משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

גלילות חצילים ממולאות בשר טחון

נכתב על ידי יוני 9, 2012 , צפיות: 74457

קטגוריות: מתכוני בשר טחון

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

גלילות חצילים ממולאות בשר טחון

גלילות חצילים ממולאות בשר טחון,  אני מתה על חצילים, לא תמיד התלהבתי מחצילים עד שבעלי היקר שמאוד אבל מאוד אוהב חצילים "הדביק" אותי באהבה לחצילים. ירק קלאסי למשחקי מטבח, יוצאים ממנו רק דברים טובים וטעימים מאוד.

גלילות חצילים ממולאות בשר טחון

מצרכים:

2 חצילים מאורכים
מילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל קצוץ מטוגן
בטטה קטנה רכה
כף סילאן
ביצה
2 כפות פירורי לחם
כף פפריקה
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)

הרוטב:
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום פרוסות
קופסת רסק (קטנה)
2 כפות סילאן / דבש
פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה
4 -5 כוסות מים
סוכר
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)

אופן ההכנה:

1. לחתוך את החצילים לאורך פרוסות דקות רצוי במנדולינה ולקלות את הפרוסות בתנור.

2. לערבב את מצרכי המילוי, ליצור כדור מאורך ולהניח בחלק הצר של כל חציל, לגלגל ולשמור במקרר.

3. הכנת הרוטב: לטגן את הבצל, להוסיף סילאן שאר המצרכים. לבשל כ 10 דקות ולהנמיך את האש לבעבוע עדין. לסדר את הגלילות בצפיפות אחת ליד השניה, שהסגירה כלפי מטה, להנמיך את האש ולבשל כ 25 דקות.

הערות:
מי שרוצה להכין את המנה הזאת בפסח שיחליף את הפירורי לחם בקמח מצה

גולשים מכינים וממליצים :

שושנה : "הכנתי את הגלילות חצילים ויצא פשוט מעדן!!! מתכון מושלם וכ"כ מרשים בהגשה.
בתחילת שבוע הכנתי את הסינרול קינמון ואני מתענגת על זה כל בוקר עם הקפה. פשוט אין דברים כאלה.

אני : אלופה אחת!! פשוט מעדן!! מתכוני פסח היו נפלאים!! אין כמוך כרגיל…

bar: ניקי תודה על המתכון הטעים כמו כל המתכונים שלך
הכנתי אתמול בשביל שבת ובעלי כבר חיסל חצי סיר

יהודית : הכנתי ביום שישי, יצא מדהים!!! השילוב של בשר טחון ובטטה מוצלח, יצא רך וטעים, נמס בפה, אחד המאכלים הטעימים שהכנתי עד כה.

טלי :  בוקר טוב. אני חייבת לכתוב אחרי כל המחמאות שקיבתי בשישי האחרון… ביום שישי הכנתי את הגלילות חצילים וזה יצא טעים – אוו כל כך טעים!!! הכל היה כל כך מתאים בטעמים- הבשר עם הבטטה והסילאן יחד עם רוטב העגבניות והחצילים הרכים- פשוט תענוג.  ליד הכנתי אורז לבן- אחד אחד וסלט ירוק בקיצור לא צריך יותר מזה.

המון תודה. שיהיה שבוע נפלא …

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

312 תגובות

  1. ניקי יקרה שלום וברכה
    רציתי בבקשה להתייעץ איתך
    הכנתי את הגלילות חצילים המצויינות שלך
    ולצערי כמעט כולם התפרקו בסיר.
    מה לא עשיתי טוב ?
    איפה טעיתי ?
    לתשובתך אודה!

    • היי ניקי מקסימה,
      אודה לך מאד לתשובתך בבקשה.תודה רבה רבה

    • סליחה על האיחור בתשובה.
      פרוסות החצילים חייבות להיות דקות, אני ממליצה לחתוך עם מנדולינה קשה להגיע בידיים לפרוסות דקות למרות שאפשרי.
      מילוי הבשר לא להגזים אמור להיות קבבון בקצה החציל, אש בינונית נמוכה ומניחים בסיר כשהסגירה כלפי מטה. לא נוגעים לתת לזה להתבשל.

