משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מפרום תפוחי אדמה

נכתב על ידי אוקטובר 14, 2015 , צפיות: 86675

קטגוריות: מנות עיקריות, מתכוני בשר טחון

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מפרום תפוחי אדמה

מעדן! אין מילה אחרת זה טעים ברמות. קצת עבודה אבל התוצאה זה ללקק ת'אצבעות. זאת המנה לשולחן השבת. תמיד כשאני מכינה זה מתחסל במהירות, זה להיט אפילו אצל הילדים שלי.

מפרום תפוחי אדמה

5 – 6 מנות

זמן הכנה:
כשעה

מצרכים:

8 תפוחי אדמה בינוניים
500 ג' בשר צלעות טרי טחון
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

3 ביצים
כף רסק עגבניות

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כף רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
פלפל חריף קצוץ
כף פפריקה
שליש כפית כורכום
כפית קמח
כפית סוכר
2 – 3 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח



אופן ההכנה:

1.לקלף את תפוחי האדמה לחתוך את הצדדים המעוגלים, לחתוך פרוסות קצת עבות ואז לחצות את הפרוסה באמצע לא עד הסוף, הסוף נותר מחובר. בסוף זה נראה כמו קווה קווה שהילדים אוהבים לקפל מנייר כלומר פה גדול.

2. לשבור ביצה אחת לא לטרוף, לטבול את המברשת בחלבון ולהבריש את התפוח אדמה מבפנים. לערבב את מצרכי הבשר ולמלא כל תפוח אדמה.

3. לצפות את התפוחי אדמה בקמח, לטרוף ביצים כולל הביצה שהשתמשנו ורסק לטבול את תפוחי האדמה מכל הצדדים. לשים שמן בכמות שתכסה את התחתית של המחבת וקצת יותר, לטגן משני הצדדים עד הזהבה – השחמה ולהוציא לנייר סופג.

4. הכנת הרוטב: לטגן את הבצל והשום להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות ולהוסיף את התפוחי אדמה שישקעו ברוטב.

5. לכסות ולהשאיר פתח לבשל כ30 או עד שהתפוחי אדמה רכים.

6. אחת ל.. לנער בעדינות את הסיר ולא לערבב.

הערות:
חשוב לצפות את התפוחי האדמה בקמח כמו שצריך וגם בביצה ולטגן בשמן קצת עמוק, צריך לסגור היטב מכל כיוונים מטוגן טוב שהבשר לא יברח. תראו שהם מקבלים צבע יפה.

מפרום תפוחי אדמה

 מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה

תגיות: , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

195 תגובות

  1. הכנתי פעם ראשונה- יצא מצוין! המון תודה!

  2. התגובה שלך
    הי ניקי
    המתכונים שלך מעולים וכל כך מדוייקים שזה תענוג.
    שאלה לי לגבי המפרום: האם אפשר להשתמש בקמח מצה דק במקום קמח ובכלל במה אפשר להחליף בפסח?

    • תחשבי להכין משהו אחר, אני ממש לא בטוחה שקמח מצה יחזיק את זה כמו שצריך.

  3. אפשר בפסח להשתמש בקמח תפוחי אדמה זה יצא טוב?

    • לא, תכיני משהו אחר.

  4. ניקי ערב טוב
    היום הכנתי פעם ראשונה יצא מדהים. בזכותך השתדרגתי במטבח ולא חוששת לנסות מתכונים חדשים, אז מודה לך מקרב לב.

    • אין על מה בכיף.

  5. בוקר טוב ניקי.
    אני מכינה את המפרום קבוע כל שבת
    והוא יוצא כל פעם מדהים!
    רציתי לדעת אם אפשר להכין קציצות ברוטב
    המאלף של המפרום?
    תודה על מתכונים טעימים

    • בוקר טוב
      אפשר להכין קציצות.

  6. היי ניקי, שבת שלום
    הכנתי המון מהמתוכנים שלך והכל יוצא תמיד מעולה.
    במתכון הזה השתמשתי בתפוחי אדמה לבנים, מעבר לזה נצמדתי למתכון, ויצא בסוף טעמים טובים, אבל רק אחרי בישול של שעה וחצי מכוסה.
    תפוחי האדמה מוצקים ולא נשברים והבשר התבשל במידה טובה,
    (השתמשתי בסיר סולתם עם ציפוי קרמי, ועבדתי על כיריים שפועלים על גז אם זה משנה).

    תודה על מתכון מקסים וטעים, בהחלט אאמץ כמפרום "שלנו" בבית .

    • לדעתי חתכת את התפוחי אדמה עבה מידי, שימי לב לעובי הפרוסות, אולי היה צריך קצת להגביה את האש. עוד אפשרות שלא טיגנת מספיק. אני ממליצה שתקראי שוב את המתכון ותעברי על התמונות.

  7. ניקי היקרה, האם יש לך מתכון למפרום חצילים או משהו דומה עם חצילים?
    הבן ביקש.
    תודה מראש, שרי

    • תשתמשי במתכון הזה כבסיס, כמויות בשר יותר גדולות, יותר רוטב. זה די דומה רק ביותר גדול.

