משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

חמאה בבצק פריך

נכתב על ידי פברואר 17, 2013 , צפיות: 35898

קטגוריות: שונות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

 

שואלים  אותי המון איך החמאה צריכה להראות להיות כשמכינים אוזני המןהרבה חושבים שצריכים להמיס אותה שזה הדבר האחרון שצריך לעשות.
חמאה בבצק פריך למשל כמו באוזני המן או בעוגיות פרח או ברולדות הנהדרות ויש עוד הרבה דוגמאות באתר החמאה צריכה להיות קרה מהמקרר.
אז איך בכל זאת עובדים איתה ? הרי היא גוש גדול וקשה איך היא בדיוק תתמזג עם הבצק ?  
הפטנט מאוד פשוט לחתוך אותה לקוביות קטנות ואז אין שום בעיה לעבוד איתה.

צילום מקרוב של חמאה חתוכה לקוביות קטנות

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

75 תגובות

  1. ניקי צהרים טובים
    אז סוף סוף לעיר הרחוקה שאני גרה בה בקצה העולם הגיעו שני מוצרים מרגשים
    גבינה 3% וחמאה!
    בבקשה אשמח להמלצה באיזה מתכון להשתמש איתם..
    תודה רבה=:

  2. הי ניקי, אם יש לי במזווה רק קמח תופח… זה יעבוד?

    • מה את רוצה להכין ?

      • עוגיות פריכות עם הילדים..

        • זה בסדר

  3. היי ניקי, יכולה לשתף בבקשה איך את חותכת את החמאה בריבועים ככה יפים מבלי שיידבק לך לסכין?
    בבצק פריך השנאה שלי זה לחתוך חמאה/מחמאה. אין מצב שהידיים לא מתלכלכות בשומן כיון שהכל עולה יחד עם הסכין אחרי החיתוך.
    תודות.

  4. היי ניקי יש לי שאלה. הסברת ממש טוב לגבי החמאה. האם זה גם לגבי מרגרינה?

    • כן אותו דבר.

  5. שלום ניקי.
    התאהבתי באתר שלך!
    החזרת לי את החשק לבישולים ומקווה בעזרתך להתחיל לאפות ללא חשש…
    תודה ממני ומבני משפחתי :)

    שאלה לגבי החמאה- יש לי רק מיקסר ידני.
    איך הכי טוב לעבד אותה? ולמה?

    • באותה דרך שרשמתי כאן זאת הדרך הכי טובה וכדאי להדליק מזגן חם היום, זה לא טוב לחמאה.

  6. שלום ניקי
    אתמול השתמשתי בהסבר על החמאה כשאפיתי עוגיות,ובהזדמנות זו ציינתי לעצמי
    שלמדתי הרבה מהאתר
    זה הזמן להודות לך ולאחל חג פסח שמח וטעים.

    • חג שמח רונה שמחתי לעזור.

  7. שלום ניקי, קראתי את התגובות והבנתי שעדיף ללוש במיקסר, אבל לצערי יש לי רק מעבד מזון. אז בסופו של דבר מה עדיף? במעבד מזון או בידיים? המון תודה

  8. יש לי שאלה..
    הרבה פעמים בהכנת בצק פריך בזמן הלישה מתקבל בצק פירורי ואחר כך ברידוד הבצק פשוט נקרע ולא מתקבלת צורה יפה של בצק מרודד.
    מה אני עושה לא נכון??
    תודה!

  9. ניקיל'ה אפשר בבקשה מתכון לבצק פריך מלוח?
    תודה רבה.

  10. היי ניקי
    תודה על ההסבר המפורט.
    יש לי גם מיקסר וגם מעבד מזון.
    במה כדאי להשתמש כשמכינים את הבצק?
    תודה מראש
    הילה

    • לבצק פריך מיקסר.

