משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

חלה בסיר

נכתב על ידי ספטמבר 7, 2016 , צפיות: 18256

קטגוריות: חלות ולחמניות, מאפים, מאפים מתוקים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

חלה בסיר

חלה בסיר, חלה מושלמת זהובה ורכה, כל החלה נאפית בתוך סיר פטנט נהדר והחלה יוצאת מושלמת!  יופי של חלה לשבת מעולה ומומלצת בחום.

חלה בסיר

סיר סוטאז'  בגודל 28

מצרכים:

600 ג' קמח (4 כוסות + 4 כפות נוספות)
3/4 שקית שמרים טריים / כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
110 מ"ל שמן (חצי כוס פחות כף)
300 מ"ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה
שומשום

אופן ההכנה:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק רך, להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 15 כדורים, כל כדור לרדד לעיגול ולסגור לכדור.

3. לשמן טוב את הסיר, לסדר את הכדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד להתפיח כ 20 דקות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש עם ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 30 – 35 דקות, לכסות עם נייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כ 10 דקות.

5. להמתין כשתי דקות ולהפוך על צלחת.

שאלות ותשובות:
אפשר להכין בלי סיר ? כן אפשר על התבנית של התנור, רצוי על נייר אפייה
לא צריך נייר אפייה ? לא, מומלץ לשמן טוב את הסיר.
ניתן להקפיא ? כן
כל סיר הולך ? כל סיר שמתאים לתנור
אין ביצים בבצק ? לא

חלה בסיר

חלה בסיר

חלה בסיר
חלה בסיר
חלה בסיר

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

49 תגובות

  1. האם מתאים להכין בסיר קובנה? ואם כן, האם לסגור אותו?

  2. היי ניקי אשמח להבין מה האפקט של האפייה בסיר ? האם זה שונה מאפייה רגילה ?

    • לא

  3. השאלה שלי לא כל כך קשורה למתכון אבל ממש ממש יעזור לי אם תוכלי לענות.
    יש לך דרך לדעת איזה סיר טוב לתנור? אני שנים מנסה להבין איך יודעים.
    תודה רבה!!!

    • כתוב על הסיר במידה והוא מתאים לתנור, תסתכלי על האריזה גם עליה כתוב בסירים חדשים.

  4. תודה ניקי!!
    תודה על המתכון המופלא הזה
    הבצק רך ואוורירי והחלה יוצאת מוששששלם
    ושלא נדבר על הפשטות אין יותר מידי התעסקות
    הכי בסיסי שיש
    ושלא נדבר על זה שכולם שואלים אם אני בטוחה שאין במתכון בייצים.
    וזו באמת הזדמנות לשאול, מה התפקיד של הביצים במתכונים מעין אילו מכייון שהבצק ללא בייצים יוצא מ ו ש ל ם
    אשמח אם תעני לי….

    • ביצים מוסיפות רכות לבצק.

  5. נראה מדהים
    אני רוצה להכין בסיר פלא, אפשרי?

  6. שבת שלישית ברצף לא מוכנים לוותר פשוט טעים בטירוף!!

  7. בסד
    שלום.
    עם האתר שלה גם כשלון כמוני במטבח יכולה להרגיש טוב.
    שאלה: בשבילי כוס היא גודל של כוס חד פעמית. האם זה בסדר?
    תודה ושבת שלום.

    • הי בת חן
      אם את רוצה להצליח במטבח אל תשתמשי בכוס הזאת לשום דבר חוץ מלשתות. צריך כוס גדולה יותר.

  8. הי ניקי.
    איזה מהשלבים אפשר להכין כמה שיותר זמן לפני הארוחה, כך שרק יישאר לאפות בתנור?

    • את יכולה התפחה ראשונה 8 -9 שעות במקרר.

  9. שבת שלום, אני כותבת מחו״ל ופה האריזות של השמרים שונות. תוכלי להגיד לי כמה גרם של שמרים טריים צריך?
    תודה

    • היי שיינא
      שימי 35 ג' שמרים טריים.

