משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

חמין פרגיות

נכתב על ידי ינואר 10, 2018 , צפיות: 1723

קטגוריות: מנות עיקריות, תבשילי עוף קלים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

חמין פרגיות

בא לי חמין עם כל הדברים הטובים אבל משהו אחד שונה מהרגיל, לא בשר אלא פרגיות. אני אוהבת את הטעם של החמין, החיטה שיש לה טעם מופלא, איזה כיף שיש הרבה בצל בחמין נכון ? השעועית סופגת את כל הטעמים והאורז שיוצא פשוט נהדר. יצא חמין מושלם לשבת.

חמין פרגיות

4 מנות

מצרכים:

600 ג' פרגיות (6 חתיכות)
בצל גדול חתוך
8 תפוחי אדמה קטנים
4 גזרים
4 שיני שום חצויות
8 שאלוט
חצי כוס חיטה
חצי כוס חומוס
חצי כוס שעועית אדומה
כוס אורז

תיבול:
כפית רוטב סויה
כפית שטוחה תבלין לפרגיות
כף פפריקה
כף גדושה דבש
2 כוסות מים
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
מעט סוכר
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח ( לא בטוח שצריך)

 אופן ההכנה:

1. צריך להתחיל קודם ולהשרות את החיטה לילה שלם, כנ"ל לגבי השעועית, חומוס מומלץ להשרות 24 שעות.
אורז לשים בקערה ולכסות במים חמימים, כ 30 דקות בערך.

2. לקצוץ את הבצל לשים בסוטאז' (סיר שמתאים לתנור) עם 4 כפות שמן והשום לטגן כשתי דקות, להוסיף את שאר מצרכי הרוטב ולבשל כשתי דקות.

3. לחצות את התפוחי אדמה לחצי, את הגזרים לחתוך גס.

4 לחמם תנור ל 100 מעלות.

5. לחצות את הפרגיות לחצי ולשים ברוטב כשתי דקות על האש, לנער קצת ולפזר מעל את הירקות כולל השאלוט, להוסיף את החומוס שעועית והחיטה, להוסיף נוזלים שהכל יהיה מכוסה.

6. להכניס את האורז לשקית קוקי כולל הנוזלים שנותרו + כף שמן + כפית מלח, לסגור לעשות חורים ולהשקיע בתוך הרוטב.

7. לבשל כ 15 דקות מכוסה על אש בינונית. להעביר לתנור על 100 מעלות לכל הלילה.

כמה דברים:
חזה עוף לא מתאים לצורת בישול הזאת, חלק מהפרגיות קצת מתפרקות, הפרגיות יוצאות רכות ומאוד טעימות.
אני שמתי כל הלילה בתנור, בסביבות 9:00 בבוקר סגרתי את התנור והשארתי בתנור סגור, לפני הארוחה בערב חיממתי את החמין על 180 מעלות מכוסה כ 20 דקות.

חמין פרגיותחמין פרגיות

תגיות: , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

8 תגובות

  1. הי ניקי,
    מה שלומך?
    אני לא בטוחה למה התכוונת בשם 'תבלין לפרגיות'. נראה לי תערובת ל'בשר על האש' גם תלך כאן , לא? אם את יודעת מה זה.
    יש פה ים של בצלים :)
    הלכתי לבדוק מה זה שאלוט כי לא היה לי מושג ובדרך כלל אני נמנעת ממתכונים שבו הוא מוזכר אבל כאן ממש רציתי לנסות את המתכון.
    אז טוב שבדקתי כי עכשיו אני יודעת שזה פשוט הבצל הסגול. הבורות..
    זה נראה ממש גירסה מקורית במיוחד לחמין הרגיל, וגם הפרגיות כאן יתאימו לכל הגילאים – תודה רבה לך :)

    • הי איילת
      יש תבלין שנקרא "תבלין לפרגיות" הוא נהדר אני ממליצה להחזיק בבית, דבר שני "על האש" גם יהיה בסדר. שאלוט זה לא בצל סגול אלא בצלצלים קטנים ואם אין אז לא נורא תוסיפי עוד בצל רגיל. תהנו.

      • חח זה מה שקורה כשמסתמכים על ויקיפדיה.
        אחפש את התבלין. תודה :)

  2. בוקר טוב ניקי
    אם אני מורידה את החיטה להוסיף משהו אחר במקום או שהמרקם יצא טוב גם בלי
    תודה

    • עוד שאלה
      אפשר כל הלילה על הפלטה במקום תנור- אין לי בשרי

    • בוקר טוב
      אין לי תשובה בקשר לפלטה, את יכולה להוסיף שעועית במקום החיטה.

  3. התגובה שלך
    מה לגבי הביצים.להכניס אותם יחד עם הירקות ?

    • תכניסי אותן לפני הכניסה לתנור.

טוען...
טוען...