  11. ניקי יקירה מסתבר שכל השנים עשיתי טעות עם החמאה נהגתי להמיס אותה במיקורגל ואף פעם לא הבנתי מדוע העוגיות לא יוצאות מוצלחות, ההסבר וההמחשה בתמונות מעולות הודות לך למדתי סופסוף להכין עוגיות!
    ובכלל כל המתכונים שלך נהדרים! את נהדרת!
    תודה

    • שמחתי לעזור בכיף :)

  12. היי יש לי רק מיקסר ידני ורצית לדעת אם אפשר להשתמש בו להכהת בצק פריך ואם כן אז במה משתמשים בבלון הקצפה או בוו המסולסל?

    • אפשר להשתמש בידני בוו המסולסל וזה רק כי אין לך משהו אחר, צריך להשתמש בוו לישה בצורת מגל. אפשר אפילו בידיים.

      • תודה רבה

  13. ניקי יקרה! למיטב ידיעתי ומתוך ניסיון משתמשים בחמאה בטמפרטורת החדר זאת אומרת מוציאים אותה מהמקרר חצי שעה לפני השימוש בה ואז היא מתמזגת יפה עם הקמח ולא מותירה גושים בבצק. בצורה כזו גם קל יותר לעבוד איתה… מקווה שעזרתי!

    • היי סימה
      בבצק פריך משתמשים בחמאה קרה תמיד אלא אם כתוב משהו אחר.

  14. היי ניקי.

    אם אין לי מיקסר, אפשר להכין בצק פריך עם לישה בידיים?

    ניסיתי פעם ועדיין נשארו לי גושים קטנים של חמאה.

    תודה.

  15. אהלן ניקי
    אחרי שהוצאתי את העוגיות של העוגיות לוטוס מהתנור ואחרי שהן התקררו, טעמתי וזה לא מספיק מוכן
    מה לעשות??

    • אין כל כך מה לעשות, אפשר לנסות להחזיר לתנור מכוסה ולאפות עד שמוכן. אני מקווה בשבילך. לא בדקת שהתחתית הזהיבה ?

      • אז חזרתי עם חוויות :)
        הנמכתי קצת את הטמפ' של התנור והחזרתי את העוגיות (אחרי שהפכתי אותן כי הלמטה היה פחות אפוי) ובהדרגה העליתי את החום עד שהן השחימו…
        בקיצור יצא פצצה! מאד טעים ומתכון פשוט
        תודה רבה ניקי!

        • נהדרת! תודה רבה עירית.

  16. היי ניקי. תודה על הטיפ הנהדר. כשמכינים עוגיות מבצק פריך אז במיקסר להשתמש בון בצורת ספירלה?

    • תשתמשי במגל בצורת ר

  17. שלום לך ניקי המדהימה, אני בדרך כלל מקפיאה חמאה ומרגרינה עד לשעת הצורך, האם זה אפשרי? לא הורס את החמאה?
    ושאלה נוספת , במידה וזה אפשררי, לבצק פריך, כמה זמן השימוש להוציא? (כי אי אפשר להמיס אותו בבצק הפריך)
    תודה רבה !

    • היי לימור
      אפשר להקפיא אבל למה ? זה נשמר המון זמן במקרר.
      את צריכה להפשיר עד שהיא מופשרת לגמרי, תבדקי אחרי חצי שעה מה קורה.

  18. ניקי שלום,

    אני רוצה להכין פאי עם בצק פריך פרווה לאירוח. מה המתכון לבצק לפאי שייצא טוב ובלי פקשושים?
    וגם האם אפשר על כל בצק פריך לעשות מילוי דובדבנים לדוגמא?
    אודה לתשובתך המהירה כדי לעשות "שיעורי בית" לגבי המצרכים שאני צריכה.
    תודה רבה מראש
    רז

    • היי
      אין לי מתכון לפאי דובדבנים אז אין לי תשובה.
      יש יופי של פאי שוקולד באתר מומלץ מאוד.

