משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

חלה מתוקה

נכתב על ידי דצמבר 10, 2014 , צפיות: 103699

קטגוריות: חלות ולחמניות, מאפים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

חלה מתוקה

מתכון מעולה לחלה מתוקה, קל ביותר ללא ביצים. כשהחלה יוצאת מהתנור קשה לי להתאפק ולא לנסות לקרוע חלק ממנה, זה כל כך רך ומריח טוב ואפשר בקלות לגמור חלה שלמה כך, מזל שיש עוד 3 חלות…

 

חלה מתוקה

4 חלות בינוניות

מצרכים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים + משפר אפייה / קוביית שמרים
200 ג' סוכר (כוס)
2 כפיות מלח גדושות מלח
160 מ"ל שמן (3/4 כוס פחות כף)
460 מ"ל מים פושרים (2 כוסות פחות כף)

לצבע זהוב עדין:
ביצה טרופה

לצבע זהוב חזק יותר:
2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון


אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 חלקים, לעגל מעט כל חלק. לרדד כל עיגול לאורך לגלגל וליצור עלה מאורך. (מי שלא בא לו לעבוד קשה פשוט ליצור גליל מאורך)

3. ליצור צמה, שלושת הרצועות לתפוס בקצה ולהעביר כל פעם רצועה לאמצע.

4. להתפיח כ 15 – 20 דקות, בינתיים להדליק את התנור, להבריש את החלות בביצה לפזר שומשום לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלות זהובות ויפות.

שאלות ותשובות :

מה עם חלה לא מתוקה ?  100 ג' סוכר (חצי כוס) + 3 כפיות מלח
יוצאות כ 4 חלות בינוניות, הבצק מאוד נוח לעבודה, לא דביק או משהו בסגנון, כוס לפי 240 מ"ל
ניתן להקפיא את החלות. מעולות! מומלץ להשתמש בשמרים טריים כשמם הם תמיד עדיף להשתמש במוצר טרי וטבעי.

להכין 3 רצועות

חלה מתוקה

 להתחיל לקלוע צמה

חלה מתוקה

 לא להפריע לתפיחה

חלה מתוקה

 עוד קצת לחכות ואז להבריש לפזר שומשום ולתנור

חלה מתוקה

 יפהפייה!

חלה מתוקה

 חסרה לי חמאה ליד הירקות

חלה מתוקה

 אני אוסיף אפילו גבינות

חלה מתוקה

 חלה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה…

חלה מתוקה
צבע זהוב עדין יותר מי שמעדיף

IMG_1075

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

729 תגובות

  1. יצא מעולה! תודה!

  2. שלום ניקי,
    אנחנו מנסים הרבה מתכונים מהאתר שלך אבל חסר לנו הבסיס..למשל אחרי שלא תפח לנו כמה פעמים משהו גילה לנו שאסור שהשמרים יגעו במלח או למשל כמה זמן צריך ללוש במיקסר את הבצק.. יש לך כללים בסיסיים של איך עושים בצק שמרים טוב?

    תודה רבה!!

    • שלום איתמר
      בצק שמרים צריך לישה טובה ונמרצת לפחות כמה דקות והתפחות טובות זה הכי חשוב. המלח זה שטויות. את יכול להסתכל בסרטון שאני מכינה עוגת שמרים.

  3. היי כמה כפות שמרים יבשים צריך במקום השמרים הטרים

    • שתי כפות שמרים יבשים.

  4. תודה ניקי הצלת אותי תודה שבת שלום

  5. אני יכולה לשים במקרר

  6. עשיתי את הבצק אבל אני צריכה לצאת מה אני עם התפחה . sos

    • תכניסי למקרר, זה יכול להיות 8 – 9 שעות בקירור.

  7. היי ניקי,
    אם אני מכפילה כמויות ל2 קילו קמח, אבלל אני לא מעוניינת שיהיו מתוקות, אני רוצה לשים רק כוס סוכר, כמות מלח לשים 4 כפיות או שזה משתנה בגלל הכמות הסוכר?

    • תוסיפי עוד 2 כפיות מלח.

  8. פשוט מושלמות!
    פעם ראשונה שהכנתי חלות, והן פשוט התחסלו!!!! ממש תענוג!
    תודה על המתכונים הנהדרים שלך

  9. שבוע טוב.
    החלה היתה לא פחות ממושלמת. הילדים התלהבו ואמרו שזה בטעם של עוגה…
    תודה רבה!

