משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מפרום תפוחי אדמה

נכתב על ידי אוקטובר 14, 2015 , צפיות: 100539

קטגוריות: מנות עיקריות, מתכוני בשר טחון

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מפרום תפוחי אדמה

מעדן! אין מילה אחרת זה טעים ברמות. קצת עבודה אבל התוצאה זה ללקק ת'אצבעות. זאת המנה לשולחן השבת. תמיד כשאני מכינה זה מתחסל במהירות, זה להיט אפילו אצל הילדים שלי.

מפרום תפוחי אדמה

5 – 6 מנות

זמן הכנה:
כשעה

מצרכים:

8 תפוחי אדמה בינוניים
500 ג' בשר צלעות טרי טחון
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

3 ביצים
כף רסק עגבניות

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כף רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
פלפל חריף קצוץ
כף פפריקה
שליש כפית כורכום
כפית קמח
כפית סוכר
2 – 3 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח



אופן ההכנה:

1.לקלף את תפוחי האדמה לחתוך את הצדדים המעוגלים, לחתוך פרוסות קצת עבות ואז לחצות את הפרוסה באמצע לא עד הסוף, הסוף נותר מחובר. בסוף זה נראה כמו קווה קווה שהילדים אוהבים לקפל מנייר כלומר פה גדול.

2. לשבור ביצה אחת לא לטרוף, לטבול את המברשת בחלבון ולהבריש את התפוח אדמה מבפנים. לערבב את מצרכי הבשר ולמלא כל תפוח אדמה.

3. לצפות את התפוחי אדמה בקמח, לטרוף ביצים כולל הביצה שהשתמשנו ורסק לטבול את תפוחי האדמה מכל הצדדים. לשים שמן בכמות שתכסה את התחתית של המחבת וקצת יותר, לטגן משני הצדדים עד הזהבה – השחמה ולהוציא לנייר סופג.

4. הכנת הרוטב: לטגן את הבצל והשום להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות ולהוסיף את התפוחי אדמה שישקעו ברוטב.

5. לכסות ולהשאיר פתח לבשל כ30 או עד שהתפוחי אדמה רכים.

6. אחת ל.. לנער בעדינות את הסיר ולא לערבב.

הערות:
חשוב לצפות את התפוחי האדמה בקמח כמו שצריך וגם בביצה ולטגן בשמן קצת עמוק, צריך לסגור היטב מכל כיוונים מטוגן טוב שהבשר לא יברח. תראו שהם מקבלים צבע יפה.

מפרום תפוחי אדמה

 מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה
מפרום תפוחי אדמה

תגיות: , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

219 תגובות

  1. תודה. שבוע הבא אעיז ואכין קובות סלק… כיף לי שיש לי אותך.

  2. נהדרת. כל כל הרבה זמן פחדתי להכין מפרום והיום העזתי. זה יצא כל כך טעים ויפה. תודה רבה לך ניקי.
    ועכדיו הגיע זמח שתלמדי אותנו איך להכין קובות. ושוב תודה ויום נפלא..

  3. היי ניקי יקרה אני מעוניינת להכין מפרום לשישי בערב והעיניין שחשוב לי להכין כמה שיותר קרוב לסעודה בפרט בדברים כמו זה עם ביצים ומטוגן מה כן אוכל להכין היום מראש? ואיך רצוי לאכסן…. ותודה ענקית!

    • לא הבנתי מתי את רוצה להכין בסופו של דבר.

טוען...
טוען...