משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

כדורי בשר עם ערמונים

נכתב על ידי אוגוסט 9, 2017 , צפיות: 6005

קטגוריות: מנות עיקריות, מתכוני בשר טחון

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

כדורי בשר עם ערמונים
הערמונים הסתכלו עליי מהמדף, אני הסתכלתי עליהם ומשם הדרך הייתה די קצרה והם הגיעו לתבשיל.  בישלתי אותם יחד כדורי בשר ברוטב טוב, הם יצאו רכים וספגו את כל הטעמים. היו גם קציצות דרך אגב זה יצא מעולה.

כדורי בשר עם ערמונים

מצרכים:

500 ג' בשר בקר טחון
בצל קצוץ דקדק
2 שיני שום קצוצות
גזר מגורד
תפוח אדמה מגורד
1/4 כפית כורכום
מעט פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הרוטב:
2 חבילות ערמונים בוואקום
בצל קצוץ דק
שן שום קצוצה
כף סוכר חום
2 – 3 כוסות מים
כף פפריקה
שליש כפית רוזמרין
כף סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1. לערבב את כל המצרכים ליצור כדורים קטנים ולשמור במקרר.

2.  הכנת הרוטב: לטגן את הבצל להוסיף את השום לטיגון קל ולהוסיף את שאר המצרכים, לבשל כ 10 – 15 דקות ולהוסיף את הקציצות, להנמיך את האש לנמוכה בינונית ולבשל כ 25 דקות. יחד עם הקציצות להוסיף את הערמונים.

הערה: חצי מכמות הקציצות הכנסתי להקפאה. הגשתי עם ירקות אפויים בקוקי ואורז עם זיתים

כדורי בשר עם ערמונים (2)עע

IMG_8931

תגיות: , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

30 תגובות

  1. הכנתי אתמול את הקציצות,
    כמעט סיימתי את כל הסיר בעצמי מרוב שיצא טעים.
    הקציצות קלילות ונימוחות במיוחד!!

  2. הי ניקי
    האם בנוסף לערמונים אפשר להוסיף ארטישוק קפוא?

    • אפשר להוסיף מה שרוצים, תראי שיש מספיק תיבול, נוזלים ושהכל יתבשל.

  3. היי
    האם אפשר לוותר על אבקת מרק?
    והאם אפשר סוכר רגיל?
    תודה :)

  4. היי ניקי
    הרוטב לא סמיך כמו בתמונה (עדיין לא שמתי את הקציצות)
    מה עושה את זה סמיך?

    • תגבירי את האש ותני לנוזלים להתאדות תוסיפי את הקציצות.

  5. האם הרוטב צריך למאת סמיך? יוצא לי דיי דליל

  6. התגובה שלך
    הי ניקי
    נראה מתכון מעולה!! אפשר לותר על הסילאן (עבור מישהו סוכרתי) ומה לדעתך אפשר לשים במקום?

    • הי מירי
      את יכולה לוותר.

  7. היי ניקי :)

    מה אפשר לשים במקום תפוח אדמה מגורד? תודה רבה

    • הי סנדי
      גזר, בטטה מה שיש.

  8. הי, הקציצות יצאו טעימות אבל מאד מתפרקות. את יודעת למה זה קורה?

    • אש גבוהה מידי, אסור להתעסק עם הקציצות בזמן הבישול מעט לנער את הסיר וזהו, לא מספיק לישה לבשר, השתמשת בבשר קפוא ?

  9. יצא פשוט מהמם! את אלופה ניקי!

  10. היי ניקי:) האם אפשר בלי הגזר בקציצות?

    • שימי תפוח אדמה במקום.

  11. היי ניקי

    מה ניתן להחליף במקום ערמונים?

    • פטריות, גזר, פלפלים, לטגן עם הבצל.

  12. ניקי היקרה,
    הכנתי לערב שבת ויצא מעולה כרגיל. האם אפשר להכין גולש בשר עם ערמונים?
    תודה שרי

    • כן בוודאי, את צריכה מתכון ?

      • כן ניקי, אשמח מאוד אם יש לך מתכון – בשר עם ערמונים
        תודה

  13. הי ניקי, כמה קציצות בערך יוצא?
    אשמח אם תוכלי לכתוב זאת במתכונים כדי שאוכל לחשב כמה אנשים זה ישביע…

    • יוצאות כ 20 פלוס קציצות, אני השתמשתי בחצי והשאר הקפאתי

      • את מקפיאה אותן לפני הבישול נכון? פשוט ליצור כדורים קטנים ולהקפיא?

        • במידה והבשר טרי כן.

  14. מה אפשר במקום רוזמרין ?

    • שימי כף פטרוזיליה או כלום.

  15. האם אפשרי עם עוף? יצא טעים באותה מידה?

    • כן אפשר.

טוען...
טוען...