      • השאלה הייתה איך להכין בצק פריך פרווה לפאי

        • להחליף את החמאה במחמאה.

  19. היי ניקי!
    יש לי מיקסר של KENWOOD אבל תמיד שאני שמה חמאה קרה וקמח אחרי כמה סיבובים הכול צונח למטה והוו לישה לא מערבב כלום…
    אז מידי פעם אני עוצרת ומערבלת הכול ושוב זה קורה אחרי כמה סיבובים. יש לך פיתרון למצב הזה?
    יוצא שאני מחכה מלא זמן ולא קורה כלום.
    וגם, ניסיתי לעבור ללישה ביד עם חמאה קרה אבל באמת החמאה והקמח לא ממש השתלבו, עשיתי אולי משהו לא בסדר בלישה<ץ

    תודה רבה!!

    • היי מרב
      אולי את טועה בוו ?
      מהירות גבוהה מידי ?
      אולי הוא לא תקין זה לא אמור לקרות

    • היי לפי מה שאני יודעת זה שהוו צריך להיות ממש קרוב קרקעית של הקערה אבל שלא ייגע בה, אם הוא יותר מדיי באוויר אז זה לא יעבוד כמו שצריך. מקווה שעזרתי :)

  20. היי ניקי
    אשמח לדעת אם הבצק של האוזני המן מתאימים גם למעמול.
    תודה

    • מתאים אורנה.

  21. ההוראות האלה נכונות גם לגבי מחמאה?
    קר ישר מהמקרר וקוביות קטנות?
    תודה.

    • נכון מאוד

  22. תצייני שלאחר הלישה צריך לתת לבצק לנוח במקרר כדי שהחמאה תתגבש שוב אחרי שנמסה על ידי הלישה

    • זה תלוי במתכון, יש לי מתכונים שאין צורך לקרר.

  23. באיזו וו במיקסר משתמשים לבצק פריך?

    • במגל.

  24. אופס ואני פעמיים כבר הכנתי את האוזני המן לפני המתכון הנ"ל, והמסתי את החמאה במיקרו, ובכל זאת יצאו מצויינים!
    תודה על מתכון נהדר.

    • באמת ? העיקר שהסתדר הכי חשוב

    • גם אני משתמשת בחמאה רכה ויצא מעולה.
      עד כמה שאני יודעת כאשר עושים בצק פריך במעבד מזון משתמשים בחמאה מהמקרר אך במיקסר משתמשים בחמאה רכה (חמאה בטמפרטורת החדר, שאינה מוצקה כמו חמאה מהמקרר אבל גם אינה נוזלית).

  25. היי ניקי,
    מפציצה לאחרונה בשאלות כי נכנסתי חזק למטבח (בזכותך) וכל היום מבשלת :-) חופשת לידה וכל הזמן באים אורחים לראות את הקטנה וכשהיא ישנה רוצים לאכול.
    יש לי מיקסר ידני פשוט ללא וו גיטרה, יש לו מקצפים ואת האביזרי לישה (המסולסלים האלה), ככה שאין אפשרות להכין בו בצק פריך (נכון?).
    חשבתי להתחדש לשם כך במעבד מזון פשוט, האם מעבד מזון זול (סביבות ה200 ש"ח) יכול לעשות את העבודה? או שצריך לשם הכנת בצק פריך מעבד מזון רציני ואיכותי?
    תודה רבה,
    שי

    • אני תמיד בעד להשקיע קצת יותר אבל תחשבי ככה אם זה בשביל אחת ל… תלכי על הזול
      אם מתכוונת להשתמש הרבה עדיף משהו יותר טוב. בצק פריך אפשר גם בידיים.

