משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

חלה מתוקה

נכתב על ידי דצמבר 10, 2014 , צפיות: 137095

קטגוריות: חלות ולחמניות, מאפים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

חלה מתוקה

מתכון מעולה לחלה מתוקה, קל ביותר ללא ביצים. כשהחלה יוצאת מהתנור קשה לי להתאפק ולא לנסות לקרוע חלק ממנה, זה כל כך רך ומריח טוב ואפשר בקלות לגמור חלה שלמה כך, מזל שיש עוד 3 חלות…

 

חלה מתוקה

4 חלות בינוניות

מצרכים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים + משפר אפייה / קוביית שמרים
200 ג' סוכר (כוס)
2 כפיות מלח גדושות מלח
160 מ"ל שמן (3/4 כוס פחות כף)
460 מ"ל מים פושרים (2 כוסות פחות כף)

לצבע זהוב עדין:
ביצה טרופה

לצבע זהוב חזק יותר:
2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון


אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 חלקים, לעגל מעט כל חלק. לרדד כל עיגול לאורך לגלגל וליצור עלה מאורך. (מי שלא בא לו לעבוד קשה פשוט ליצור גליל מאורך)

3. ליצור צמה, שלושת הרצועות לתפוס בקצה ולהעביר כל פעם רצועה לאמצע.

4. להתפיח כ 15 – 20 דקות, בינתיים להדליק את התנור, להבריש את החלות בביצה לפזר שומשום לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלות זהובות ויפות.

שאלות ותשובות :

מה עם חלה לא מתוקה ?  100 ג' סוכר (חצי כוס) + 3 כפיות מלח
יוצאות כ 4 חלות בינוניות, הבצק מאוד נוח לעבודה, לא דביק או משהו בסגנון, כוס לפי 240 מ"ל
ניתן להקפיא את החלות. מעולות! מומלץ להשתמש בשמרים טריים כשמם הם תמיד עדיף להשתמש במוצר טרי וטבעי.

להכין 3 רצועות

חלה מתוקה

 להתחיל לקלוע צמה

חלה מתוקה

 לא להפריע לתפיחה

חלה מתוקה

 עוד קצת לחכות ואז להבריש לפזר שומשום ולתנור

חלה מתוקה

 יפהפייה!

חלה מתוקה

 חסרה לי חמאה ליד הירקות

חלה מתוקה

 אני אוסיף אפילו גבינות

חלה מתוקה

 חלה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה…

חלה מתוקה
צבע זהוב עדין יותר מי שמעדיף

IMG_1075

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

817 תגובות

  1. היי ניקי,

    מה עושה את החלות למתוקות?
    אין שם שום דבר מתוק…
    רק רוצה להבין :)

    • יש במתכון סוכר בכמות יחסית גדולה.

  2. החלות שלך מדהימות!! אך הפעם נתקעתי ללא קמח לבן… האם ניתן להמיר לקמח תופח? ואם כן האם יש צורך להוסיף שמרים יבשים??
    תודה :)

    • לא אין מצב

  3. התגובה שלך
    הי ניקי
    כמו כל שבוע לא מתחילה הכנות לשבת בלי לעבור דרכך.
    שאלה: יש לך טיפ לאפייה נכונה של החלות כי בעבר שאפיתי יוצא לי שרוף מלמעלה ומלמטה ובאמצע נשאר תוכן החלה בצק.
    ועוד שאלה: כיצד את ממליצה לשמור על הרכות של החלה עד הערב האם לכסות בניילון נצמד, ובמידה ואני רוצה להקפיא שתי חלות לשבוע אחרי האם להכניס למקפיא בעודן חמות?
    אשמח לקבל תשובה רוצה להכין את החלות כבר מחר בשישי על הבוקר
    תודה מראש ושבת שלום לך

  4. היי לא ידעתי איפה לשאול זה לא קשור למתכון… אבל יש לך אולי מתכון לפריקסה?

    • לא אין לי.

  5. היי ניקי,
    אתר מעולה!
    אפשר להכין את החלות בלי משפר אפייה?
    ועוד שאלה, אם אני משתמשת בשמרים יבשים, כמה צריך לשים?

    • כן אפשר + 2 כפות שמרים יבשים.

      • תודה על התשובה המהירה!
        בכל המתכונים שכתוב ״כוס״ הכוונה לכוס 240 מ״ל?
        ואיזה כף/ כפית? רגילות? או שיש מידות מסויימות?

  6. אי ניקי אין לי משפר אפייה או קוביות שמרים אפשר רק שמרים טריים וכמה ה כמות וגרם או כפיות

    • שקית שמרים טריים 50 ג'.

  7. היי ניקי יש לך מתכונים נהדרים.. ישר כוח..
    רציתי לשאול אם הכנתי 2 קג יחד.. לשתי ממש טוב את הבצק כ- 20 דקות ידני יצא קצת קשה .. מה עושים ?

    • 20 דקות זה המון, צריך לתת לישה נמרצת כמה דקות גג 10 לא יותר. לישה מוגזמת פוגעת בבצק. תוסיפי מעט נוזלים וקצת קמח ולתלושי לבצק אחיד וחלק.

      • תודה ניקי על המענה המהיר…
        עשיתי מה שאמרת אבל לא יצא כל כך אחיד… מה עושים ?

        • או להמשיך כמו שזה או להכניס למיקסר ולעבד במהירות נמוכה עד שהכל אחיד, אני חושבת שהלישה לא הייתה כל כך טובה.

  8. הי ניקי. הכוונה בשקית שמרים טריים זה לשקית של שמרית?
    ואם אני עושה 2 ק"ג, לשים שתי שקיות?

    • נכון הכוונה לשקית שמריים טריים בהכפלה שתי שקיות.

  9. הבצק לא קשה, כוס = 240 מ"ל תוודאי שלא טעית במיוחד בכמות הנוזלים. אין ביצים במתכון תני לו לתפוח בשקט.

    • תודה

טוען...
טוען...