      • תודה רבה רבה לך!
        כשאני מכניסה לסיר את הגלילות,
        שהאש תהיה גבוהה ?
        בבקשה

        • לא, אש נמוכה בינונית בעבוע עדין.

          • מודה לך מאד מאד!
            תודה רבה רבה !

            • אין על מה ובהצלחה.

  2. היי ניקי! החגים נגמרו וחזרתי לעדכן. הכנתי את הגלילות גם לסוכות וגם לשמחת תורה כל חג היינו אצל צד אחר. מעדן!!! כולם התלהבו. נשאר לי מהמילוי והכנתי קציצות מטוגנות. יצאו רכות וטעימות! אפילו הקטנה שלי בת שנה טרפה אותן. תודה רבה!

  3. בוקר טוב ניקי יקרה
    יש לי רק קופסאות גדולות של רסק (260)
    כמה כפות בבקשה ?

    • בוקר טוב
      שימי 2 כפות.

      • תודה לך ניקי יקרה

  4. חזרתי להודות!
    יצא כמות גדולה, וכ"כ טעים! ליקקנו אצבעות בחג הראשון, ונשאר לנו גם לפנק את האורחים שבאו לשבת.
    בקיצור, תודה! את משדרגת לנו את הסעודות!
    חג שמח!

  5. הי ניקי.חזרתי לעדכן שיצא מעדן ! כמות המילוי הספיקה לי ל40 גלילות!!!! כמות הפעמים שהכנסתי חצילים לתנור-אין לתאר .אבל שווה!יצא מושלם.האורחים יהנו:) חג שמח יקירה

    • חג שמח מיכל.

  6. היי ניקי
    האם חייב פירורי לחם
    ובמה אפשר להחליף אותם ?
    תודה

    • את יכולה לשים קמח במקום אותה כמות.

  7. הי ניקי יקרה.אני יכולה להכין את החצילים,למלא בבשר, לשמור במקרר ולהמשיך מחר?

    • כן מיכל

      • תודה! מבטיחה לעדכן.

  8. חזרתי לעדכן שזה ממש זוועה שבגלל כל המאכלים האלה אני עולה במשקל!!!!!
    פשוט ואוווווווו טעים ברמות על! אגב, הכנתי צימחוני ויצא מעדן!
    תודה רבה אלופה!!!

    • את יודעת שלרגע נבהלתי ? :)

  9. ניקי יקרה, כמה זמן לשים את החצילים במקרר?

    • עד שאת מכינה את הרוטב, כ 20 דקות.

  10. שבוע טוב:)
    אפשר להכין ביום שלישי בערב בשביל שבת?

    • שבוע טוב רוחמה
      עדיף להכין ביום רביעי לדעתי, אם בלחץ תכיני בשלישי.

  11. שאלה
    אם הכנתי את שלב החציל הקלוי ורוצה להקפיא זה יצליח? במקום למפסקת רוצה להכין בערב החג

    • אני לא ממליצה להקפיא חצילים קלויים זה לא אותו דבר.

  12. ערב טוב ניקי,
    כמובן שגם לסעודה מספקת אני משתמשת במתכונים שלך…
    רציתי לדעת לכמה מנות מספיקה הכמות שבמתכון?
    תודה רבה על האתר הנפלא!
    גמר חתימה טובה…

    • הי קרן
      5 מנות אפילו קצת יותר

  13. שלום ניקי,
    האם אפשר להפוך את המתכון לצמחונים?
    נניח להחליף את הבשר באורז
    תודה

  14. בוקר טוב ניקי.
    אני חוזרת לומר תודה רבה !
    על מתכון מעולה !
    יצא מצויין !! תודה רבה !!

    רציתי לשאול בבקשה.
    כשהכנתי, שכחתי ביצה,
    פעם הבאה שאכין
    להוסיף ?

