משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לחמניות חלבה וקינמון

נכתב על ידי נובמבר 6, 2012 , צפיות: 21386

קטגוריות: חלות ולחמניות, מאפים, מאפים מתוקים, עוגות שמרים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

לחמניות חלבה וקינמון,  הלחמניות האלה נראות תמימות כמו כל לחמניות רגילות מה כבר יכול להיות מיוחד בהן ? אז התחשק לי להפתיע את הילדים בעצם התחשק לי להשתעשע במטבח ותוך כדי הפתעתי את הילדים שלא היה להם מושג מה יש בתוך הלחמניה למרות שבחלק מהלחמניות ראו את המילוי מציץ ואז הלכה ההפתעה אבל הטעם הנהדר נשאר עוד הרבה זמן…

לחמניות חלבה וקינמון

מצרכים:

570 ג' קמח (4 כוסות+ כף נוספת)
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
כפית מלח
חצי כוס שמן
2 חלמונים
כוס מים פושרים

ביצה טרופה

מילוי:
ממרח חלבה
קינמון
נוטלה / השחר

סירופ:
חצי כוס סוכר
כוס מים

אופן ההכנה :

1. לערבב קמח ושמרים להוסיף את הסוכר מלח ואת שאר המצרכים, לעבד לבצק רך וחלק.

2. לשמן קערה ולהתפיח את הבצק כשהוא מכוסה עד שהוא מכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל 12 כדורים, כל כדור לרדד לאורך ומעט לרוחב (כלומר פס רחב) למרוח חלבה לפזר קינמון לקפל את העלה לרדד לגליל וליצור שבלול.

4. להתפיח את הלחמניות כ 20 – 30 דקות להבריש בביצה חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות.

5. להרתיח מים וסוכר לסירופ ולבשל כמה דקות להבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

הערות:
ניתן להקפיא.

טעימות רכות ומפתיעות!

גולשים מכינים וממליצים :

כפית קינמון : עשיתי את הלחמניות והן יצאו מקסימות. גם הילדים מתלהבים! תודה!

שלומית : הי ניקי מה שלומך, רציתי להודות לך על המתכון המדהים שמתאים לכולם- ליולבעלי מרחתי חלבה וקינמון לילדים נוטלה, את הלחמניות הכנתי יחד עם הילדה שלי בת 6 היא רידדה מרחה שוקולד וגילגלה לשבלול. הטעם גן עדן ממש- שלחתי להם את הלחמניות לבית הספר וכל הילדים רצו גם. פשוט לחמניות קלות וטעימות מאד תודה שלומית.

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

91 תגובות

  1. אני גרה בחו"ל ואין למצוא פה ממרח חלבה.
    יש לי בבית קופסאת חלבה רגילה וטחינה גולמית.
    האם יש לך רעיון איך להפוך את זה לממרח?

    לפני כמה חודשים גיליתי את האתר שלך ומאז את מככבת אצלי קבוע, בעיקר בשולחן שבת :-)
    גם החלות שלך ושאר המטעמים, קלי קלות ובHIGH איכות.
    תודה לך

    • היי שרון
      2 כפות טחינה על שתי כפות סילאן לערבב טוב. לדעתי זה לא מספיק וצריך לחזק אותו עם ממרח חלבה אבל אם אין אז אין.

  2. ממרח תפוחים וקינמון מתאים פה ?

    • הוא עם חתיכות נכון ? זה לעשות עיגולים לשים קצת במרכז ולסגור ללחמניה עגולה. אם את אוהבת את הממרח הזה לכי על זה.

  3. היי ניקי נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך!! איך מכינים את השבלולים? יש לך אולי סרטון?

  4. היי ניקי, בזכות האתר שלך אני אופה כל שבוע הצלחה אחרי הצלחה! המתכונים שלך פשוט מדהימים, מדויקים, נגישים ואני מקבלת תמיד מלא מחמאות ואומרת שהכל בזכות ניקי :)
    תגידי, כמה זמן בערך לוקח לבצק להתפיח ולהכפיל את נפחו?

    • היי גילי
      תודה על הפרגון. לגבי הבצק תפיחה לוקחת כשעה וחצי אולי שעתיים.

  5. אין עלייך בעולם!! עונה כ"כ מהר ותמיד עוזרת❤
    רצה להכין את המתכון ששלחת לי. תודה!!

