משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

חלה לשבת

נכתב על ידי פברואר 26, 2013 , צפיות: 173907

קטגוריות: חלות ולחמניות, מאפים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.  הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר "ומתי אני אגדל אמא ?" החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

חלה לשבת 

2 חלות בינוניות

מצרכים:

500 ג' קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ"ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה.

אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר סומסום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

 שבת שלום

גולשים מכינים וממליצים :

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק"ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

 לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,260 תגובות

  1. ניקי את חושבת שקמח שמרים עלול לפגוע בטעם החלה?
    או שאין הבדל?

    • למה שיפגע ? אין בעיה להשתמש בקמח שמרים מוצר טוב.

      • סבבה תודה

  2. הי! כמה זמן בערך לוקחת כל התפחה? ראיתי שיש 3 :)

    • התפחה ראשונה כשעה וחצי שעתיים, שנייה כ 20 דקות ושלישית כ 20 דקות.

  3. ניקי אם אני רוצה להכין את הבצק בסביבות 10 בלילה
    ולאחכ להכניס למקרר
    ולמחרת להכניס לתנור בסביבות 2
    את חושבת זה אפשר?

    • לא, בצק התפחה ראשונה 8 – 9 שעות בבוקר צריך לעבוד איתו. תכיני את הבצק בבוקר בסביבות 9 – 10, למה מהלילה ?

  4. הי ניקי כמה אנשים אמרו לי שהמפגש של השמרים עם המלח לא טוב
    האם שמעת על כך?

    • שטויות זאת אגדה.

  5. ניקי מה שלומך?
    אני רוצה ממך בבקשה מתכון טוב לחלות של 2 קג
    מציינת שזה פעם ראשונה שאני יאפה חלה
    תודה

  6. הייי ניקי, אם אני עושה עם שימרית (קוביה) כמה להשים ממנה?

    • שימי חצי קובייה, תפוררי אותה.

  7. כמו כל מתכון שלך, יצא מעולה. תודה רבה ;)

    • אין על מה :)

  8. אז בבוקר אוכל להפריש

  9. התגובה שלך ניקי יקרה שלום רב

    הכנתי את הבצק והכפלתי לשתי קילו מקווה שיצא טוב אני צריכה להפריש השאלה שלי אני יכולה להכניס למקרר ואז בבוקר לעשות את ההפרשה ?

    • שלום מזל
      את לא יכולה זה המון זמן, 8 – 9 שעות התפחה ראשונה אפשר במקרר, אחר כך צריך לעבוד איתו.

טוען...
טוען...