משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לחמעג`ון

נכתב על ידי יוני 20, 2012 , צפיות: 70596

קטגוריות: מאפים, מאפים מלוחים, מתכוני בשר טחון, תבשילי עוף ובשר בתנור

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

לחמעג`ון

לחמעג`ון, אני מתה על המאפה הזה. חגיגה של טעמים שמתערבבים בכל ביס. בצק רך רך שעליו יש בשר טחון,
בטטות ועשבי תיבול ומעל הכל להזליף טחינה ביתית.  רציתי לפנק את בעלי (לפעמים מגיע לו ) אז הכנתי לו פיצה בשרית, לחמעג`ון קצת שונה מהרגיל אבל טעים מאוד.

לחמעג`ון

מצרכים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
3/4 כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים / חצי קוביית שמרים / חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח שטוחות
1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

מילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל קצוץ
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
כף שטוחה פפריקה אדומה
טחינה שהוכנה בבית
צנוברים קלויים
פטרוזיליה קצוצה
סוכר לפי הטעם
פש"ג
מלח



אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. הכנת המילוי: להרתיח מים ולבשל את קוביות הבטטה עד שהן רכות (לא לפירה), לסנן. לטגן את הבצל, להוסיף את הבשר לפורר ולטגן עד שכל הנוזלים נעלמים, הבשר משנה צבעו לאפרפר, להוסיף את קוביות הבטטה, לתבל ולבדוק טעמים, לצנן.

3. לחלק את הבצק לחמישה כדורים, לרדד כל כדור לעלה עגול (פיתה), על כל עלה לפזר מתערובת הבשר, להשאיר שוליים.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 15 דקות, התחתית מזהיבה. לפני ההגשה לפזר צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה ולזרזף טחינה

גולשים ממליצים :

לירון : "בוקר טוב ניקי יקרה הכנתי אתמול מהבצק הזה את הלחמעג'ון ויצא מעדןןן הבצק טעים ורך והשילוב של הבשר מעל חלומי!! מתכון מנצח..!!! אני ובעלי התמוגגנו מכל ביס"

עדינה : רק מחמאות!!! יצא מצוין. חצי קמח 70% צריך יותר מים (כוס וקצת)
שידרוג מומלץ: לרכך את הבטטות במיקרוגל-חוסך זמן (פחות מ 5 דקות)
הוספתי לבשר פטריות פרוסות.
יאמי.
תודה

יעל : וואי יצא טעים אין דברים כאלו כולם גנבו את המתכון!!והבצק פצצה!

שרית : היי ניקי, אין אני מכורה. מכורה לאתר!!! לא מתחילה כלום עד שבודקת מה חדש בניוז, הקיצר… יצא מעלףףףף
טעים בטירוף, בצק נמס בפה, כמה מחמאות…. לחמעג'ון כזה מי שלא מכין מפסיד… תודה ניקי יקרה!

לחמעג`ון

 

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

433 תגובות

  1. היי ניקי רציתי לשאול אם אפשר לעשות פיצה עם הבצק הזה?

    • כן אפשר

  2. היי ניקי,
    רציתי לשאול באיזה בשר טחון מדובר? טלה, כבש? אני לא ממש מבינה בבשרים..

    תודה רבה !

    • צלעות מספר 2 עדיפות לטרי.

  3. ניקי האם תוכלי לתת לי החלפה לקמח כוסמין ללא קמח לבן?

  4. היי ניקי
    שנה טובה!
    האם את מכניסה אותו לחלק התחתון של התנור לתנור או באמצע?
    ורק לוודא שהבנתי נכון… יש לשים את הבשר על הבצק כשהבשר כבר מוכן כן?
    זה לא מתייבש באפיה?
    תודה רבה על הכל!!

    • שנה טובה קרן
      אני מניחה באמצע התנור, הבשר צריך להיות מוכן והוא לא מתייבש.

