משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

פשטידת קישואים

נכתב על ידי יוני 20, 2012 , צפיות: 480934

קטגוריות: מתכונים לשמירת המשקל, פשטידות, פשטידות פרווה

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

פשטידת קישואים

פשטידת קישואים, פשטידת קישואים שהיא אפילו פרווה והטעם שלה כזה מעולה שאי אפשר להפסיק לאכול, מומלץ להכין ולהתמכר לטעם הנפלא של הפשטידה, המלצה חמה פשטידה טובה.

פשטידת קישואים

תבנית 24 / קוגלהוף

זמן הכנה: כ – 40 דקות

מצרכים:

4 קישואים גדולים
2 בצלים
4 כפות שמן בנוסף
3 ביצים
3/4 כוס קמח
כפית א. אפיה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
פירורי לחם



אופן ההכנה:

1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן, לגרד את הקישואים ולהוסיף למחבת לטגן (לא חובה) כמה דקות ולהוריד מהאש. לערבב את כל המצרכים.

2. לפזר פירורי לחם בתחתית התבנית ולצקת את הבלילה, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 40 דקות או עד שהפשטידה מתיצבת וזהובה.

הערות:
הטיגון לא חובה אפשר ישר לערבב עם כל המצרכים.

גולשים מכינים וממליצים:

רוית : "פשטידה פשוט מעולה
פעם שלישית ברציפות שאני מכינה אותה"

יהודית : "הכנתי לכבוד שבת. פיזרתי שומשום מלא עם פירורי הלחם בתחתית וגם דומדום מלא מעל פני הפשטידה. יצא מאוד טעים. עונג שבת!"

רותי "הכנתי את הפשטידה, יצאה מעולה וטעימה."

אפרת : "הכנתי את הפשטידה לשבת. יצא כל כך טעים ויפה כמו עוגה. פשוט מושלם!"

קריסטינה : ניקי היקרה, עשיתי אתמול! יצא אליפות..
מתכון קליל ביותר וטעים מאוד!!!!
אין עלייך!

סיבל : ניקי בוקר טוב
הכנתי את הפשטידה כמאפינס ויצא מעולה, נראה טוב וחגיגי, חג שמח

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

773 תגובות

  1. הי
    בטעות ריסקתי את הקישואים והבצל במעבד מזון עד הסוף….
    ממש טחנתי אותם
    עדיין אפשר להשתמש?

    • לא יהיה לך דייסה זה לא מתאים. תעשי ניסיון לא יודעת אם יעבוד, תעשי את הפשטידה שימי בתבנית יחסית גדולה שתיהיה שכבה של פשטידה בגובה בראוניז ואז תאפי.

  2. יצא אליפות! הכנתי עם קמח תמי (קמח ללא גלוטן)

    • נהדרת :) תודה על השיתוף.

  3. שלום ניקי האם תוכלי בבקשה לרשום לי כמיות של המתכון הזה לתבנית של אינגליש קייק?

  4. ואיך בודקים שפשטידה מוכנה? כמו עוגה? מכניסים קיסם ואם הוא יבש אז היא מוכנה? סליחה על ריבוי השאלות פשוט אני תמיד מסתבכת עם פשטידות ואני מנסה לעשות לעצמי חוויה מתקנת ולהצליח לשם שינוי איתן.

  5. שלום ניקי! כשאת אופה פשטידות את משתמשת בתוכנית טורבו או רגיל חימום למטה ולמעלה?

  6. שכחתי לפזר פירורי לחם בתחתית זה קריטי?

    • הכל בסדר.

  7. האם אפשר להשתמש בקישורים רגילים ולא זוקיני? תודה

    • כן רונית

  8. ניקי שלום, אני רוצה להכין בתבנית שקעים, כמה יצא לי? ואם אני רוצה להכפיל את הכמות, יש שינוי בכמות של אחד המרכיבים? (כי בעוגות כשמכפילים את תמיד אומרת לשים כוס וחצי סוכר, רציתי לדעת אם גם כאן יש איזשהוא שינוי)

    • אויש נשלח ליבתאריך פעמיים :-;

  9. היי ניי, אני רוצה להכין אישיות, בתבנית מאפינס, כמה יצא לי? ואן אני רוצה להכפיל להכין כמויות, כמות הביצים נשארת?

  10. שלום ניקי.
    האם אפשר לוותר על פירורי הלחם?
    וכן, האם אפשר להוסיף קוטג'?
    תודה רבה!

    • שלום יהודית
      קוטג' לא מתאים, פירורי לחם אין בעיה, יש באתר פשטידת ירקות עם קוטג'.

  11. הי ניקי, אני רוצה להחליף בקמח מצה, האם צריך להמיר גם את הפרורי לחם או לוותר עליהם? ואין לי אבקת אפיה כשלפ, אפשר קמח מצה ללא א. אפייה? תודה רבה!!