    • מכל ה ♥

  6. ניקי בוקר טוב!! מה שלומך?
    קמתי הבוקר בחשק עז להכין משהו טעים שימלא את כל הבית ריח טוב
    כבר שעה שאני מחפשת באתר, לא יודעת מה לבחור
    הפעם יש לי הרבה שאלות, מתנצלת מראש:
    בצער רב התקלקל המיקסר אפשר בלי?
    בחלק אמלא בנוטלה, אבל גם המילוי חלבה נשמע אדיר, אפשר לערבב טחינה וסילאן או שאוותר?
    תודה רבה❤

  7. יצא מעולה !!!!!
    הילדים ובעלי טרפו הכל……

  8. ניקי, יצא נהדר!!
    הכנתי את הלחמניות בערב (כשהילדים לא ראו)
    ושמתי להם לביה"ס (וגם לבעלי ולי) – אחד במילוי חלבה והשני במילוי שוקולד.
    וזו היתה ממש הפתעה לכבוד ראש חודש.
    תודה!!!

    • אין על מה יוכי.

  9. לחמניות מושלמות!!!
    הכנתי אותם עם מילוי ממרח נוגט/נוטלה כי לא היה לי ממרח חלבה ויצא סוף הדרך…
    עכשיו רוצה להכין להם שוב ליום הראשון של הלימודים שתהיה להם התחלה מתוקה…
    תודה לך ניקי!

    • אחלה המלצה, תודה אורטל.

  10. היי ניקי,

    לא כל כך הבנתי לגבי הרידוד, איזה עובי צריך לרדד? "לפזר קינמון לקפל את העלה לרדד לגליל וליצור שבלול". זאת אומרת שלאחר שמרחתי שוב אני צריכה לרדד?
    תודה

    • תסתכלי על זה רק על הבצק הכל מפורט בתמונות. אם יש לך שאלות תשאלי
      http://www.nikib.co.il/food-for-kids/3639/

      • תודה רבה ניקי ♥

        • אין על מה ♥

  11. רעיון מושלם לכריכי הבוקר אפשר להקפיא נכון?

    • אין בעיה רויטל.

  12. הי ניקי, במידה וארצה להקפיא אותן כשיוצא מהתנור, האם בכ"ז להבריש בסוכר או עדיף לאחר ההפשרה? המון תודה!

    • בוודאי להבריש ואז להקפיא.

  13. רציתי לעדכן:
    הכנתי מקמח 70% מלא יצא מרקם מושלם רך גמיש ותפח נהדר
    ניסיתי שילוב של דבש וטחינה 1:1, השתמשי בדבש סמיך (זה שבתחתית הצנצנת)
    צריך למרוח שכבה ממש דקה, אחרת זה נשפך החוצה באפייה
    ניקי תודה תודה תודה
    אני לא מאמינה שאני מבשלת ואופה בכזאת קלות
    איזה כיף

    • תודה על השיתוף שי :)

      • הריח רגיל לא משהו מיוחד

        • אני זוכרת שכתבת היום אני לא זוכרת באיזה מתכון.

  14. שלום ניקי
    שאלה כללית על תנור אפייה
    במתכונים שלך זה משנה אם יש טורבו בתנור או לא?
    מה עוד חשוב שיהיה בתנור?
    (אני כנראה מתכוון לקנות תנור משולב משומש)
    תודה
    ארן

    • היי ארן
      טורבו אופים מתי שיש מספר תבניות ביחד, אם לא אז אין צורך.
      וחשוב ניקוי עצמי.

      • מה זה ניקוי עצמי?
        יש את זה בתנורים משומשים?

        • לא עובדים קשה התנור מנקה את עצמו לבד כשמפעילים בטמ"פ מסוימת.
          אני מניחה שיש, אני התכוונתי לחדש.

  15. יי צהריים טובים

    אפשר לוותר על קינמון?

    תודה אהובה

    • צהריים טובים
      כן.

  16. היי ניקי
    שבוע טוב רציתי לשאול
    האם אפשר לשים חלבה לא ממרח פשוט חלבה רגילה

    • היי אהובה
      אפשר לדעתי הטעם של הממרח יהיה דומיננטי יותר.

  17. שלום ניקי. האם ניתן להשתמש בקמח המכיל שמרים (מהסוג החדש שיצא לחנויות, של אוסם), ואם כן, האם פשוט לוותר על השמרים ולהמשיך במתכון כפי שכתוב? תודה מראש.

    • אין בעיה נתי לכי על זה.

