משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לזניה בשרית עם בשמל

נכתב על ידי יולי 19, 2017 , צפיות: 7320

קטגוריות: מנות עיקריות, מתכוני בשר טחון, מתכונים לסוכות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

לזניה בשרית עם בשמל

מנה עיקרית מושלמת לארוחת שישי, כזאת טעימה עם טעמים נהדרים. לאכול ולהנות מכל ביס טעים! מעולה קל וטעים.

לזניה בשרית עם בשמל

30X20

מצרכים:

עלי לזניה
בצל חתוך לקוביות
500 ג' בשר בקר טחון
חציל פרוס דק
2 שיני שום פרוסות
כוס מים ורבע מים
כף סוכר חום

רוטב עגבניות :
4 עגבניות
100 ג' רסק עגבניות
כף סילאן
כוס מים
2 שיני שום
כפית פפריקה
כפית סוכר
כף א. מרק

בשמל:
שליש כוס שמן
3 כפות קמח
כוס וחצי מים
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1. לחתוך את החצילים לפרוסות ולקלות בתנור.

2. הכנת הבשר : לשים במחבת 3 כפות שמן ולטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהכל נמס. להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי בחישה עד שהבשר משנה את צבעו להוסיף רסק תבלינים סילאן ומים ולבשל כ 10 דקות על אש בינונית נמוכה.

4. רוטב עגבניות : להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה ולבשל כ 5 דקות, לסנן ולקלף. לחתוך את העגבניות קטן, לקצוץ שתי שיני שום, לחמם מחבת עם שמן לטגן את השום קלות להוסיף את העגבניות והמים, לבשל כ 10 – 15 דקות. להוסיף את רוטב העגבניות לבשר ולערבב.

3. בשמל : לחמם שמן במחבת להוסיף את הקמח ולערבב טוב, להוסיף כוס מים וכפית א. מרק (עדיף להכין ממש לפני שמשתמשים ולא מראש)

4. הרכבה : לשים קצת מרוטב הבשר בתחתית התבנית להניח מעל עלי הלזניה, מעל לשם שכבה מרוטב הבשר, מעל לסדר את פרוסות החצילים, שכבת עלי לזניה, לשים מרוטב הבשר ולהשאיר רווחים פה ושם, לשים את הבשמל ברווחים ומעל, מעט לקשקש שיהיו שני צבעים.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות. לקרר לפחות כמה שעות.

לזניה בשרית עם בשמללזניה בשרית עם בשמללזניה בשרית עם בשמללזניה בשרית עם בשמל

תגיות: , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

46 תגובות

  1. הכנתי לחג יצא מעולה !!! תודה ושנה טובה

  2. שלום ניקי!
    כמה זמן ניתן לשמור את הלזניה במקרר?

    • שלום וברכה
      שלושה ימים במקרר.

      • תודה!
        שנה טובה ומתוקה!!

  3. יצא כל כך טעים! אפילו שלא חיכינו כמה שעות…בקושי כמה דקות..

  4. היי ניקי, כמה עלי לזניה צריך?

    • 8 – 10 עלים.

  5. היי ניקי
    המתכונים שלך מעולים!!
    אפשר ברוטב בשמל לשים קמח כוסמין במקום קמח לבן?

    • לא ניסיתי לא בוודאות כן ותוסיפי קצת יותר נוזלים.

  6. היי ניקי, אני רוצה להודות לך על מתכונים מנצחים.
    במה אפשר להחליף את האבקת מרק?

    • הי ג'ני
      שימי שום כתוש, כורכום, גם גריל עוף הולך, טיפת קינמון.

  7. היי ניקי
    אפשר להקפיא את הלזניה?

    • כן

  8. היי ניקי… תוכלי בבקשה לעשות לי סדר במתכון… כמה מים ומתי? כמה רסק ואיפה? שום קצוץ/פרוס… תודה רבה

  9. היי ניקי… תוכלי לעשות לי סדר במתכון? מתי וכמה מים…רסק עגבניות.. שום קצוץ/פרוסות..
    תודה רבה

    • אני מנסה להבין מה לא ברור, כל כמויות המצרכים רשומות, וגם אופן ההכנה, תוכלי להיות יותר ספציפית מה לא ברור?

      • מים שמים גם בבשר גם בעגבניות וגם בבשמל? וכמה? סוכר שמים גם בבשר וגם בעגבניות? וכנל גם שום…

        • תוכלי בבקשה לתת לי מענה לגבי שאלותי? המון תודה וסורי אם אני מציקה

        • מים שמים בכל שכבה לפי הכמויות שכתבתי, סוכר רשמתי כמויות איפה שצריך, גם שום כתבתי כמויות. בבקשה תקראי את המתכון שוב.

