משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

נזיד עדשים ובשר

נכתב על ידי נובמבר 8, 2017 , צפיות: 2719

קטגוריות: מנות עיקריות, מתכונים לסוכות, מתכונים לפסח, תבשילי בשר

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

נזיד עדשים ובשר

כמה אפשר לטעום מתבשיל אחד ? בסופו של דבר משהו אמור להגיע לשולחן נכון ? הרוטב משגע סמיך עשיר העדשים מוסיפות את שלהן, האסאדו רך ומלא טעמים.  עדיף  תמיד להכין יותר.

 נזיד עדשים ובשר

מצרכים:

קילו בשר אסאדו חתוך חתיכות בינוניות
בצל גדול חתוך לקוביות
חצי כוס עדשים שחורות
5 גזרים חתוכים למקלות
3 שיני שום פרוסות
כפית רסק עגבניות
מעט סוכר
3 כוסות מים
כפית שטוחה פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. לבשל את העדשים כ 5 דקות ולהשאיר מכוסה 40 דקות נוספות

2. לטבול את נתחי הבשר בקמח לנער שאריות ולטגן מכל הכיוונים, להוסיף לבשר את הבצל, גזר והשום (רצוי להשתמש בסיר גדול) להוסיף מים עדשים ותבלינים.

3. לבשל כ 3 וחצי 4 שעות מכוסה למחצה הבשר אמור להיות רך רך להוסיף נוזלים במידה וצריך.

להגיש עם פוקצ'ה הרוטב הורס!

נזיד עדשים ובשרנזיד עדשים ובשרנזיד עדשים ובשרפוקצ'הפוקצ'ה

תגיות: , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

9 תגובות

  1. בוקר טוב ניקי.
    אפשר להשתמש בעדשים ירוקות?
    זה אותו תהליך בישול כמו השחורות?
    תודה, ויקי

    • בוקר טוב
      אותו דבר.

  2. ניקילה
    אפשר במקום בשר בקר
    לשים חלקי עוף
    למי שמעדיף
    אפשר?

    • לא, את יכולה לקחת תבשיל עוף יש מספר מתכונים באתר ולהוסיף עדשים, תצטרכי להשרות ולבשל אותן לפני.

  3. ועוד שאלות לגבי בישול העדשים-
    לגבי בישול העדשים. בכמה מים? האם להרתיח אותם עם המים או קודם להרתיח מים ואז להכניס אותם למים הרותחים ?ואז 5 דקות אחרי רתיחה שניה?
    וכמו כן האם שמכניסים לבשר אז לסנן מהמים?

    ניקי את אלופה .
    כיף לבשל את המאכלים שלך ….אוכל ביתי , לא מסובך,ממצרכים שיש בבית וככ טעים

  4. קודם כל נראה מעולה.
    ועכשיו לשאלות.
    1. האם חייבים לקמח ולטגן את הבשר או אפשר לדלג על השלב הזה?
    2. האם מתאים בשר מס 8 (שריר) שאחתוך לפני הבישול?

    תודה רבה

    • את יכולה לוותר לדעתי חבל, דבר שני 8 בסדר סביר יש בשרים הרבה יותר טובים ממנו לסוג התבשילים האלה. העדשים 5 דקות במים רותחים בסוף לסנן ולהוסיף לתבשיל.

  5. ניקי היי, כתבת עדשים שחורות אבל בתמונה נראה שהשתמשת בירוקות/חומות. אני מבינה שלא הכרחי שחורות דווקא? בניסיון הראשון שלי עם עדשים שחורות (של סוגת) הן השחירו לגמרי את התבשיל. תודה, יום טוב

    • זה אותו דבר והשתמשתי בשחורות והן משפיעות על הצבע בוודאי.

טוען...
טוען...