משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

רוטב פטריות לבורקס

נכתב על ידי יוני 9, 2012 , צפיות: 230224

קטגוריות: מטבלים, ממרחים ורטבים, מנות ראשונות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

רוטב פטריות לבורקס, כל בורקס טוב צריך איזה רוטב שילווה אותו ויתן את הטעם הסופי למנה.

רוטב פטריות לבורקס

מצרכים:

בצל בינוני קצוץ
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
2 – 3 כוסות מים
כף קמח
פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


אופן ההכנה:

1. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף, להוסיף את הקמח ולערבב, להוסיף את הפטריות מים, פטרוזיליה ותבלינים, לבשל ולהסמיך את הרוטב במידה וסמיך מידי להוסיף עוד נוזלים.

רוצים בורקס שמתאים לרוטב ?

גולשים מכינים וממליצים :

רונן : וואו סוף הדרך כבר מכין את הרוטב והבורקס כמה פעמים ופשוט יצא מדהים

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

177 תגובות

  1. היי ניקי מה שלומך? הרוטב מדהים… הכנתי ניוקי( מוכן מהסופר) עם הרוטב הזה וחוסל… תודה רבה.

    • כל הכבוד על האילתור :)

  2. היי ניקי, האם ניתן לוותר על הפטרוזיליה? האם זה יחסר משמעותית?

    • אפשר לוותר.

  3. הי ניקי, איזה רוטב מושלם.. הכנתי אותו ביחד עם הפאי רועים… אליפות!

  4. כמה אבקת מרק בערך?
    אמו שמה 3 כוסות מים.

    • כף אבקת מרק.

  5. אני עכשיו מכינה ומשום מה זה לא סמיך וטיפה מר… מה אני עושה?

    • שמת קמח המסת כמו שצריך? תמשיכי לערבב בסבלנות.

  6. היי ניקי
    אפשר לוותר על הקמח ?
    תודה רבה
    שבוע טוב

    • הי רונית
      אי אפשר לוותר את יכולה להחליף בקורנפלור, תמיסי אותו לפני בחצי כוס מים קרים מהכמות שבמתכון.

  7. ניקי בוקר טוב האם אפשר להכין רוטב כזה כשר לפסח עם קמח מצה? האם צריך אותן כמויות?

    תודה ושיהיה חג שמח

    • בוקר טוב
      לא נראה לי, אפשר להכין עם קורנפלור.

  8. התגובה שלך יש ניקי אפשר לשים קמח תפו"א במקום קמח רגיל? (קורנפלור לא בא בחשבון)

  9. הרוטב נראה מעולה!
    רציתי לשאול- לכמה בורקס זה מספיק?
    תודה מראש!

    • אני לא יודעת לומר בדיוק, נאמר רולדה אחת שחתוכה ל 10 פרוסות.

  10. ניקי הכנתי את הרוטב פטריות כבר כמה פעמים ולא מסמיך לי… אני שמה כפית אבקת מרק וכפית מרק עוף… האם כאן הבעיה ?

    • "אני שמה כפית אבקת מרק וכפית מרק עוף" זה אותו דבר אולי זאת הבעיה.

  11. ניקי יקרה!
    את מדהימה והמתכונים שלך מעולים!
    תודה רבה על עוד מתכון מוצלח וטעים
    הכנתי כרוטב לטורטיה ממולאת בבשר טחון) שלך כמובן… ;) ויצא מוצלח בטעם ובנראות.
    תודה!

  12. היי ניקי .
    יש אפשרות להקפיא חלק מהכמות?? זכור לי שבפעם הקודמת שהכנתי יצא מלא

    • לא, זה סוג הדברים שעדיף לא להקפיא.

  13. הי ניקי
    יש תחליף לכורכום?

    • לא, תכיני בלי.

  14. יש אפשרות להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה?
    ואפשר לוותר על בא.מרק?

    • אם את אוהבת כוסברה אין בעיה, היא דומיננטית. אפשר לוותר על הא. מרק.

  15. ניקי בוקר טוב :)
    רציתי לדעת אם אני יכולה להשתמש ברוטב הזה גם כרוטב לפסטה? או לחילופין יש רוטב פטריות (אין לי בעיה שיהיה עם שמנת) שיכול לשמש גם לבורקס וגם לפסטה?
    תודה מראש

  16. התגובה שלך1. כמה פטרוזיליה לשים?
    2. כמה אבקת מרק לשים?