  8. עשיתי ויצא מושלםםםם! ניקי תודה רבה!!

  9. היי ניקי
    המפרום ממש דומה למה שסבתא שלי הטריפולטאית מכינה,
    אבל סתם רציתי להוסיף.. היא ממלא גם בטטה, חציל ,כרובית
    וכמובן תפו"א, כדאי לנסות יוצא מ ע ד ן

    • תודה סמדר.

  10. שלום לניקי המוכשרת,
    ראשית כל תבורכי!!!
    אני רוצה להכין את המפרום שנראה מגרה בטירוף לשבת, רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בבשר טחון רגיל ולא של צלעות?

    • הי מור
      מה שיש לך זה בסדר.

  11. היי מצטרפת למחמאות!
    אפשר להחליף את התפו"א בבטטה?

    • לא אין מצב.

  12. היי ניקי
    עשיתי הכל שלב אחרי שלב כולל הטיגון כמובן, הסיר על הגז כבר שעה והתפוחי אדמה עדיין קשים ):
    מה עושים?

    • ממשיכים לבשל כמובן, שימי לעובי של התפוחי אדמה לדעתי חתכת עבה מידי.

  13. למה הכוונה לחתוך את הקצוות המעוגלים של התפוח אדמה?

    • שיהיו פרוסות ישרות ולא מעוגלות / קערה. מדובר על הצדדים.

  14. הי ניקי קודם כל אני חיה על המתכונים שלך מאחר ואני גרה עם הבן זוג שלי לבד והוא רגיל למאכלים עיראקים וטריפוליטאים כל מתכון שלך הוא פשוט מתעלף ומשבח.
    אז באמת רב תודות לך לא יודעת איך אנשים היו מסתדרים בלעדיך ובלי האתר שלך! ❤❤❤
    יש לי רק שאלה אחת אני מכינה כבר פעם שנייה את המפרום והכל שלב אחר שלב וזאת כבר הפעם השנייה שהבשר וגם התפוח אדמה קשים והם היו על הגז כמעט חמישים דקות…
    חשבתי זה אולי כי דחסתי את הבשר אז הפעם שמתי טיפה פחות ועדיין הכל קשה קצת
    תודה מראש!

    • לא טיגנת את המפרום קודם ? הטיגון מרכך את התפוחי אדמה, 50 דקות על האש זה המון ומוגזם הגיוני שהבשר קשה אחרי כל כך הרבה בישול. תקראי את המתכון שוב, תראי את העובי של התפוחי אדמה, תעברי על השלבים ותעזרי בתמונות.

  15. ניקי יקרה
    ראשית אני כל כך נהנת מהאתר ומהמתכונים המדוייקים והטעימים! אשרייך!
    שאלה- את הטיגון של המפרום זה בטיגון עמוק? או רגיל? אש נמוכה או גבוהה?
    ושאלה נוספת יש לי בשר טחון של הודו בערך 500 גרם זה טוב?

    • הי נעמה
      הטיגון לא בשמן עמוק, שימי מספיק שמן שיכסה את התחתית ומעט יותר. הבשר בסדר גמור.

  16. עשיתי לפני חודש בערך את המפרום הזה ..ויצא פשוט טיל ..בעלי בעייתי באוכל ואת זה הוא פשוט טרף!
    פשוט מומלץ!מ ע ד ן..
    ועכשיו לשאלה בפעם הקודמת עשיתי את זה עם עגל טחון ועכשיו יש לי רק בשר בקר.. יהיה הבדל מורגש?

  17. הי ניקי יקרה. אין צורך לחלוט את התפו'א לפני?

    • לא יהודית

  18. יצא מעולה, תודה רבה על הכל

    • בכיף גלעד.

  19. ניקי האם אפשר בלי פלפל חריף?

    • כן

  20. ניקי לא צריך לשים בקציצה כוסברה?

    • אם את אוהבת כוסברה תוסיפי.

  21. ואוו נשמע מעולה ממש! יש לך הצעה מה אפשר להגיש לצד זה?

    • מנה עיקרית או תוספת ? ירקות מאודים, סלט כרובית כמו במסעדות, אורז מטוגן, שעועית ירוקה מוקפצת.

      • טוב יצא מעולה מעולה! שווה את העבודה הקשה!
        הכנתי לצד הכרובית השלמה בתנור…מדהים כרגיל…תודה :)

  22. להכנה ללא גלוטן- האם ניתן להחליף את הקמת בקורנפלור?

    • לא, תשתמשי בקמח אחר.

  23. היי ניקי אפשרי לטגן במכשיר טיגון אויר? יצא לי טוב גם כמו טיגון בשמן עמוק?תודה!!

    • לא נראה לי מתאים למפרום.