  10. היי ניקי האם אפשר להכין את החלה בתבנית אפייה חד פעמית מאלומיניום? תודה מראש(:

    • כן

  11. נראה טוב!
    שאלה:שאת כותבת כוס מים או בקינוחים שלך כוס שמנת-לאיזה כוס את מתכוונת?
    תודה!

    • כוס שמנת זאת קופסא אחת, בכל המתכונים כוס מדידה = 240 מ"ל.

  12. הי ניקי,
    אני רוצה לעשות את החלות עם הפטנט של הסיר אבל שהחלה תהיה רכה וקצת מתקתקה.להשתמש בבצק הזה? בבצק אחר?

    • תוסיפי עוד 2 כפות סוכר, בקשר לרכה זאת דרך עבודה נכונה עם הבצק, תעבדי כמו שצריך, לישות והתפחות יהיה אחלה.

  13. הי ניקי תודה על המתכונים המדהימים! ניתן להכין את החלה מקמח כוסמין 70% או אפילו 100%?

    • מחצית מכמות הקמח אפשר ועדיף 70, תצטרכי עוד מעט נוזלים.

  14. היי ניקי! החלה נראית מושלמת!
    אם אני רוצה להכין מיום חמישי לערב שבת, אז כדאי מיד לאחר האפייה להכניס למקפיא?שהיא תישמר טוב?

    • כן זה יהיה אחלה.

  15. היי ניקי
    כמה כוסות זה 300 מל מים?
    והאם אפשר לעבד את הבצק ידנית?

    • הי לאה
      כוס ורבע מים ואפשר ידני.

      • תודה על תענוג של חלה! פעם ראשונה שבכלל עובדת עם שמרים… יש לך טיפ איך אפשר להפוך את החלה לטיפה יותר אוורירית?

        • ללוש ועוד פעם ללוש ועוד פעם ללוש לישה טובה ונמרצת, התפחות טובות והכי חשוב הניסיון להכין שוב ושוב.

  16. אפשר בתבנית פיירקס עגולה?

    • כן

  17. קמח תופח או קמח רגיל?

    • רגיל

  18. התגובה שלך היי ניקי
    מה הכוונה לרדד לעיגול ולסגור לעיגול? אחרי שאני מרדדת איך אני הופכת את זה לעיגול?

    • את אוספת את הקצוות וסוגרת לעיגול ומניחה את הכדור על הסגירה, או יותר פשוט תעשי כדורים ותעזבי את הרידוד.

  19. היי ניקי. האם אפשרי בכל מתכון שלך שיש בו שמרים להכין אותו עם קמח שכבר יש בתוכו שמרים?
    תודה

    • כן בתנאי שמשתמשים בקמח הנכון, יש שני סוגים של קמח שמרים, רגיל ופיצות.

      • אז למתכון זה צריך את הקמח הרגיל?

        • כן

  20. הי תודה!!
    איך אדע אם הסיר שלי מתאים לתנור? (סולתם)
    תודה!!!

    • תראי מה כתוב על התחתית, סולתם זה פירמה טובה אני לא מאמינה שזה לא מתאים לתנור, אם יש לך ספק תכסי את הידיות עם נייר כסף.

  21. ני ניקי
    בטעות, שכחתי לשים שמן.
    ראיתי שהבצק מעט קשה אז הוספתי מים. הוא נהיה דביק אז עוד קצת קמח.. השאלה האם להוסיף עכשיו או לוותר, לזרוק ולהכין מחדש?
    חייבת לציין שהכפלתי כמויות

    • תכיני חדש, מזה תכיני פיצה.

      • תודה רבה
        הרווחנו כפול :)

  22. היי ניקי, מה האפקט שנותן הסיר? אפשר לעשות גם עם תבנית עגולה?

    • מה שיש לך זה בסדר.

  23. ניקי אני כבר לא מקבלת מיילים ממך..למה?

  24. היי.איזה גובה צריך להיות הסיר שאופים בו? וכמה כפות זה 3/4 שקית שמרים?תודה על התשובות ועל מתכונים נפלאים

    • סיר עם דפנות נמוכות סוטאז', זה סיר רחב שהדפנות שלו נמוכות. כל סיר רחב שהולך לתנור מתאים במילא החלה יוצאת החוצה בסוף.

טוען...
טוען...