משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לחמניות של גן הילדים

נכתב על ידי אוגוסט 1, 2012 , צפיות: 105306

קטגוריות: חלות ולחמניות, מאפים, מתכונים טבעוניים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

לחמניות של גן הילדים, יום שישי השבת בפתח אני אוספת את האפרוח מהגן הוא מתקרב אליי בחיוך ביד הוא מחזיק לחמניה שמריחה טוב. אתם מכירים את הלחמניות שהילדים מקבלים בגן לקראת שבת הלחמניות הטעימות האלה שהם לא מסכימים לכבד אף אחד ואוכלים הכל לבד ? לגן יש מבשלת שמכינה את הלחמניות כל יום שישי לכל הילדים בגן.
פעם שיכנעתי את האפרוח שיתן לי לטעום היה קשה אבל הוא נתן לי ביס קטנטן וכמובן שהחלטתי שאני חייבת להכין אותן. לקח קצת זמן עד שהשגתי את המתכון אבל הנה לפניכם ותודה לציפי המבשלת על המתכון של הלחמניות הטעימות. דרך אגב במידה ולא ציינתי הלחמניות פרווה ומתאימות לכל ארוחה ואין בהן ביצים.

לחמניות של גן הילדים

מצרכים:

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
כפית גדושה מלח
חצי כוס שמן
2 כוסות מים פושרים

ביצה טרופה
סומסום



אופן ההכנה:

1. לערבב את המצרכים במיקסר לפי הסדר שרשום ולעבד את הבצק במשך כמה דקות , לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2.ליצור לחמניות קטנות באיזה צורה שרוצים, לסדר בתבנית ולהתפיח עוד כ 20 דקות, להבריש בביצה לפזר סומסום.

3. חום בינוני 175 מעלות כ 13 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

הערות:
במידה ומכינים לחמניות ביס יוצאות המון בסביבות 70, גודל רגיל בסביבות 20 לחמניות.
ללחמניות לא מתוקות לשים 4 כפות סוכר.

לחמניות של גן הילדים חייבת לבוא חמאה טובה

או לפחות מטבל גבינה טוב עם ירקות

עכשיו אני לא צריכה לבקש ביס מהאפרוח יש לי הרבה :))

ריבי : בחוץ קפוא, לחם לא נשאר בבית, אז החלטתי לנסות להכין לחמניות. ו……..
הצלחתי ובגדול. טעים בטירוף הלחמניות נחטפו, הבית מריח כמו מאפייה.
תודה רבה על מתכון מנצח. עשיתי ב ד י ו ק ככתוב ויצא טעים מאוד.

מזי : היי ניקי רציתי להודות לך על המתכון הלחמניות יצאו טעימות בטירוף ריח בכל הבית ,רכות ועסיסיות
אין על המתכונים שלך תודה רבה!!!!

 לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

805 תגובות

  1. וואי ניקי יצא לי מושלםםם תודה רבה על המתכון!!

  2. היי ניקי.
    פאשלה!
    לשתי את כל החומרים לבצק ומסתבר ששכחתי את השמרים
    יש מה לעשות עם הבצק?

    • באמת באסה, תוסיפי עכשיו ותלושי טוב.

  3. היי ניקי.
    רוצה להכין לילדים ולהקפיא לכל השבוע.
    איך להפשיר?
    פשוט להוציא בערב לפני ולשים על רשת?

    • הי שגיא
      תפשיר במיקרו הכי פשוט.

  4. ניקי יקרה,

    כבר הרבה זמן אני מחפשת הזדמנות לכתוב לך.
    הצלת אותי. לא פחות. בזכותך הפכתי מהקרייריסטית שלא יודעת לבשל לזו שחמותה התימניה מבקשת ממנה מתכונים.
    למרות אלפי התודות שאת מקבל באתר, אני לא בטוחה כמה נפשות-טועות-במטבח את מצילה. את יכולה חופשי להציע מועמדות לפרס ישראל. מגיע לך :-)))

    ולשאלות –
    1. אני נוגעת פעם ראשונה בשמרים וקניתי שמרים טריים בשקית (שמרית). עכשיו אני רואה שללחמניות של גן הילדים צריך שמרים יבשים. איך אני ממירה את הכמויות?
    2. שאלה שניה לגבי מיקסר… אין לי מיקסר. האם לישה נמרצת ורצינית תעשה את העבודה? או שחבל לי על הזמן?
    3. לגבי התפחה – סליחה על הבורות. אבל פשוט לכסות עם צלחת/מכסה/מגבת? בחוץ? במקרר?