  24. ניקי היקרה ! תבורכי בכל הברכות ורק טוב לך ןלמשפחתך, המפרום יצא מעולה ובכלל הכנתי מלא מתכונים שלך שיוצאים מוצלחים תמיד ומקבלת בזכותך המון מחמאות. את מכניסה הרבה אהבה ושמחה להמון משפחות בזכות ההצלחות המרובות של המתכונים שלך תודה ענקית

    • תודה רבה לך קרני מכל הלב.

  25. לא טעמתי אף פעם מפרום, אבל הכנתי לפי ההוראות שלך ויצא אליפות!!!!
    תודה רבה:)

  26. האם אפשר להשתמש בחזה עוף טחון במקום הבקר?

    • עדיף בקר יותר מוצלח.

  27. הי ניקי חתכתי את התפוח אדמה ובאותו זמן יש לי בקערה את הבשר הטחון פפריקה ,מלח ופילפל .לצערי בלי אבקת מרק להוסיף 3 ביצים ורסק עגבניות לערבב ואז להכניס את זה לתוך התפוח אדמה ? תודה רבה

    • לא, תקראי שוב את המתכון, הביצים זה בכלל לציפוי, למה להכניס לתוך התפוחי אדמה ?

  28. הי ניקי אם אין לי אבקת מרק!???

    • שימי מלח פלפל קצת כורכום, שום כתוש, אם יש לך תבלין למפרום שימי.

  29. ניקי האלופה…יצא שלימות כמו תמיד…אין שבוע שעובר בלי מינמום חמש מתכונים שלך במטבח( :ויש שבתות שכל התפריט מהמתכונים המעולים שלך.תודה.

  30. אפשר להוסיף בהרת?

    • כן

  31. היי ניקי….הכול יצא מושלם החג…אין כמוך(:
    לגבי המפרום אפשרי להכין אותו היום ולהניח במקרר מטוגן ומחר להעמיד את הסיר!?

    • כן אין בעיה.

  32. היוש תפוח אדמה אדום או לבן

    • אדום

  33. ניקי יקרה,
    האם אפשר להקפיא את המפרום?
    עם הרוטב או לפני?

    • אי אפשר להקפיא תפוחי אדמה.

  34. היי ניקי יקירה, משנה איזה פלפל חריף ירוק או אדום? והאם להשאיר את הגרעינים?

    • אני השתמשתי בירוק מה שנוח לך ובלי הגרעינים.

  35. הי ניקי,
    כתבת בכמות להכין עם חצי ק"ג בשר טחון, האם אפשר להשתמש בחצי ק"ג של בקר והודו טחון מעורבבים יחד?

    • אני מתלבטת זה יהפוך את העיסה לעדינה, לא סגורה נראה לי בסדר. תסגרי טוב שלא יברח.

      • אוקי, תודה בסוף עשיתי רק סוג אחד…

  36. הי ניקי!
    יש לי עיסה מוכנה של 'קציצות של אהבה', אפשר להשתמש בהם בתור עיסת הבשר במתכון הזה??
    תודה!!

    • כן

  37. אפשר לעשות עם עוף טחון?

    • כן אבל עדיף בקר יותר טעים.

  38. הי ניקי
    מה שלומך הכל מעולה
    את תותחית יש לי שאלה האם אפשר לעשות את המפרום בתנור בימקום לתגן את הכל
    תודה שבת שלום ויום מקסים

    • היי דליה
      אי אפשר לעשות מפרום בתנור.

  39. שלום,
    1. במצרכנים לתפוחי האדמה כתוב:
    פלפל שחור גרוס
    מלח
    איזו מידה לשים?

    2. כתבת "לצפות את התפוחי אדמה בקמח, לטרוף ביצים כולל הביצה שהשתמשנו ורסק לטבול את תפוחי האדמה מכל הצדדים"
    כלומר לצפות קמח, ביצים טרופים ואז רסק עגבניות?

    3. לכסות ולהשאיר פתח – כלומר לכסות את המפרום לתוך סיר וללא מכסה?

    תודה רבה!

    • אני שמה כף א. מרק בבשר עצמו וכרבע כפית פלפל, לטרוף את הביצה והרסק ביחד ואחרי הקמח לטבול משני הכיוונים, אין צורך לכסות.

      • תודה על המשוב, שכחת לציין את המידת מלח

        • שכחתי לכתוב משהו, ציינת פלפל חריף קצוץ, יש לי תבלין צילי מקסיקני אדום, זה יספיק? לכמה מידה לשים?

          שוב, תודה רבה רבה!

          • לא אל תשתמש בו, תתחיל בחצי כפית תטעם לדעתי תצטרך להוסיף עוד.

            • היי מה מידת המלח ?

              • שימי כפית בבשר וכפית ברוטב, רצוי לטעום.

  40. היי ניקי, מה שלומך?
    כמובן שגם בשבת הקרובה הבישולים מהאתר יככבו.
    האם הכמויות יספיקו ל-11 אנשים?
    תודה רבה!
    ליאת

    • היי ליאת
      כדאי להכפיל ותשתמשי בסיר גדול.

טוען...
טוען...