      • תודה ניקי.
        אני מוצאת את עצמי מכינה לפחות פעם בשבוע בצק פריך ורוצה להתפנק ולא ללוש בידיים (זה גם יוצא פחות מוצלח בידיים כי החמאה מתחממת וזה מבאס), ועכשיו מגיע פורים ואני רוצה להכין הרבה משלוחי מנות עם אוזני המן ועוגיות ריבה אז כדאי שיהיה.
        מה עוד מכינים במעבד מזון?
        תודה רבה,
        שי

        • למשל מרקים אפשר לטחון, אגוזים, שקדים, להכין מילקשייק.
          אני אישית מעדיפה להכין בצקים בקיצ'נאייד.

  26. ניקי בוקר טוב ושבוע נהדר!
    יש לי שאלה על בצק פריך- אין לי מיקסר ולכן אני מאחדת את המצרכים ביד ואז החמאה מתחממת והבצק יוצא פחות פריך, יש שיטה אחרת?

    • בוקר טוב.
      למה לא לקנות מיקסר ? זאת הדרך הכי טובה ופשוטה להכין בצקים.
      אם אין רק בידיים.

  27. בס"ד
    ניקי מתוקתי…
    תודה על המידע לגבי החמאה.. זה מאוד עוזר…
    האם תוכלי לצרף הסבר לגבי אופן ההכנה של בצק פריך במיקסר? יש לי קיטצ'ן אייד.. ולא ברור לי מה התהליך.. הכנתי אתמול את הבצק.. קודם שמתי קוביות חמאה, הוספתי סוכר וערבלתי עם הגיטרה… אחרי שהחמאה והסוכר התאחדו הוספתי את יתר החומרים… יצא לי בסוף פירורים של חול.. והתחלתי לאחד אותם עד שהצלחתי.. ואז הכנסתי למקרר לשעה… הוצאתי והמשכתי לעבוד.. האם זה תהליך נכון? תוכלי לרשום לנו מידע מפורט כמו שעשית עם המרגרינה? סליחה שאני מטריחה אותך אבל חשוב לי לדעת שאני עושה הכל כמו שצריך…

    • אני בהמשך יעשה את זה אפי.

      • אלפי תודות על התגובה המהירה :)

  28. האם אפשר להכין את אוזני המן בלי מיקסר?
    לערבב ביד?
    תודה מראש

    • בוודאי בלה.

  29. אפשר להכניס את החמאה ככה למיקסר? בלי לתת לה לעמוד קצת בחוץ?

    • את שואלת על בצק פריך ?
      חמאה קרה ישר מהמקרר.

  30. הי ניקי,
    זו הזדמנות לשאול, מתי מקררים את הבצק ומתי לא? עשינו בסופ"ש את אזני ההמן המהירות (שיצאו נפלאות!), אבל לא הבנתי מתי ניתן לדלג על שלב הקירור ומתי לא. תודה רבה מראש

    • תלוי בבצק אם הוא לא רך מידי ואפשר לעבוד איתו אפשר לוותר על הקירור
      וגם כשמזג אויר לא חם מידי. אם לא בטוחים עדיף לקרר.

  31. הי ניקי.

    האם אותו דבר עושים גם עם מחמאה? הרי היא במקור יותר קשה ופחות רכה לעבודה
    (בתור אחת שלשה בצקים בידיים ומרגישה את ההבדל…)

    שבוע נפלא ושמח!!

    • אני מאוד משתדלת לא להשתמש במחמאה / מרגרינה אלא לעיתים רחוקות.
      אבל אותו דבר כן.

      • לצערי אני משתמשת בה לא מעט כיוון שאני הופכת בצורה כזאת מתכונים לפרווה…
        בגלל עניין של כשרות ולא לצור סיבוכים לאנשים זה פותר יופי את הבעייה….

        • מצטערת אך עדיין לא הבנתי איך החמאה מתמזגת עם כל המרכיבים… זה שהיא חתוכה לשוביות היא עדיין גוש מוצק. ככה פשוט לזרוק למיקסר וזה אמור להתמזג לגמרי?

          • תנסי ותראי מישל.

טוען...
טוען...