  5. מדהים!!#טעים!!! תודה על מתכון מעולה ומדוייק משתתמשת מלאאא באתר שלך וממליצה לכולם . תודה ניקי ושבת שלום

  6. ניקי היקרה !
    הכנתי את הבשר
    לבורקס בשר
    ובסוף החלטתי להכין את הפיצה בשרית
    הכפלתי את כמות
    הבצק
    ויצא מדהים!!!!
    זה כל כך טעים
    שאי אפשר להפסיק לאכול את זה
    הבצק נהדר
    וכל כך כיף ונוח לעבוד איתו
    תודה רבה ושבוע טוב

  7. ניקי היקרה אין על המתכונים שלך קלים ופשוטים להכנה אבל יוצאים טעימים בטרוףףף תודה רבה

    • אין על מה מכל הלב.

  8. יצא טעים מאד
    הבצק פצצה!!!

  9. הי ניקי
    האם אפשר לוותר על השמן בבצק? או שזה קריטי?
    ועוד שאלה: כמה כוסות זה חצי קילו קמח?
    תודה ויום מקסים!!

    • בוקר טוב
      חייבים את השמן זה בצק שמרים, 3 וחצי כוסות + כף נוספת.

      • תודה רבה
        נראה לך שילך עם קמח מלא?
        או שעדיף רגיל?

        • חצי חצי ועוד מעט נוזלים.

  10. הי ניקי,
    המתכון נראה מדהים.
    האם כדאי לפני שמכניסים לתנור להתפיח לעוד כ20 דק כדי שהבצק יהיה יותר בשרני?

    • לא, זה אמור להחזיק את המילוי וזה עוד תופח בהמשך.

  11. שלום ניקי
    נשאר לי במקרר בשר הודו טחון שטיגנתי עם בצל ופיטריות,בתוספת פירה וביצה בתערובת ( מילוי לבצק עלים). האם זה מתאים למתכון הזה?
    תודה

    • הוא טעים לך ? תשתמשי בו.

  12. היי ניקי היקרה יקרה יקרה.
    ביום שבת יש לי 25 ילדים בני 11 עם מערוכים וחלוקים לפעילות של פיצה וסושי.
    על הסושי השתלטתי.
    רוצה לעשות להם פיצות אישיות על אבן שמוט….
    ילדים לרוב מעדיפים פצת יותר עבה מהפיצה המעולה שיש לך פה באתר.
    נראה לך שהבצק הזה יתאים?? של הלחמג'ון??
    יש לך מתכון לרוטב טוב?
    על אבן שמוט זה טוב??

    • אפשר לרדד את הבצק לאיזה עובי שרוצים, דק, עבה… מה שהולך, גם מהבצק הזה אפשר להכין פיצה, שמוט זה אחלה. לרוטב אין לי מתכון.

  13. יצא אחלה תודה!

  14. הי ניקי, דבר ראשון חייבת לשתף, אתמול הכנתי תפוחי אדמה מוקרמים ומרק בצל מוקרם ויצא טעים טעים! בעלי אמר שלא צריכים לצאת למסעדה עם כזה אוכל:) (והוא מפונק גדול)
    התודה מגיעה לך!!!
    ושאלה על המתכון הזה, אפשר עם טחון חזה? אם לא אילו מתכונים אפשר עם טחון חזה?

    • בדרך כלל טחון חזה עוף הולך הכי טוב בקציצות http://www.nikib.co.il/main-course/42214/
      http://www.nikib.co.il/food-for-kids/20850/

      • אוקי. תודה!
        כמה זמן בערך לוקח לבצק הזה לתפוח?

        • תשאלי ביחד יותר קל לענות, 3 וחצי כוסות + כף נוספת, כשעתיים בערך אולי קצת פחות פלוס מינוס.

      • כמה כוסות זה חצי קילו קמח?

  15. היי ניקי, האם אפשר במקום הפיתות לעשות לחמניות ממולאות בבשר?

