משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לחמניות קשר

נכתב על ידי יוני 21, 2012 , צפיות: 59541

קטגוריות: חלות ולחמניות, מאפים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

לחמניות קשר

בצניקי – לחמניות קשר שבלול, הבצק הנפלא הזה מכה שוב. בא לי לחמניות חמות ישר מהתנור שמפיצות ריח טוב. תארו לעצמכם לחמניה חמימה עם שכבה נדיבה של חמאה שנמסה מעט…מעליה פרוסת גבינה צהובה עם בצל פרוס דק דק ופרוסות של עגבניות שרי אדומות, בינהן זיתים שחורים או ירוקים, קוביות של גבינה צפתית ועירית קצוצה דק מפוזרת מלמעלה, תיבול קליל ומי צריך יותר מזה ?
אולי עוד סנדוויץ כזה ואולי אח"כ עוד אחד.
מתאימות להקפאה כך שתמיד יש לחמניות זמינות לילדים.

לחמניות קשר

מצרכים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה
סומסום.



אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לפחות 10 דקות של לישה טובה, להתפיח עד הכפלת הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 10 כדורים, כל כדור לגלגל לנחש וליצור קשר הצ`ופצ`יק מציץ למעלה. או כל צורת לחמניות שמעדיפים.

3. להניח את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפיח עד הכפלת הנפח. להבריש בביצה טרופה, לפזר סומסום.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 15 דקות,או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.

הערות:
ניתן להקפיא

לפני הכניסה לתנור תפוחות ויפות

לחמניות קשר

גולשים מכינים וממליצים :

טליה : היי ניקי,הכנתי היום את הלחמניות והן יצאו פשוט מושלמות!!!המון המון תודה על השיתוף במתכונים, אני נהנית כל פעם מחדש!

דקלה : ניקי השם יברך אותך לפעמים יש מתכונים באינטרנט שאתה טועה או משנה בטיפה וכל המתכון הולך … אצלך תמיד ייצא טוב!!!! עם כל העניינים יצאו חלות מקסימות ויפות אווריריות וטעימות!!! פשוט תבורכי אין עלייךךך!!!!! גמר חתימה טובה!!!

איריס : יצאו נהדרות. רכות ואווריריות. אתר נהדר יש לך. ניסיתי עוד מתכונים שיצאו מוצלחים!!

לילוש : איזה ריח איייין דברים כאלה אין כל הבית על הרגלים לא הולכים לישון כבר עמדו על התנור בחוסר סבלנות והלחמניות היפות האלה עכשיו יצאו והכל בזכותך! אז תודה שאת קיימת! אם לא היית בטוח שהיו צריכים להמציא אותך!

 לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

451 תגובות

  1. היי ניקי יקרה, כמה כוסות זה חצי קילו קמח בבקשה? תודה:)

    • 3 וחצי כוסות + כף נוספת.

      • תודה רבה!! אין כמוך זריזה;)

  2. היי ניקי יקרה-אשמח לדעת לתמיד – האם את כל המצרכים שופכים ישר למיקסר ומעבדים? כי יש כאלה שמים שופכים בהדרגה ובסוף המלח. כך לגבי השמן -שופכים רק שמתקב לבצק. אשמח לתשובה חג שמח

  3. למה הכוונה בחצי שקית שמרים?…
    כמויות מדוייקות בבקשה…
    תודה :)

  4. הי ניקי מה שלומך? יש לי בבית קמח שמרים שאני רוצה להכין איתו לחמניות, אבל יש רק 400 גרם. יש לך במקרה מתכון מתאים?

  5. התגובה שלך
    Hello Nikki,
    I am nervous to make this, I am not too good with yeast but I will try anyway… 2 questions :
    I live in the US – How much yeast do I need to use?
    when waiting for the dough to rise, leave in room temp. or something else?
    Thanks so much!
    Tal

    • Hi Nikki,

      I was hoping to make this tonight but I don't know how much yeast do I need, can you help me with this?

      By the way, I made the chicken in coffee, YUMMY!!!
      Thanks so much!
      Tal

      • הי טל
        אתה מתכוון לשמרים יבשים ? כף אחת.

  6. הי ניקי ערב טוב,
    הכנתי לפני כמה זמן חלות/לחמניות ממתכון שלך שיצאו מעולה. אני לא זוכרת איזה מתכון אני רק זוכרת שהיתה שם רק התפחה אחת במקום שתיים..
    אולי את יודעת באיזה מתכון מדובר?
    תודה!

    • הי נעמה
      לא נראה לי אצלי לחמניות / חלות צריכות שתי התפחות.

טוען...
טוען...