    תודה על העזרה

    • כף א. מרק פלוס שתיים שלוש כפות פטרוזיליה

  17. הי ניקי,
    האם חייבים פטרוליזיה?
    ואם כן טריה או יבשה?

    • לא חייבים אבל אם יש כדאי לשים, טרייה.

  18. ממליצה בחום!!! הכנתי אתמול בערב והאורחים לא הפסיקו להתלהב.
    תודה על אינספור מתכונים מעולים

    • תודה רבה קיבלתי את ההמלצה בכיף.

  19. תודה על התגובה המהירה
    אין כמוך

  20. מה אפשר במקום א.מרק?

    • אין תחליף טוב, שימי מלח

  21. הרוטב מתאים גם לבלינצ'ס פטריות?
    תודה…

    • כן

  22. לא מבין איך עד עכשיו הייתי קונה את האבקה המוכנה שמוכרים בסופר. מה שהכי מצחיק שהתחלתי להכין את זה רק כשנתקענו בלי רוטב בבית ולא היה גם בסופר.
    מאז אני מכין רק בבית ורק לפי המתכון הזה.

  23. היי ניקי האם אפשר לשם אבקת מרק פטריות במקום אבקת מרק עוף

    • אפשר אבל אני מעדיפה את השני.

  24. היי ניקי,
    איזו אבקת מרק?
    בצל? עוף? (אין לי פטריות).

    • הכוונה לא. מרק עוף.

  25. הי ניקי,
    האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסאות שימורים-ייצא טעים ומורגש באותה מידה? אם כן בכמה (של 230 גר' לאחר סינון) היית מציעה להשתמש?
    ושאלה שנייה- האם שימוש באבקת מרק פטריות יכול לחזק ולשפר את הטעם או שמיותר?
    תודה ..

    • ברור שיש הבדל, אני אחסוך ממך את דעתי על פטריות משימורים, זה מוצר שאני לא נוגעת בו. קופסא אחת ולא צריך א. מרק פטריות.

      • נשמע מהותי, אם כך אנהג כמוך ואכין מטריות בלבד (לא ממש יצא לי לבשל עם פטריות עד כה, אז הנה למדתי:)

        • לי זה משנה להרבה זה לא משנה, בדרך כלל הולכים על מה שיש.

  26. רוטב מהמם!!!!!
    כל הכבוד!!

    • תודה מלי

  27. היי ניקי את הקמח מוסיפים אחרי טיגון הבצל ורק לאחר מכן את שאר המרכיבים? או שמערבבים את כולם בקערה נפרדת ומוסיפים הכל יחד לאחר טיגון הבצל?
    את הפטריות לא מטגנים?

    תודה.

    • אחרי טיגון הבצל תוסיפי את הקמח תערבבי עד שהוא נמס ותוסיפי את השאר. את הפטריות מטגנים בוודאי אחרי שאת מוסיפה אותן.

  28. ערב טוב ניקי, איזה סוג של פטריות? האם בשימורים?תודה והמשך ערב טוב סילבי

    • ערב מקסים
      אני תמיד מתכוונת לטריות אבל תלכי על מה שיש, אז שימורים זה בסדר.

  29. היי ניקי,

    אם מכינה את הרוטב בבוקר לצורך ארוחה בערב,
    אפשרי? לשמור במקרר ולחמם על הגז? מיקרו?

    המון תודה וחג שמח לך ולבני משפחתך!!

    • היי הילי
      אין לך אפשרות להכין יותר מאוחר ? זה עדיף. אם לא תכיני בבוקר תחממי על הגז.

  30. היי ניקי,
    אם אני רוצה להכין את הרוטב לבורקס מצה בפסח.
    מה יכול להחליף את הקמח? קמח מצות מתאים?

    • שימי קורנפלור במקום.

  31. ניקי היקרה
    הכנתי את הרוטב פטריות לבורקס בשר
    זה הרוטב הכי טעים שיש!
    אפילו הבן שלי שלא אוהב פטריות אכל בהנאה ואפילו ביקש עוד !!!
    תודה רבה על מתכון מעולה !!!
    שבוע טוב לך ולמשפחתך.

  32. שלום ניקי! כמה כוסות רוטב בערך יוצאות מהכמויות המצוינות?

    • היי יוחאי
      כוס גדולה פלוס.

טוען...
טוען...