משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

חלה לשבת

נכתב על ידי פברואר 26, 2013 , צפיות: 177261

קטגוריות: חלות ולחמניות, מאפים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.  הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר "ומתי אני אגדל אמא ?" החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

חלה לשבת 

2 חלות בינוניות

מצרכים:

500 ג' קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ"ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה.

אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר סומסום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

 שבת שלום

גולשים מכינים וממליצים :

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק"ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

 לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,270 תגובות

  1. מתכון לחלות מתוקות שלא תתחרטו:
    1 ק"ג קמח לבן
    2 כפות שמרים יבשים
    1 כף מלח
    1 כוס סוכר
    2 כפות קורנפלור
    2 כפות קמח תפוחי אדמה
    3.5 כוסות מים חמימים
    ביצה ושומשום לעיטור
    הוראות הכנה:
    להמיס את השמרים במעט מים וכף סוכר מתוך הכמות הרשומה
    להוסיף את שאר החומרים עד לקבלת בצק נעים להוסיף מעט מים במידת הצורך
    להתפיח עד להכפלת הנפח להוריד את התפיחה ולהתפיח שוב עד להכפלה נוספת.
    לחלק את הבצק ל10 כדורים של כ150 גר'
    לרדד כל בצק לעלה ולגלגל לנחש לקלוע חלות להבריש בביצה ולזרות שומשום
    להתפיח עוד כ1/2 שעה.
    להכניס לתנור ואז לחמם אותו ל200 מע'
    להוציא כשפני החלות הושחמו כראוי
    לכבוד שבת קודש!

    • תוספת למתכון:
      3/4 כוס שמן קנולה

  2. הי ניקי רציתי בבקשה לדעת זו חלה רגילה או מתוקה?

    • החלה מתוקה בעדינות.

  3. ניקי היקרה, אני עוקבת קבוע אחרי המתכונים שלך… רק בזכותך התחלתי לאפות חלות לשבת…מתכון טעים, אורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)

    • אין על מה בכיף חגית :)

  4. היי ניקי,
    כמה כוסות זה 500 גרם קמח ו200 מ"ל מים?
    וכמה זמן לעבד את הבצק במיקסר לפני ההתפחה?

  5. התגובה שלך מתכון מושלם!!! הכפלתי כמויות ל1ק'ג קמח. יצאו חלות טעימות ונפלאות…

  6. האם אפשר להשתמש בקמח שמרים? ואם כן, לא הוסיף שמרים יבשים,נכון?

    • כן ונכון.

  7. ניקי את חושבת שקמח שמרים עלול לפגוע בטעם החלה?
    או שאין הבדל?

    • למה שיפגע ? אין בעיה להשתמש בקמח שמרים מוצר טוב.

      • סבבה תודה

  8. הי! כמה זמן בערך לוקחת כל התפחה? ראיתי שיש 3 :)

    • התפחה ראשונה כשעה וחצי שעתיים, שנייה כ 20 דקות ושלישית כ 20 דקות.

  9. ניקי אם אני רוצה להכין את הבצק בסביבות 10 בלילה
    ולאחכ להכניס למקרר
    ולמחרת להכניס לתנור בסביבות 2
    את חושבת זה אפשר?

    • לא, בצק התפחה ראשונה 8 – 9 שעות בבוקר צריך לעבוד איתו. תכיני את הבצק בבוקר בסביבות 9 – 10, למה מהלילה ?

  10. הי ניקי כמה אנשים אמרו לי שהמפגש של השמרים עם המלח לא טוב
    האם שמעת על כך?

    • שטויות זאת אגדה.

  11. ניקי מה שלומך?
    אני רוצה ממך בבקשה מתכון טוב לחלות של 2 קג
    מציינת שזה פעם ראשונה שאני יאפה חלה
    תודה

  12. הייי ניקי, אם אני עושה עם שימרית (קוביה) כמה להשים ממנה?

    • שימי חצי קובייה, תפוררי אותה.

  13. כמו כל מתכון שלך, יצא מעולה. תודה רבה ;)

    • אין על מה :)

  14. אז בבוקר אוכל להפריש

  15. התגובה שלך ניקי יקרה שלום רב

    הכנתי את הבצק והכפלתי לשתי קילו מקווה שיצא טוב אני צריכה להפריש השאלה שלי אני יכולה להכניס למקרר ואז בבוקר לעשות את ההפרשה ?

    • שלום מזל
      את לא יכולה זה המון זמן, 8 – 9 שעות התפחה ראשונה אפשר במקרר, אחר כך צריך לעבוד איתו.

טוען...
טוען...