  18. הי ניקי אין כמוך , אני מכינה משלוח מנות בנושא טחינה חלבה אני מוסיפה את הלחמניות את מוכשרת בטרוף פורים שמח

    • חג שמח שיהיה טעים :)

  19. היי ניקי
    יש לי שאלה שלא קשורה ספציפית למתכון הזה
    אני רוצה להכין בצק ללחמניות סקונס האפ אפשר להכין היום ולעשות את הלחמניות מחר?

    תודה מראש
    אהובה

    • היי אהובה.
      זה בצק שמרים ? בצק שמרים יכול להיות 8 – 9 שעות בקירור ואחר כך אפשר לעבוד איתו.

  20. ניקי שלום!
    בד״כ אני לא מגיבה אבל אני חייבת להגיד לך שהאתר שלך פשוט תענוג!!!!
    כל מתכון קולע בול!
    אתמול רציתי לפנק את הקטנצ׳יק שלי (חולה…) אז הכנתי את הלחמניות
    יצא מדהים!!!!! כולם זללו!
    המון תודה על כל המתכונים הנפלאים!

    • בעונג רב רוני תודה על ההמלצה :)

  21. תודה רבה על כל מה שאת משתפת כל מה שעשיתי עד
    היום יצא מצויין +++ ועוד…
    מה הכמות של שימרית, כי אין לי שמרים יבשים.
    תודה

    • חצי שקית שימרית רחלי.

  22. הכנתי את הלחמניות אתמול בלילה(ממש מאוחר..) ושמרתי לתת לילדים בבוקר. עד שהתאוששתי חוסלה כל השקית… מזל שהספקתי לטעום אחת בלילה כשכולם עוד ישנו. ;) תודה רבה! תענוג של מתכון!!

    • תודה נעמי :)

  23. תודה על תשובתך

  24. ניקי אפשר לעשות לחמניות ביס? וכמה זמן בתנור.
    תודה

    • בוודאי וכ 20 דקות או עד שמזהיב.

  25. וואו!! ניקי יקרה, שוב מתכון מעולה וטעים!! תודה רבה, תבורכי.

    • בעונג רב יהודית.

  26. הי ניקי, לגבי המילוי, האם התכוונת למרוח את החלבה והשוקולד ביחד?

    • לא בדיוק את יכולה למרוח שוקולד ומעל לפזר שיערות חלבה.
      או רק שוקולד או ממרח חלבה.

  27. היי ניקי
    אתר מעולה ואוכל עוד יותר מעולה.. שאלה.. הבצק הזה גם מתאים כבצק לפיצה? כבר הכנתי אותו אני מחכה שיתפח ועכשיו בא לילדים פיצה… אם הוא לא מתאים תוכלי להפנות אותי לבצק של פיצה?
    תודה רבה… :-)

  28. בוקר טוב ניקי,

    האם ניתן לדעתך לעשות את הלחמניות האלו עם "ממרח חלבה ביתי" (כלומר טחינה גולמית ודבש ביחס 1:1)?

    תודה רבה!

    • בוקר טוב רעות.
      זה לא נראה לי רעיון טוב כי זה יהיה נוזלי מידי אני בספק אם תוכלי לעשות שבלול.

      • תודה על התגובה המהירה!

        ראיתי שכתבת באחת התגובות שניתן לעשות גם מלית מלוחה..
        איך אני יכולה לדעת איזו מלית מתאימה ואיזו לא?

        תודה :-)

        • כל מלית שהיא לא נוזלית מידי.
          יותר עדיף לעשות כדור ולמלא אותו בקוביות גבינה למשל לגרד פרמזן מעל
          אפילו זיתים רק צריך להפחית סוכר בהתאם

          • אמנם הלחמניות עוד לא מוכנות (עוברות כרגע תפיחה שניה) אבל הייתי חייבת לכתוב לך שהבצק הזה הוא בצק השמרים אחד מהטובים שעבדתי איתם!! הוא כ"כ רך ונעים וקל מאוד לעבודה! האם יש דברים נוספים שאפשר לעשות איתו, חוץ מלחמניות?

            בנוסף לזה, רציתי לשאול אותך (בשביל הפעם הבאה..) – האם הממרח (עשיתי עם שוקולד השחר) אמור להישאר "נסתר" בתוך הבצק והלחמניות מבחוץ אמורות להיראות לבנות (בצבע של הבצק) או שהוא אמור קצת להיטמע בבצק עצמו ואז הלחמניות בעצם יוצאות בגוון מפוספס חום-לבן?
            עשיתי כל מיני נסיונות קיפול ויצאו לי לחמניות כאלו וכאלו ותהיתי מה היתה כוונת המשוררת :)

            • כל עוד זה בלחמניה זה לא משנה אבל בעיקרון המילוי בפנים ומציץ קצת החוצה הלחמניות באותו גוון זהוב.