    • אם את מקפידה ללוש טוב את הבשר אין צורך בביצה.

      • תודה רבה רבה !

  15. ערב טוב ניקי יקרה.
    אודה מאד אם תוכלי בבקשה לענות לי.
    אני מתלבטת מאד אם להכין את החתולים שלך הממולאים בשר בתנור, או בסיר ?
    יש לך 2 מתכונים .
    איזה מהם את ממליצה יותר ?
    אני אוהבת רוטב עגבניות.
    אבל בטח אפשר להכין בסיר גם עם הרוטב.

    • אני אוהבת את על האש הוא יוצא נהדר והוא אחלה מתכון.

      • ניקי יקרה, תודה רבה על תשובתך
        תרשי לי עוד שאלה בבקשה
        לא אוהבים אצלי דבש/סילאן כי לא אוהבים מתוק.
        יש לך משהו אחר להציע לי ?
        או שזה לא יוצא מתוק?

        • תורידי את הסילאן.

  16. היי ניקי מקסימה
    רציתי לשאול בבקשה.
    מה ההבדל בין המתכון הזה.
    לבין המתכון שלך של :
    "חצילים ממלואים אפויים"

    ההבדל שאני מצאתי שזה בישול והשני אפיה.
    יש עוד הבדל ?
    תודה !!

  17. ניקי המחכה! אפשר לוותר על הביצה? משהו במקומה אולי?

    • למי אני מחכה ? אפשר לוותר תלושי טוב את הבשר.

  18. היי ניקי.
    המתכון נראה נפלא ואני רוצה לנסות.. כמה שאלות שאני מקווה לא ממוחזרות:
    1. אין לי מנדולינה – מה הרוחב הרצוי?
    2. לקלות את החצילים בתנור – כמה זמן ועל איזה מעלות? יש צורך בשמן?
    3. לוודא: אין צורך בטיגון של המילוי, רק מערבבת, מגלגלת וממלאה נכון?

    • תשובות
      הכי דק שאת יכולה לעשות 3 – 4 מ"מ בערך, קליית חצילים זה כאן http://www.nikib.co.il/salads/22933/ את המילוי לא מטגנים לפני שממלאים.

  19. שלום,

    אני מחפשת מתכון לבצק עלים עם בשר טחון, האם יש לך?

    תודה

  20. ניקי אני חייבת תשובה מהירה כבר התחלתי להכין ופתאום ראיתי בתגובות שאמרת למישהי שצריך להשאיר את הגלילות ללילה במקרר מה אני עושה אם אני צריכה לשעות הצהרים המוקדמות היום??

    • איפה כתוב במתכון שצריך לקרר לילה ? איפה קראת את זה ? תכיני לפי המתכון זה הכל.

  21. הי בוקר טוב כמה זמן אני צריכה לשים במקרר? אני רוצה להכין היום כמה שיותר מוקדם.תודה

  22. הי אפשר קמח מצה במקום הפרטי לחם?

    • כן מורן.

  23. ניקי יקרה בוקר טוב,
    הכנתי בעבר את המתכון הזה ומאוד אהבנו ויש לי שאלה שאני מקווה שתוכלי לעזור לי,
    יש לי רוטב בולונז שהכנתי כבר וחשבתי לנצל אותו ולגלגל אותו בתוך חצילים, (במקום להכין עכשיו בנפרד בשר ורוטב), נראה לך הגיוני?
    אם כן מה את מציעה- לשים בתנור או לבשל אם בכלל?
    תודה רבה
    אפרת

    • בוקר מקסים,
      איך משתמשים בבולונז בתור מילוי ?

      • התגובה שלך: אם מסננים את הבשר מהרוטב, ואז מוסיפים אליו את הבטטה המעוכה שתעזור ליצור קציצה, נותנים לזה קצת להתייצב לפני שממלאים את החציל ושמים חזרה ברוטב, אולי???

        • תנסי מה יכול להיות ? מקסימום יהיה בולונז חצילים.