  10. ניקי, זה מדהים!! ציטוט של אחותי הקטנה רוני (בת חמש… ) ש"עזרה" לי להכין ועכשיו לא התאפקה ואכלה את אחת מהלחמניות שלה: "לילכי, זה מטריף! הבטן שלי רוצה עוד".
    רק שתדעי לך;)

    • קיבלתי באהבה, תודה :)

  11. היי ניקי תודה על המתכונים המדהימים שלך!
    את לימדת אותי לאהוב את המטבח ולבשל ;)
    אני רוצה לעשות את החלה הזו טבעונית, מה אפשר למרוח עליה כדי שיצא צבע יפה ?

    תודה :)
    הילה

    • שום דבר לא מחליף את הביצה, תמרחי שמן.

  12. היי ניקי,
    אני רוצה להכין עכשיו את החלות ואין לי כרגע שמרים טריים..זה ממש נורא אם אשים שמרים יבשים?
    מה השוני שיוצא?

    • מה שיש לך זה בסדר גמור, שימי 2 כפות.

  13. שלום. אופים בטורבו או בעליון תחתון?
    יש איזה כלל באיזה תוכנית אפייה משתמשים לכל דבר?

    • הי עדן
      הסבר כללי, יותר פירוט תמצאי בגוגל. אופים ג"ח עליון תחתון תמיד, כשרוצים לאפות מספר תבניות אופים בטורבו אלא עם כתוב במתכון משהו אחר.

  14. ניקי שלום,

    1. האם ניתן להכין חצי מהכמות על מנת שיצאו 2 חלות?

    2. האם ניתן להשתמש בקמח שמרים?

    תודה רבה

    • שלום וברכה
      כן לשתי השאלות.

      • תודה רבה!!

  15. ניקיייי
    אחרי 10 דקות של לישה גיליתי שלא שמתי את כל המים אז הוספתי אותו.
    עכשיו עדין הבצק במיקסר עם יתרת המים שהוספתי. הרסתי???? לזרוק לפח??

    • יש לך בצק טוב ? תלושי עוד קצת ותני לו לתפוח.

      • אחרי לישה של כרבע שעה הבצק בהיר ויפה ולא דביק.
        שמתי לתפיחה…

        • ניקי מהממת!!!
          יצאו חלות מהממותתתת (כצפוי..)
          התחרטתי שלא עשיתי 2 קילו, חלה אחת נגמרה באותה שניה שיצאו מהתנור והיתר בליל שבת…
          פשוט אלופה!!! ותודה על המענה היעיל והמהיר עם המים ביום שישי… הצלת את הבצק..

          • אין על מה שמחתי לעזור :)

  16. ניקי יקרה,
    אני מתכננת להכין את החלות האלה לשבת. הן בהחלט משכנעות ;)
    האם אפשר להכין את אותו מתכון (או אפילו עדיף מתכון עם חצי כמות כמו החלה לשבת / חלה רכה לשבת) אבל להמיר את הקמח בקמח תפו"א?
    לאמא שלי אסור גלוטן ולא פייר שאביא לשבת כאלה חלות והיא לא תקבל… :(
    אודה לעזרתך!!!

    אגב, תמיד כיף להיכנס לאתר שלך, אפילו סתם בלי להכין כלום.. ואגב, האפליקציה פצצה! את אלופה!

    • אין מצב להכין להכין עם קמח תפוחי אדמה זה פשוט לא מתאים, יש קמחים שהם תחליפים לא רעים בכלל, תבדקי את קמח תמי.

      • אם קמח תמי הוא ללא גלוטן אין לי בעיה ללכת עליו…
        פשוט להכין את אותו מתכון גם עם הקמח תמי?

        • אין לי ניסיון עם הקמח הזה שמעתי עליו דברים טובים, תראי מה כתוב על האריזה בקשר למאפי שמרים.

          • אוקי.. אז במידה וזה מתאים גם לשמרים להכין את המתכון הנ"ל?
            במידה וזה לא מתאים – יש לך מתכון אחר ללחמניות ללא גלוטן?

            • כן תכיני את המתכון הזה.

              • אלופה!!!
                אעדכן….

