משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

חלה לשבת

נכתב על ידי פברואר 26, 2013 , צפיות: 184241

קטגוריות: חלות ולחמניות, מאפים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.  הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר "ומתי אני אגדל אמא ?" החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

חלה לשבת 

2 חלות בינוניות

מצרכים:

500 ג' קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ"ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה.

אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר סומסום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

 שבת שלום

גולשים מכינים וממליצים :

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק"ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

 לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,290 תגובות

  1. קודם כל תודה על המתכונים ובעיקר על התמונות- רק ככה אפשר לדעת מה באמת שווה להכין.
    לגבי החלות, אם אני מכפילה כמויות, כמה לשים בתבנית? שתי חלות כל פעם?
    דבר שני, ראיתי פעם מישהי שאפתה חלה קלועה באינגליש קייק חד פעמי ואז יוצא למטה מרובע ולמעלה קלוע- כך אפשר לפרוס פרוסות יותר בקלות. רציתי לנסות אבל אני מפחדת שלא ייאפה טוב בגלל שחד פעמי דוחה את החום ואז למטה אין מספיק חום כמו למעלה. (מניסיון וגם אמר לי את זה איש מקצוע) מה דעתך? אני רוצה שיהיה קל לחתוך לילדות פרוסות.
    שוב תודה רבה רבה
    יונית

  2. דחוףףףף…
    שמתי בטעות כוס שמן… מה עושים??

    • מכפילים את שאר המצרכים ומכינים לפי קילו.

  3. הי ניקי המתכונים נראים מגרים ומעולים. רציתי לשאול על איזה מהירות וכמה זמן הכי נכון ללוש בצק? (יש לי קנווד מיגור) תודה
    רבה

    • מהירות נמוכה ולפחות כמה דקות לישה טובה.

  4. טעים, טעים,טעים!
    שיהיה לך שבת שלום ומבורך!

  5. היי ניקי,
    ניסיתי את המתכון של החלות בשבוע שעבר ויצא ממש טעים. אני מנסה את המתכון של החלות המתוקות. הבעיה היא שהבצק יוצא ממש ממש דביק. מה לעשות?

    • תוסיפי קצת קמח תני לישה טובה ותני לו לתפוח. כוס = 240 מ"ל.

  6. היי ניקי
    תודה על כל המתכונים המעולים שלך- בטעם ובפירוט.
    החלות לא צריכות חום של 200-220 מעלות כרבע שעה? כך אני אופה בד"כ.
    תודה ושבת מבורכת!

    • לא אני לא אופה ככה, תאפי איך שאת רגילה.

  7. תודה! בזכותך אני מבשלת ובזכותך התחלתי לאהוב את המטבח וקיבלתי ביטחון!
    אני רוצה להכין 2 קילו קמח ולהשתמש בחצי כוסמין או קמח מלא וחצי לבן. אפשר לדעת כמויות?
    אמן תעני מהר רוצה כבר להתחיל….;)

  8. היי ניקי.אתחיל מהסוף-החלה יצאה טעימה.
    אבל
    הבצק יצא לי שמנוני מאוד(שמתי חצי כוס שמן משמע 120 מל ) ולא היה לי נוח לעבוד עם הבצק כיוון
    שהרגשתי שהידיים שלי יותר מדיי שמנוניות. הוספתי קצת קמח ולא עזר. הבצק עדיין היה מאוד שמנוני. מה נראה לך היתה הבעיה?

    • הלישה לא הייתה טובה, אני ממליצה ללוש במיקסר במהירות נמוכה כמה דקות.

  9. היי ניקי אני רוצה להכין בע"ה בשישי את החלות. אפשר לעשות במקום 2 בינוניות 1 גדולה ? דבר נוסף, איך לא עשית סרטון איך קולעים
    את הבצק ? פשוט לעשות כמו צמה בשיער? תודה :))

    • אפשר היא תצא ממש גדולה, תעשי צמה. אני חייבת לומר שאני מעדיפה 2 חלות מחצי קילו.

  10. היי אני לא מוצאת את התגובה שלי.. שלחתי לפני כמה דק

  11. היי ניקי..את אלופה בזכותך למדתי לאהוב את המטבח וכל מתכון יוצא ככ טעים ומושלם.. בזכותך הכל נהיה קל וכיף לבשל ולאפות וכולם נהנים.
    יש לי בעיה, פעם ראשונה עם הלישה של הבצק(קרואסונים) הצליח לי והכל היה גוש אחד..תפח מאד יפה ויצא מעדן..פעם שניה הכל השתשבש.. הבצק בלישה מתפורר והוספתי נוזלים קצת ובכלל לא תפח(כך גם בעוגת שמרים למרות שיצא הורס) יצא טעים אבל דחוס וקשה וגם עכשיו החלה לשבת לא תופחת..איפה אני טועה????