  16. היי ניקי, האם אפשר במקום פיתות לעשות מהבצק לחמניות ממולאות בבשר?

  17. היי ניקי
    מה שלומך
    האם ניתן להכין עם עוף טחון במקום בשר?
    תודה ויום נפלא
    לילך

    • להכין אפשר אבל לדעתי עדיף בקר.

  18. היי ניקי
    לא הבנתי אם צריך בבצק לשים גם חלמון וגם ביצה?

    • כן גם וגם

  19. ניקי היי . צהריים טובים , איזה מהבצקים שנמכרים בסופר הכי קרובים לבצק שבתמתכון

    • צהריים טובים
      חפשי בצק שמרים בקפואים, אני לא קונה בצקי שמרים מוכנים.

  20. היי ניקי שאלה מביכה קצת מה זה פש"ג ?

    • את יכולה לשאול בשביל אני כאן. פלפל שחור גרוס.

  21. היי ניקי,
    מתכון מעולה, פשוט להכנה ומתאים מאוד לאירוח! הכנתי לארוחת שבת והיה נהדר, התוספת של בטטה מקורית ומשתלבת מושלם, מאוד התלהבו ואני אכין שוב. המון תודה על המתכון, את מקסימה.

  22. במידה ונשאר בצק ניתן להקפיא אותו ?

    • כן אבל לא מומלץ, תשתדלי לא לזמן ארוך.

  23. הי ניקי שתי שאלות
    יש לי קוביה של שמרים האם את חצי הקוביה צריך לפורר לתוך הקמח ?
    האם לעבד עם וו לישה , או מעבד מזון גם בסדר ?

    • תפוררי אותה על הקמח, וו לישה מיקסר או ידיים.

  24. תשמעי ניקי, אתמול הכנתי לבעלי את הלחם המופלא הזה שלך -הוסתי שום, כמון ומעט בהרט לתערובת הבשר כח בעךי מורא אוהב את התיבול הזה עם בשר) בתוספת סלט עם הרוטב המושלם שלך לסלט, ובכן… בעלי שהוא אדם מאוד קול ואדיש בדרך כלל, לא הפסיק להתפעל מארוחת הערב הטעימה שהכנתי לו, וכל כמה דקות חזר והילל אותי ואת מעשה ידיי. התודה והברכה מגיעות קודם כול לך יקירתי, על שא חולקת אתנו את סודותייך בטעימים מבלי להחסיר דבר ואף עונה על שאלותינו ומפרסמת את תגובותינו. אוהבים אותך מאוד.

  25. היי ניקי,
    שמתי קמח תופח במקום רגיל
    עד כמה זה גרוע?

    • לא טוב, קמח תופח לא הולך עם שמרים.

  26. היי ניקי.הבצק יוצא דביק מאוד.מה עושים?תודה

    • תוסיפי קמח ותגיעי לבצק יחסית נוח. לא הרבה קמח.

      • תודה

  27. היי ניקי,
    האם ניתן להשתמש בקמח תופח למתכון במקום קמח+ שמרים? אם כן, האם הכמויות זהות או משתנות?
    תודה

    • לא זה בכלל לא קשור.

  28. היי.. אני רוצה להכין את הלחמגעון לשבת.
    השאלה אם להכין היום את הבצק ולהקפיא ומחר להכניס לתנור עם הבשר או להכין הכל היום ולהקפיא רחי האפייה..אני רוצה שזה ירגיש טרי..
    תודה רבה!

    • מה עם להתפיח כל הלילה במקרר ולהכין מחר ? אם לא תכיני הכל היום ותקפיאי.

  29. היי ניקי…
    בכמות של חצי קילו קמח כמה חתיכות יוצאים בערך??

    • תלוי בגודל בערך 5 – 6 יחידות גדולות.

  30. תודה. שאלה נוספת, מתאים כאן גם רסק עגבניות? כלומר, למרוח על הבצק?

    • את רוצה להכין פיצה או שלא הבנתי ?

טוען...
טוען...