    המוווןןןןן תודה ושיהיה לך עוד הרבה כוח לכולנו !

    ענבל

    • הי ענבל
      שמחתי לעזור באמת בכיף :) לגבי השאלות שימי שקית שמרים טריים, הרבה גולשים מכינים בצקי שמרים בידיים אז כן בוודאי שאפשר, מתפיחים על השיש בתוך קערה משומנת מכוסה.

  5. ניקי בוקר טוב,
    אפשר להקפיא לפני אפייה?
    אם כן- באיזה שלב של התהליך וכמה זמן להפשיר לפני האפייה?

    תודה :)

    • בוקר טוב
      עדיף להקפיא אחרי האפייה, אם כבר להקפיא אז אחרי התפחה ראשונה.

  6. בוקר טוב ניקי
    אתמול עשיתי מסיבת יומולדת לבעלי.
    אפיתי את הלחמניות, עשיתי אותם ביס ויצאו מדהימות מדהימות.
    הכנתי גם את ה בלינצ'ס עם מילוי פירה בטטה ורוטב פטריות וכולם ליקקו את האצבעות.
    קיבלת עכשיו עוד כמה גולשים לאתר.
    אלפי תודות

    • תודה לך איזה כיף לקרוא :)

  7. בוקר טוב ניקי המדהימה!
    כיף שיש אתר כזה…
    איך אני מכינה לחמניות ביס בגודל אגרוף? פשוט לעשות כדור?
    מן הסתם זה תופח בתנור אז מה גודל הכדור בצק שאני לוקחת?
    מניסיון העבר (בבצק אחר) אין חשש שהלחמניות יתקשו בתנור, כי הם קטנות יחסית?

    • בוקר טוב
      לחמניות מתקשות זאת עבודה לא נכונה עם בצק שמרים, צריך לדעת בקיצור. התפחות טובות, לישה טובה ונמרצת לפחות כמה דקות והניסיון להכין שוב שוב. תעשי גודל של כדור פינג פונג.

      • תודה!
        את מהממת

  8. הלחמניות יתקלקלו אחרי הקפאה?
    או שאני יכולה לשמור את זה במקפיא?

    • עובר נהדר הקפאה.

  9. היי ניקי,
    את יכולה להסביר למה הבצק יצא מצוין אבל הלחמניות יצאו קשות? אני מתכוונת שהן לא רכות מספיק כמו בלחמניות סנדוויץ'. הן התפרקו כשחתכתי.
    תודה :)

  10. היי ניקי,
    את יכולה להסביר למה הבצק יצא מצוין אבל הלחמניות קצת קשות? אני מתכוונת שהן לא בדיוק מתאימות לסנדוויץ', לא רכות כדי לחתוך ושלא יתפרקו…

    תודה :)

    • שלושה דברים:
      ללוש כמו שצריך לישה טובה ונמרצת, התפחות טובות הבצק מלא אוויר ושלישי זה הניסיון להכין שוב ושוב וזה מסתדר.

      • תודה! אנסה שוב (ואולי שוב ושוב… :)).
        שבוע מצוין

        • בהצלחה.

  11. היי ניקי
    אני רוצה לעשות עם המתכון הזה הפרשת חלה היום בערב.
    האם להכפיל את כל הכמות או שיש רכיב שאצטרך לשים ממנו פחות?

  12. יצא מופלא!
    הכנתי כדי לשמח את בני ששכח את החלה שלו היום בגן. נלחמתי בפחד שלי משמרים ויצא פשוט מושלם.
    שבת שלום!
    אין כמוך

  13. הטעם מטורףףף משגע! טעים בטירוף! תודה ניקי.
    בתי תלך מחר לחלק בכיתה ותהיה בעננים! :)

  14. בהתפחה השנייה של ה20 דקות גם צריך לכסות?

    • כן.