  17. הי ניקי
    אני רואה במתכון הזה שאופן יצירת הרצועות הם באמצעות רידוד וקיפול – גלגול פנימה של הבצק .
    האם כך כל מתכון של חלה את עושה?
    בקטע הזה אני תמיד מסתבכת.. לא מצליחה ליצור גליל יפה וזאת נראית לי שיטה טובה.. .
    כמו כן באיזה שמרים את משתמשת?

    • כן אני עושה בכל חלה אבל כל אחד מכין חלה איך שנוח לו. לא צריך להסתבך זה די פשוט והשיטה הכי טובה זה להכין שוב ושוב, הניסיון…. טריים לרוב יבשים פה ושם.

  18. היי ניקי,
    כמה חלות אישיות בערך יוצאות מהכמות הזאת?
    אני רוצה להכין עכשיו אז אשמח לתשובה מהירה.
    תודה רבה רבה מראש.

    • תסתכלי על זה http://www.nikib.co.il/pastry/55810/

      • הי ניקי, מה שלומך?
        גם אני חשבתי להשתמש במתכון הזה להכנת חלות אישיות.
        ראיתי שהפנית למתכון של חלות אבא של שבת. תוכלי להסביר למה המתכון ההוא עדיף?
        המתכון הזה להיט אצלנו ואני יודעת שבטוח יוצא טוב. והוא גם מתוק..
        מה היתרון של המתכון השני? הרי גם כאן מן הסתם אפשר לעשות כדורים יותר קטנים, לא? אשמח לעצתך
        נילי

        • כי רוצים כמות גדולה של לפחות שני קילו, בשביל להתעסק עם הכפלות ? תעשי מה שמתאים לך שני המתכונים טובים.

          • הבנתי. תודה. אני בשגרה מכינה אותו פי 3 ומקפיאה. יוצאות כמו מהתנור גם אחרי חודש בהקפאה:)
            חלום של חלות.

            • סבבה, תהנו נילי.

  19. תודה על העצה אז קלעתי חלות הכנסתי לתנור מחומם והם תפחו יופי והכי חשוב טעימות

  20. אחרי שעתיים שהבצק בהתפחה עדיין הבצק לא הכפיל את נפחו

    • קר היום…. חחממי תנור ל50 מעלות תסגרי ותכניסי את הבצק מכוסה.

  21. התשלום , אני גרה באי בהוואי ואין להשיג כאן משפר אפיה או שמרים טריים
    מה אפשר לשים במקום וכמה ?
    תודה.עדן

    • הי עדן
      שמרים יבשים 2 כפות.

  22. היי ניקי!
    דבר ראשון- אתר מדהים..
    אני כבר חצי שנה מכינה מכאן מתכונים ותמיד יוצא נהדר.. יש לך כישרון אמיתי!!
    דבר שני- רציתי להכין את החלות בתור חלות קטנות אישיות, אפשרי או לא עובד? אם כן, להנמיך טמפ' או פחות זמן בישול?
    תודה רבה מראש!!

  23. ניקי המדהימה,
    דבר ראשון לפני שאני מציגה את השאלה שלי, רציתי להודות על האתר ועלייך. כל מתכון שאני משתמשת בו מניב תוצאה מושלמת וערבה לחיך. כייף לבשל כשאת יודעת מראש שהתוצאה מובטחת.
    אז רציתי לשאול, כיוון שאני עושה הפרשת חלה והכמויות שאני מכינה הן גדולות מדי עבורנו בדרך כלל, נשארות תמיד חלות שאני מקפיאה וכשאנחנו אוכלים אותן לאחר ההקפאה הן כבר לא כל כך טעימות.
    מה הסוד להקפאה ולהגשת חלות לאחר הקפאה (שתי פעולות שונות שמחייבות מן הסתם הנחיות ספציפיות)? האם אפשרי שחלות יהיו טעימות כמו ברגע שאני מוציאה אותן מהתנור בפעם הראשונה?
    מאד אשמח לעזרתך.
    בברכה ובתודה,
    איילת.

    • הדרך היחידה לשמור על חלות זה להקפיא מיד כשמכינים וזה בהנחה שמכינים מראש. כדאי להקפיד על דרך עבודה נכונה בשביל לקבל תוצאות טובות. להפשיר לתת חימום קל מכוסה על 180 מעלות. עוד אפשרות היא להתפיח כל הלילה ולעבוד עם הבצק בבוקר.

טוען...
טוען...