    • את צודקת אבל התוצאה הסופית שווה.

  7. האם ניתן להשתמש בתחליף בשר טחון של טבעול לצמחוניים ?

    • אין לי תשובה

  8. היי ניקי, אני רוצה להכין מנה כפולה לשישי בערב.
    האם פשוט להכפיל את כל הכמויות….? (גם של הרוטב..)

    • כן תכפילי הכל תצטרכי סיר גדול.

      • תודה רבה!

  9. היי ניקי,
    תודה על המתכונים שתמיד יוצאים טעימים!!

    אני רוצה להכין אך אין לי פלפל חריף מה ניתן לשים במקום?
    תודה.

    • תכיני בלעדיו או שתשימי כפית פפריקה חריפה.

  10. אין מילים !!! פשוט מעדן ללקק את האצבעות . ניקי כתמיד אין כמוך

    • איזה כיף תודה מיאמי.

  11. אפשר מתכון למפרום חצילים?

    • את יכולה להשתמש בזה.

  12. חיבת לעדכן!!!
    הכנתי לשישי בערב ויצא פשוט מושלם!!!!!
    הבעל והילדים השתגעו על המאכל הטעים הזה…
    ניקי תודה לך על המתכונים הטעימים והפשוטים שכל כל מוסיפים טעם וצבע שונה למטבח :)

    • נהדרת מיטל, תודה רבה על ההמלצה.

  13. אז אחרי הרבה התלבטות ניסיתי והכנתי ויצא פשוט מעדן. בעלי וחלק מהילדים פשוט ליקקו את הצלחת (החלק השני של הילדים בעיתיים באוכל חדש.. הפסידו)
    הכנתי גם את פאי הרועים ואת המאפינס קוקוס תפוזים הכל יצא מושלםםםם
    תודה על מתכונים מעולים
    אין כמוך!!

    • קיבלתי בכיף תודה ליטל.

  14. ניקי יקירה מה שלומך?
    בהכנת הרוטב אפשר לוותר על הקמח ולהוסיף עגבנייה מגורדת?

    תודה ושבת שלום

    • אפשר לוותר על הקמח, למה להוסיף עגבניה מגורדת ?

      • אם לא צריך אז לא…
        תודה רבה ושבת שלום :)

  15. הכנתי לראשונה היום. מריח מעולה!!
    את מגוונת לנו את המטבח. עד כה לא היה לי מושג מה זה מפרום (לא שהכרתי את המילה…) תודה רבה.

    • מכל הלב חני, תהנו.

      • ואחרי שכבר טעמנו… מעולה!!! נראה לי בעלי הופך למרוקאי.

        • לבריאות :)

  16. ניקי המהממת
    המפרום יצאו מעולה!! בזכותך המטבח מגוון. הכנתי גם את החלה בסיר, עוגת קרמבו.. גם קובה בשבוע שעבר.. אמרתי לך כבר שאין עלייך..?!
    תבורכי מפי עליון,
    מירי

  17. תודה יקרה
    הבוקר נכנסתי לאפליציה בתקווה למצוא משהו מעניין לערב שבת.. וכרגיל לא אכזבת.. המשיכי לשתף אותנו ביצירותייך ובכישרונותייך.
    אני ומשפחתי מודים לך על ששדרגת לנו את שולחן השבת, החג והיומיום.
    תבורכי מפי עליון,
    מירי

  18. בוקר טוב יקרה
    אני רוצה להכין חצי מהכמות. אשתמש ב-4 תפוא, 250 גרם בשר טחון, 2 ביצים (במקום 3), והרוטב כרגיל.
    נכון..?
    תודה מראש

    • כן אולי תצטרכי קצת פחות נוזלים

  19. היי ניקי
    האם אפשר להכין עם בשר כבש?
    ואיך יודעים באיזה גודל הפרוסות של התפו"א? נגיד 1 ס"מ?

    • טחון כבש זה בסדר, תסתכלי בתמונות צילמתי פרוסה אחת מקרוב זה אמור להיות דק.

      • היי ניקי
        יצא מעולה!
        כמה שאלות – הרוטב הצטמם ממש ולא נשאר,כדאי להבא להכין יותר או להוסיף יותר מים?
        ובנוסף,הכמות יצאה גדולה מדי לסיר אחד אז חילקתי לשניים,הגיוני?
        ושאלה אחרונה – הכמות ענקית ביחס לכמות אוכלי הבשר במשפחה,האם ניתן לחמם ואיך? בתוך רוטב/מיקרו/מחבת?

        • הי ענבל
          אם חסר מים במהלך הבישול תוסיפי, רצוי שהאש לא תיהיה גבוהה כדי שהם לא יתאדו מהר, בנוגע לכמות זה תלוי בגודל של הסיר שהשתמשת וגם בגודל של התפוחי האדמה, אם צריך תחלקי לשני סירים. תחממי בתנור על 180 מעלות מכוסה.

  20. הי ניקי. מים הכוונה למים רותחים?

    • סליחה לא ראיתי שהגבת .. המחשב קצת זקן :) תודה רבה !

  21. הי ניקי המים צריכים להיות רותחים?

    • לא מי ברז רגילים.

  22. תודה. שבוע הבא אעיז ואכין קובות סלק… כיף לי שיש לי אותך.

  23. נהדרת. כל כל הרבה זמן פחדתי להכין מפרום והיום העזתי. זה יצא כל כך טעים ויפה. תודה רבה לך ניקי.
    ועכדיו הגיע זמח שתלמדי אותנו איך להכין קובות. ושוב תודה ויום נפלא..

  24. היי ניקי יקרה אני מעוניינת להכין מפרום לשישי בערב והעיניין שחשוב לי להכין כמה שיותר קרוב לסעודה בפרט בדברים כמו זה עם ביצים ומטוגן מה כן אוכל להכין היום מראש? ואיך רצוי לאכסן…. ותודה ענקית!

    • לא הבנתי מתי את רוצה להכין בסופו של דבר.

טוען...
טוען...