  24. ניקי שלום
    רציתי לדעת אם אני מכינה היום את הלילות חציל ,אוכל לשמור במקרר עד יום שישי?
    האם זה יתקלקל..
    אולי עדיף להקפיא את הלילות עם החציל וביום שישי להכניס לרוטב ולבשל?
    מה נראה לך הכי כדאי כדי שזה לא יתקלקל?
    אף פעם לא הקפאת חציל..
    תודה
    רות

    • בוקר רות
      את יכולה להכין היום ולשמור במקרר, אין צורך להקפיא.

  25. היי ניקי,
    הכנתי את הגלילות לשבת, אחרי שאכלתי אותן אצל אמא שלי. בחיים שלי לא יצא לי דבר טעים כל כך! זה היה מושלם! הרוטב מעלף, הטעם משגע! נחטפו מהסיר בשניות…
    מהבשר שנותר לי טיגנתי קציצות (שקצת התפרקו), וגם הן יצאו מושלמות ולא נשאר פירור!!
    אין לי מילים! עשית לי את השבת :-)

    • שמחתי העונג כולו שלי :)

  26. התגובה שלך
    היי ניקי,
    מתכון מעולה וחגיגי. אני מתכננת להכין את הגלילות בכמות כפולה לקראת אירוח גדול. נראה לך שיהיה בסדר להכין אותם כמה ימים מראש ולהקפיא? ואם כן איך יהיה לדעתך הכי נכון להפשיר ולחמם מחדש לפני הגשה מבלי לייבש את הגלילות והרוטב?
    תודה רבה!

    • לדעתי עדיף להכין יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר.

  27. את הקציצות מבשלים ברוטב דומה לזה שבמתכון ?

    • איזה קציצות ?

      • קציצות שנותרו מהבשר..

  28. הכנתי כבר שתי שבתות ויצא נהדר! האם אפשר להקפיא? יוצא לי כמות גדולה מאוד…

    • אפשר להקפיא.

  29. יש לי הודו לבן טחון , האם זה יכול להתאים?

    • עדין מידי, עדיף להשתמש בבקר טחון.

      • ואם אני בכל אופן רוצה עם הודו לבן טחון, מה אני צריכה להוסיף,
        זה פשוט מה שיש לי.. :(
        תודה על המתכונים המדהימים!!

        • כלום זה להכין אותו דבר, אני רק אומרת שזה יהיה פחות מוצלח מאשר בקר.

  30. היי ניקי. אין לי זמן למקרר הרוטב כבר מוכן וסיימתי עם הבלילה של הבשר בו זמנית. זה לא נורא להכניס ישירות לסיר לדלג על שלב המקרר?

    • לא כדאי, תכניסי למקרר שיתייצב את לא רוצה שיתפרק. תכניסי למקרר לכל הלילה בבוקר לרוטב.

  31. היי ניקי, המתכון נשמע לי מתוק בגלל הסילאן והבטטה, ואצלנו בבית חוץ מקינוחים אין דבר כזה מאכל מתוק ולא חריף. יש אפשרות לוותר על זה ? או בכלל איך אני הופכת אותו להחריף?

    • את יכולה לוותר על הסילאן ובמקום בטטה תפוח אדמה גדול, תוסיפי פלפל חריף קצוץ לרוטב, תטגני עם הבצל.

      • ניקי אני חייבת את העזרה שלך , נשאר לי המון מהבשר, מה אני עושה איתו?? קבבונים זה יתאים?

        • כן אפשר לעשות קבבונים או קציצות ולבשל ברוטב, ניתן להקפיא.

  32. בטטה רכה הכוונה לבשל אותה קודם?

    • נכון מאוד שחר.

  33. איך משלבים עגבניות טריות ברוטב? תודה רבה

    • תחלטי שלוש עגבניות תקצצי ותוסיפי לרוטב שימי קצת פחות נוזלים.

  34. היי ניקי,
    האם הקלייה היא ללא שמן מכיון שפרוס דק?

טוען...
טוען...