  10. בוקר טוב אפשר להכין יום קודם כלל רוטב הבשמל או את הרוטב להכין רק מחר

    • בוקר טוב
      את יכולה להכין הכל יום מראש.

      • תודה רבה ניקי שבת שלום

  11. רק רציתי לוודא- לא מבשלים את עלי הלזניה מראש? מניחים אותם על הבשר כשהם קשים?
    רוצה להכין מחר…

    • רגע, עוד שאלה- אוכלים את זה קר??? לא חם? אף פעם לא שמעתי על דבר כזה…

      • זאת לזניה ולזניה אוכלים כשהיא חמה, את עלי הלזניה אין צורך לבשל מראש.

        • אז למה כתוב לקרר כמה שעות?
          אמורים לקרר את זה ואז לחמם שוב? אי אפשר לאכול ישר כשיוצא מהתנור?
          סליחה על החפירות, ותודה מראש!

          • כי מומלץ להכין כמה שעות מראש, זאת לזניה לא אוכלים לזניה קרה חייבים לחמם.

  12. היי ניקי אני רוצה להכין את זה היום אבל אין לי סילאן האם אפשר לוותר?
    תודה!

    • כן או שתחליפי בדבש.

      • ואווווווו טעים טעים טעים, הלזניה הכי טעימה שהכנתי!! תודה על המתכון.

  13. ווווואההוווו!!!!
    ניקי, זה טעים ברמות!!!
    פתחתי את הלזניה בשביל 'לטעום'
    ולא נעים חיסלתי רבע תבנית….
    מומלץ מאד!!!!
    נ.ב.
    לקרר בחדר / במקרר?

    • תקררי על השיש ותכניסי למקרר.

      • תודה,
        אין עליך!!!
        לאחרונה אני בקושי מודה לך,
        כי הדפסתי מליון מתכונים מהאתר שלך [ושלי:)]
        כל היום אני אופה ומבשלת איתך,
        וב"ה בזכותך תמיד תמיד תמיד יוצא מוצלח, ונחטף….

        • אין על מה מכל הלב מירי.

  14. שלום ניקי!
    תודה רבה על אתר מדהים!!
    יש לך המלצה לירק שילך עם זה? משהו לארוחת שישי?..
    תודה!

    • ירקות מאודים, כרובית אפויה, כרוב ברוטב, גזר גמדי מוקפץ.

  15. וואו! ניקי, בדיוק היום דיברתי עם דודה שלי על מתכונים שילדים אוהבים והיא אמרה לי שמאוד אהבו אצלה לזניה בשרית… ואני חשבתי לעצמי שחבל שאין לי מתכון לזה כי בטח גם אצלינו יאהבו! ואז אני עולה על המחשב ומוצאת את המתכון הזה שלך!!
    והמתכון הזה נראה מוצלח במיוחד!! אבל בעצם כל מתכון שלך הוא פצצה! אז אני הולכת להכין בהזדמנות הראשונה!
    אז שוב תודה לך שאת כזאת מדהימה עם מתכונים כל כך טובים וטעימייייייייים!!

  16. הי ניקי,
    יש לך בלוג מדהים ואני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!
    לגבי הלזניה, בשלב של הכנת הבשר, את אומרת להוסיף רסק עגבניות וסילאן. מה הכמות? לא מצויין במתכון.
    תודה ושיהיה יום נפלא,
    אורלי

    • הי אורלי
      סידרתי תרפרשי בבקשה.

  17. היי ניקי מה שלומך?
    אני כ"כ נהנת להכין את המתכונים שלך ..הכל יוצא לי מושלם
    אפשר לוותר על החצילים? או להחליף אותם במשהו אחר?

    • הי יסמין
      עניתי עכשיו בתגובות תסתכלי.

  18. היי ניקי,

    המתכון נראה נהדר.
    מה אפשר במקום חצילים? (לא אוהבים אצלי – חוץ ממני)
    קישואים? בטטות? תפו"א?

    תודה,
    אבישי

    • עניתי עכשיו בתגובות תראה.

  19. הי ניקי,
    אין, אין על המתכונים שלך, עוד לא קרה שניסיתי ולא יצא מעולה!!!
    העניין הוא שאני סולדת מחצילים, לא יכולה לראות, להריח ובטח שלא לאכול. מה יכול להחליף את החצילים במתכון הזה?

    • היי לימור
      אם מפריע לך תורידי, או להכין בלי או פרוסות תפוחי דקות שעברו בישול.

טוען...
טוען...