משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מאפה בצק עלים ממולא פרגיות ובטטה

נכתב על ידי אוגוסט 22, 2012 , צפיות: 82515

קטגוריות: מאפים, מאפים מלוחים, מאפים עם בצק עלים, תבשילי עוף ובשר בתנור, תבשילי עוף קלים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מאפה פרגיות ובטטות, איזה טעים!  יוצא מאפה נהדר ממולא בדברים טובים, פרגיות אחלה של דבר בשר רך רך יחד עם בטטה שעוטפת את בשר הפרגיות והכל יחד בתוך בצק עלים בזמן האפייה כל הטעמים מתערבבים ביחד, כבר נשמע טוב נכון ?  וזה נראה טוב בהגשה.

מאפה בצק עלים ממולא פרגיות ובטטה

3 רולדות

זמן הכנה:
כשעה

מצרכים:

חבילת בצק עלים / פילאס
בטטה אחת גדולה
250 ג' פרגיות חתוכות קטן
בצל קטן קצוץ ומטוגן
2 כפות פירורי לחם
כפית סילאן
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

1. לערבב את הפרגיות עם הסילאן והפפריקה ולהשרות כחצי שעה.

2. להרתיח מים ולבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך לפירה לערבב אותה יחד עם הבצל ופירורי הלחם ולתבל.

3. במחבת חמה לטגן זמן קצר את הפרגיות ולהוסיף לבטטה.

4. לחלק את הבצק לשלושה חלקים בכל חלק לשים שורה מהמילוי קצת אחרי ההתחלה לגלגל לגליל אחד וכך לעשות עם השאר.

5. להבריש את שלוש הרולדות בביצה לפזר סומסום, ולסמן חתכים.

6. חום בינוני 180 מעלות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

 

גולשים מכינים וממליצים :

יהודית : הכנתי ביום שישי , יצא מעדן, המתכונים שלך ניקי מוצלחים ביותר , והמשפחה מאושרת על הגיוון באוכל , שאפו

תותית : הכנתי אתמול לארוחת שישי- יצא מעולה תודה רבה:-)

מיטל : הכנתי לכבוד שבת…יצא משגע!!

תמי : מעולה מעולה מעולה!!! כבר נכנס לתפריט המשפחתי הקבוע!!!

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

407 תגובות

  1. היי ניקי,
    שכחתי לשים פרורי לחם והרולדות כבר מגולגלות.. האם זה קריטי??
    תודה ושבת שלום
    עינב

  2. היי ניקי, שכחתי לשים פירורי לחם והרולדות כבר מגולגלות. האם זה קריטי?

    • לא נורא

  3. היי ניקי,
    האם ניתן להחליף את הבטטה בתפו"א?
    תודה רבה !

    • כן סיון.

  4. בוקר טוב ניקי.
    מה אפשר במקום סילאן בבקשה ?

    • בוקר טוב
      במקום סילאן דבש

  5. ניקי הי
    שכחתי להפשיר את הפילו והמלית כבר מוכנה ..
    אפשרי לשמור אותה במקרר ולהמשיך מחר נכון?

    • כן

  6. ניקי אני חיה באפליקציה שלך :-) אפשר להכין את המילוי היום ולמלא מחר ולאפות?

    • כן אפשר.

  7. כשקונה בצק עלים מוכן , לא הבנתי עם לגלגל בצק שלם או איך לחתוך אותו ?

    תודה

    • את מפשירה את הבצק פותחת אותו וחותכת עם סכין לשלושה חלקים.

  8. היי ניקי
    חשבתי להכין במילוי בטטה ובשר טחון. ייצא טעים?
    לא ממש אוהבת פרגית ובא לי על הבטטה.
    זה בטח יוצא כמו המילוי של הגלילות חצילים?

  9. היי ניקי יקרה,
    יתאים להחליף את הפרגית עם חזה אווז- שמופיע במתכון של חזה עוף ממולא?

    • כן אפשר. חזה אווז = הכוונה לנקניק כמו במעדניה.

  10. הי ניקי. כל השבתות והחגים שלי הן מהמטבח שלך. פשוט אלופה! שאלה, אם אמלא את הפרגיות עם תפוח אדמה ולא בטטה, עדיין אפשר להקפיא?

    • לא.

    • אז אפשר בלי בטטה או תפו"א בכלל?

  11. הכנתי את רולדה ויצא ממש טעים קודם אני מברך אותך יש אחלה מתכונים לכול אירוע

  12. היי ניקי אין לי פרגיות מה אפשר במקום?

  13. היי ניקי, אני ממש עכשיו מכינה את המאפה הזה.. מה עושים עם הנוזלים שיצאו מהפרגיות? לשפוך אותם ?
    תודה מראש!