    • קודם כל תבדקי כמויות, כוס = 240 מ"ל או משקל דיגיטלי. דבר שני בצק שמרים צריך לדעת לעבוד איתו כלומר התפחות טובות ולישות טובות ודבר שלישי הניסיון תכיני שוב ושוב כל פעם יהיה יותר טוב. חשוב שהשמרים יהיו טובים ולא לטעות בכמויות.

      • אוקי אבדוק ונראה איך יצא
        תודה על התגובה המהירה
        מכורה לאתר שלך
        שבת שלום

  12. מתכון לחלות מתוקות שלא תתחרטו:
    1 ק"ג קמח לבן
    2 כפות שמרים יבשים
    1 כף מלח
    1 כוס סוכר
    2 כפות קורנפלור
    2 כפות קמח תפוחי אדמה
    3.5 כוסות מים חמימים
    ביצה ושומשום לעיטור
    הוראות הכנה:
    להמיס את השמרים במעט מים וכף סוכר מתוך הכמות הרשומה
    להוסיף את שאר החומרים עד לקבלת בצק נעים להוסיף מעט מים במידת הצורך
    להתפיח עד להכפלת הנפח להוריד את התפיחה ולהתפיח שוב עד להכפלה נוספת.
    לחלק את הבצק ל10 כדורים של כ150 גר'
    לרדד כל בצק לעלה ולגלגל לנחש לקלוע חלות להבריש בביצה ולזרות שומשום
    להתפיח עוד כ1/2 שעה.
    להכניס לתנור ואז לחמם אותו ל200 מע'
    להוציא כשפני החלות הושחמו כראוי
    לכבוד שבת קודש!

    • תוספת למתכון:
      3/4 כוס שמן קנולה

  13. הי ניקי רציתי בבקשה לדעת זו חלה רגילה או מתוקה?

    • החלה מתוקה בעדינות.

  14. ניקי היקרה, אני עוקבת קבוע אחרי המתכונים שלך… רק בזכותך התחלתי לאפות חלות לשבת…מתכון טעים, אורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)

    • אין על מה בכיף חגית :)

  15. היי ניקי,
    כמה כוסות זה 500 גרם קמח ו200 מ"ל מים?
    וכמה זמן לעבד את הבצק במיקסר לפני ההתפחה?

  16. התגובה שלך מתכון מושלם!!! הכפלתי כמויות ל1ק'ג קמח. יצאו חלות טעימות ונפלאות…

  17. האם אפשר להשתמש בקמח שמרים? ואם כן, לא הוסיף שמרים יבשים,נכון?

    • כן ונכון.

  18. ניקי את חושבת שקמח שמרים עלול לפגוע בטעם החלה?
    או שאין הבדל?

    • למה שיפגע ? אין בעיה להשתמש בקמח שמרים מוצר טוב.

      • סבבה תודה

  19. הי! כמה זמן בערך לוקחת כל התפחה? ראיתי שיש 3 :)

    • התפחה ראשונה כשעה וחצי שעתיים, שנייה כ 20 דקות ושלישית כ 20 דקות.

  20. ניקי אם אני רוצה להכין את הבצק בסביבות 10 בלילה
    ולאחכ להכניס למקרר
    ולמחרת להכניס לתנור בסביבות 2
    את חושבת זה אפשר?

    • לא, בצק התפחה ראשונה 8 – 9 שעות בבוקר צריך לעבוד איתו. תכיני את הבצק בבוקר בסביבות 9 – 10, למה מהלילה ?

  21. הי ניקי כמה אנשים אמרו לי שהמפגש של השמרים עם המלח לא טוב
    האם שמעת על כך?

    • שטויות זאת אגדה.

  22. ניקי מה שלומך?
    אני רוצה ממך בבקשה מתכון טוב לחלות של 2 קג
    מציינת שזה פעם ראשונה שאני יאפה חלה
    תודה

  23. הייי ניקי, אם אני עושה עם שימרית (קוביה) כמה להשים ממנה?

    • שימי חצי קובייה, תפוררי אותה.

  24. כמו כל מתכון שלך, יצא מעולה. תודה רבה ;)

    • אין על מה :)

  25. אז בבוקר אוכל להפריש

  26. התגובה שלך ניקי יקרה שלום רב

    הכנתי את הבצק והכפלתי לשתי קילו מקווה שיצא טוב אני צריכה להפריש השאלה שלי אני יכולה להכניס למקרר ואז בבוקר לעשות את ההפרשה ?

    • שלום מזל
      את לא יכולה זה המון זמן, 8 – 9 שעות התפחה ראשונה אפשר במקרר, אחר כך צריך לעבוד איתו.

טוען...
טוען...