  15. לממממהה לא עשיתי מ 5 קילו????איזה מעדן !!איזה ריח!!אין לי מילים !תודה !!!!!

  16. הי ניקי
    אם יש לי קובייה של 50 גרם של שמרים טריים כמה לשים?

    • את כל הקובייה תפוררי אותה.

  17. היי ניקי. אפשר להכין את הלחמניות עם קמח ללא גלוטן?
    תודה רבה

    • לא יודעת, שמעתי דברים טובים על קמח תמי.

  18. היי ניקי,הכנתי מהבצק חלות אבל עכשיו הן בתנור ואני רואה שהן ממש נסדקות. הפעלתי גו"ח עליון ותחתון ושמתי את המגש באמצע. יש לי עוד 2 מגשים להכניס, איך לאפות אותם?

    • תאפי רגיל. אני לא יכולה לפרט כרגע (יום שישי עומס תגובות) יש סיבות שחלות נסדקות.

      • בסוף יצאו יפייפיות ומוצלחות במיוחד.. הספיקו להיגמר עוד לפני שהגשתי את הדגים
        שבוע טוב :)

  19. היי ניקי האם אפשר להשתמש בקמח תופח?

    • לא מתאים.

      • קמח שמרים אפשר?אם כן זה מבטל את שמרים שצריך לשים?

        • כן בוודאי ובלי השמרים

  20. ניקי יקרה, הכנתי עכשיו את הבצק בכמות כפולה (2 ק"ג) אבל התבלבלתי בכמויות של הסוכר ושמתי 150 גרם יותר ממה שצריך.. כמה זה נורא? בינתיים השארתי את הבצק בהתפחה כל הלילה. יהיה אפשר להשתמש בו?

    • הכל בסדר, רק לקחת בחשבון שזה יהיה מתוק ויותר… לילה טוב.

      • תודה רבה על התגובות גם בשעות האלה! יש זמן שאת נחה? חח לילה טוב

        • יצא לי מושלם!!! ולא מתוק מדי. איך אני שמחה שהכנתי כמות כפולה! תודה ניקי יקרה :) שבת שלום לך ולמשפחתך

          • שבת שלום אורית.

  21. שבוע טוב!!חילקתי את הבצק ל3. שליש לחמניות עגולות. שליש לחמניות ממולאות שוקולד ושליש חלה לשבת והכל יצא מ-ע-ו-ל-ה!! תודה רבה..

  22. ניקי היקרה,
    צריכה להכין למחר לחמניות לגן.
    אם אכין אותם היום אחהצ האם יהיו טעימות מחר?
    וכן כמה לחמניות ביס נכנסות במגש לתנור?

  23. אפשר מתכון הזה למרוח שוקולד כמו במתכון של הלחמניות שוקולד?

    • כן

  24. ניקי יקירה,
    אין לי מילים………..אני שנים אופה לחמניות, אבל המתכון הזה….מדהים!!!!!
    תודה שאת משדרגת אותנו כל הזמן….

    • אין על מה בכיף :)

  25. היי ניקי, רוצה להכין את הלחמניות המהממות שלך בגרסה טבעונית, מה אפשר למרוח על עליהן במקום ביצה? או שאפשר פשוט לוותר עליה? תודה!!

    • אין תחליף לביצה ואין שום דבר שעושה את העבודה בלי הביצה, במידה ואת מוותרת הלחמניות לא יקבלו צבע והחלק העליון יהיה קצת קשה, גם שמן זה לא תחליף. אם כבר הייתי מורחת חמאה מומסת אבל טבעוני זה לא מתאים.

      • סילאן לא יעזור בהזהבה?

        • לבד ? לא

  26. היי ניקי, אני רוצה להגיד לך שאני מכינה את הלחמניות האלה כל שבוע ביום שישי ומקפיאה לילדים לכל השבוע. לחמניות מעולות,טעימות ורכות בטירוף!

    • תודה אופירה קיבלתי בכיף.

  27. היי ניקי,
    האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שיפון?

    • אין לי תשובה ודאית, מחצית מכמות הקמח אפשר להחליף, אולי תצטרכי מעט נוזלים.

  28. היי ניקי,
    מה הכוונה למים פושרים? מים מהברז?

    • מים פושרים מהברז.

טוען...
טוען...