  29. הי ניקי.
    עשיתי את הלחמניות והן יצאו מקסימות. גם הילדים מתלהבים! תודה!

    • נהדרת את כפית:))

  30. היי ניקי אני רוצה להכין למחר את הלחמניות לארוחת בוקר ולא באלי להשקים קום, יש אפשרות להכין את הבצק הלילה ולהתפיח במקרר את ההתפחה הראשונה ומחר בבוקר את השניה? אם כן איך את ממליצה לעשות את זה? תודה ושבת שלום

    • אני מקווה שהסתדרת.

  31. הי ניקי מה שלומך, רציתי להודות לך על המתכון המדהים שמתאים לכולם- ליולבעלי מרחתי חלבה וקינמון לילדים נוטלה, את הלחמניות הכנתי יחד עם הילדה שלי בת 6 היא רידדה מרחה שוקולד וגילגלה לשבלול. הטעם גן עדן ממש- שלחתי להם את הלחמניות לבית הספר וכל הילדים רצו גם. פשוט לחמניות קלות וטעימות מאד תודה שלומית.

    • נהדר! תודה על השיתוף כיף לשמוע :))

  32. הי ניקי,
    האם אפשר למלא גם במשהו לא מתוק?
    או לא למלא בכלל?

    תודה :)

    • בוודאי אפשר גם בלי מילוי בכלל, הן יהיו מאוד טעימות.

  33. לא תפח לי הבצק………… :(

    • אולי השמרים לא היו טובים.

      • אז להכין בצק חדש?
        ויש מה לעשות עם הבצק שלא תפח…

        וממש כל הכבוד על ההענות המהירה.

        ואמרו לי שמלח לא יכול להיות עם שמרים…
        אשמח לעזרה אני ממש מתחילה…

        • צריך סבלנות קצת קר לשמרים אז לוקח זמן לבצק לתפוח זה יכול לקחת כשעתיים אולי מעט יותר אז סבלנות.
          תכסי את הקערה ושימי במקום חמים.

          • ומה עם הפרדה בין מלח ושמרים?

            • יש שמועה כזאת :)) אף פעם לא התחשבתי בזה.

              • את מדהימהההה
                ממש ממש תודה…

  34. היי ניקי מדהימה…רציתי לדעת באיזה שמרים יבשים את משתמשת? אני עד עכשיו הייתי רגילה להשתמש בשל שטיבל אבל כבר שבועיים שהם לא נמצאים במדפים חיפשתי ב-4 סופרים שונים

    • אני לא זוכרת חברה, אבל אריזה בוואקום בצבע אפור כחול משקל קילו.

  35. לניקי המקסימה,

    לאיזה אורך ורוחב (בערך) לרדד כל כדור?

    • לא מדדתי, זה יוצא מלבן מאורך אפילו לא מלבן אלא פס מעט רחב

  36. היי ניקי,
    נראה מעולה, כרגיל.

    האם הכוונה לקפל את הבצק לחצי ואז לגלגל לגליל?

    • כן בדיוק כך ועוד אפשרות זה לגלגל ישר ואז לעשות שבלול מה שיותר נוח.

      • תודה!
        איזו תגובה מהירה!

        הולכת להכין.

  37. שלום,
    נראה לי משהו משהו לנכדים.
    לא הבנתי את השלב:"לקפל את העלה לרדד לגליל וליצור שבלול"

  38. האם אפשר לשים ביצה שלמה? אני תמיד זורקת את החלבונים.

    • שלום לך !
      אין צורך לזרוק את החלבון יכולה להוסי אותו לפשטידה
      או לחביתה.
      או לעשות עוגיות שמתכונם ללא חלמונים כמו נשיקות או נשיקות קוקוס וכדומה.
      בהצלחה

  39. היי ניקי!!!!!נראה יאמי יאמייי….
    מה אפשר לשים במקום חלבה?כי הילדים שונאים…האם התכוונת לנוטלה במקום חלבה?כי במתכון מופיע נוטלה ובהוראות לא..האם להוסיף קינמון עם הנוטלה?
    שיהי לך יום מקסים,ותמשיכי לפנק אותנו במתכונים הנהדרים שלך!

    • את יכולה לשים ממרח נוטלה /השחר מה שאוהבים.

טוען...
טוען...