    • תכיני צלחת עם נייר סופג תשפכי את כל המילוי ותני לזה לעמוד כחצי שעה שכל הנוזלים יספגו.

      • אוקי, ואז מה שנספג נספג? ומה שלא לערבב עם הבטטה? כלומר השאלה שלי אם בכלל לא צריכים להיות נוזלים או שצריך להיות מעט?
        תודה רבה רבה על התשובה המהירה!

        • זה תלוי בבשר שהשתמשת בשר טוב טרי לא אמור להוציא הרבה נוזלים, נתתי לך פתרון ואז תערבבי עם הבטטה. שימי לב שאין נוזלים במתכון.

          • נכון, כנראה סתם היה נדמה לי שיש הרבה נוזלים! תודה רבה רבה!!! שבת שלום אלופה!! :)

            • בהצלחה ותהנו.

  14. היי ניקי
    באיזה שלב שמים מלח פלפל ומה אפשר לשים במקום א.מרק?

    • בסעיף 2 ואחרי סעיף 3 תבדקי תיבול, את יכולה לשים תבלין לפרגיות בערך חצי כפית בנוסף למלח פלפל או רק מלח פלפל.

      • תודה ניקי המילוי יצא מושלם!
        אבל משום מה הבצק בחלקו הפנימי לא היה אפוי עד הסוף.
        יש לך רעיון למה?
        שמתי על 180 מעלות והוצאתי רק לאחר שהזהיב וחלפו 20 דקות..
        אפילו ניסיתי בהמשך הערב להכניס לעוד כחצי שעה אבל לא נראה שזה עזר.
        ממש לא ברור…

        • כי הוצאת מהתנור לפני הזמן, החיצוני הזהיב אבל הפנים עדיין לא היה מוכן, אני מניחה שעוד 10 – 15 דקות היו מספיקות.
          שני דברים, את התנור לחמם מראש ל 180 ודבר שני תחזירי את המאפה לתנור על 180 מכוסה עם נייר כסף ואני מקווה שזה יעזור.

  15. ניקי יקרה..
    בוקר טוב :)
    הכנתי את המאפה המהמם הזה פעם אחת יצא מעולה..
    היום אין לי בטטה! יש לי דלורית..האם אפשר להחליף?
    או שיש לך אולי הצעות מילוי נוספות?

    • בוקר טוב
      תחליפי הבטטה בתפוח אדמה.

  16. זו פעם שניה שאני מכינה את הרולדות הנהדרות האלו.שאפו.איזה רוטב אפשר לשים , אם בכלל

  17. איזה רוטב אפשר לשים על רולדת הפרגית והבטטה? תודה

  18. ניקי בוקר טוב, הפשרתי בטעות בצק פילאס. אפשרי כאן? אם לא- יש לך רעיון אחר לשימוש לרולדה בשרית? עוד לא קניתי את הבשר אז לא חייב פרגיות..אפשר כל חלק עוף

    • בוקר טוב.
      זה נהדר תשתמשי למתכון הזה. יש באתר גם רולדת בשר טחון. תני קריאה אם את צריכה עזרה באיתור.

      • יצא נדיר!!!!
        תבורכי

  19. הי ניקי תודה על המתכונים הנהדרים!!
    מה את ממליצה? להקפיא לפני או אחרי אפיה?

    • להקפיא אחרי האפייה.

  20. אפשר לטחון את הפרגיות או לחתוך לקטן

    • לחתוך קטן זה בסדר גמור.

      • תודה על התשובה המהירה
        אין עלייך מדהימה
        בזכותך שולחן שבת וחג אצלי בבית טעים ומושלם
        תודה תודה תודה

  21. ניקי מה אני עושה?? ערבבתי את כל המילוי בלי לטגן את הפרגיות???

    • לא טוב, את יכולה להוציא ? אם לא אין מה לעשות תשאירי.

  22. תודה ניקי יצא מדהים

  23. בוקר טוב, חג שמח, שנה טובה.
    ניקי יקרה,
    הכוונה חבילה בצק עלים של קילו? ומקילו בצק 3 רולדות?
    תודה

    • בוקר טוב
      מקילו יוצאות 3 רולדות

  24. הי ניקי,
    האם במקום הבטטה אפשר לשים תפוח אדמה??

    • כן

  25. ניקי בוקר טוב
    1. מה אפשר לשים במקום סילאן?
    2. האם אפשר להגיש עם רוטב פטריות
    3. היה מתכון באתר עם בצק עלים או פילאס שממולא פרגית ופטריות. אני לא מוצאת את המתכון. יכולה לעזור?
    חג שמח

  26. היי ניקי תודה על מתכונים מעולים!
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף?
    תודה

    • כן הרבה גולשים עושים את זה.

טוען...
טוען...