    • אפשר כן ותכיני בלי הא. האפייה, גם אם לא יתפח לא נורא.

  12. היי ניקי האם צריך לקלף את הקישואים?

    • אין צורך תשטפי טוב.

  13. חוזרת לעדכן שאכן השתמשתי בקמח תפוא ויצא מעולה!
    תודה ניקי, מתכונים נהדרים אחד אחד!

    • נהדר תודה על השיתוף.

  14. ובהמשך לשאלות הקודמות- אפשר להשתמש בקמח תופח כשל"פ של אסם? ואם כן לןותר על הא.אפייה? תודה וחג שמח!

    • אפשר להשתמש ואל תוותרי.

  15. אפשר לשים קמח תפוא במקום הקמח הרגיל?
    לא משתמשים בקמח מצה :)
    תודה ופסח כשר ושמח!

    • אין לי תשובה, לא יודעת איך זה יצא. אני הייתי מנסה אם אין ברירה אחרת.

  16. כיצד ניתן להפוך את הפשטידה לכשרה לפסח?

    • תשתמשי בקמח מצה.

  17. כיצד ניתן להפוך את הפשטידה לכשרה לפסח? תודה מראש עבור התשובה

  18. היי ניקי מה לעשות עם הנוזלים שהגרו הקישואים במחבת? זה בסדר להכניס ככה לתערובת?

    • אם זה המון תוציאי החוצה, קצת לא נורא.

  19. ערב טוב,

    אם אני מעוניינת לעשות את הפשטידה בתבנית אחת של אינגלישקייק מה הכמויות?

    • הי אורית
      תעשי 3/4 כמות.

  20. היי ניקי.
    אם אני מקפיאה את הפשטידה. להקפיא אותה כשהיא כבר קרה?

    • כן ואם את בלחץ אפשר גם חם.

  21. היי ניקי.. אם אין מרק עוף?

    • שימי כפית מלח

  22. היי ניקי

    רק לוודא – המתכון כולל 4 כפות שמן בלבד?
    (מנוסח "4 כפות שמן בנוסף" , ללא אזכור נוסף של שמן במצרכים)

    תודה

    • את מטגנת את הבצל בשמן נוסף וזה כל השמן.

  23. היי, האם ה4 כפות שמן הכוונה לתוך התערובת?

    • נכון מאוד לתוך העיסה.

  24. היי, אם אני מכינה בתבנית חד פעמי אז גם 40 דקות בתנור? ושאלה נוספת, כמה פירורי לחם שמים בתחתית? תודה רבה

    • תאפי עד שהפשטידה מתייצבת, זה יכול לקחת 30 דקות וזה יכול לקחת 40 דקות, תעקבי. בערך כפית אפילו פחות.

  25. היי ניקי.הכנתי את הפשטידה ואפיתי בתבנית קוגלהוף.לצערי הפשטידה לא נאפתה דיה למרות שאפיתי יותר זמן. העברתי לתבנית שטוחה אפיתי עוד 40 דקות ועדיין העיסה נשארה רטובה מאד.
    מה הסיבה?

    • התנור שלך, כל תנור אופה אחרת. 40 דקות זה הזמן שלקח אצלי בתנור אולי אצלך צריך יותר. אופים עד שהיא מוכנה ויציבה, במידה והחלק העליון מוכן לגמרי והפנים עדיין לא מכסים עם נייר כסף וממשיכים לאפות.

  26. תבנית מלבנית 27 / 17 תתאים גם?

  27. האם אפשר להוסיף שמיר לדעתך?

    • כן שלי.

  28. הי ניקי,
    תבנית חד פעמית קטנה יכולה להתאים?

    • את יכולה לומר כמה קטנה ? אם לא מאוד קטנה זה בסדר.

  29. מה זה תבנית 24? אפשר באינגלישקייק? כמה תבניות?

    • תבנית עגולה בקוטר 24 או פיירקס לא גדול. שתי תבניות אינגליש לא מלאות.

  30. ניקי שלום
    יש לי רק שני קישואים גדולים ואני רוצה בכל זאת להכין שני אינגלישקייק. מה את ממליצה?
    תודה ושבת שלום

    • תוסיפי גזר, בטטה, בצל את צריכה עוד ירקות.

  31. הי ניקי,
    אני מכינה המון את הפשטידה והיא תמיד יוצאת מוצלחת! אפילו התינוקת אוכלת בידיים בכיף גדול! אז קודם כל תודה! הפעם אני רוצה להכין אותה קצת יותר דיאטטית, מה את אומרת, אפשר לשים בתחתית שיבולת שועל במקום הפרורי לחם? תודה מראש!

    • כן זה בסדר שירי.

  32. הייי. השמן הוא רק לטיגון או גם לשים בבלילה?
    ואם אין לי אבקפת אפייה אפשר בלי?

    • חייבים א. אפייה, השמן נכנס לתוך לתוך העיסה עצמה.

  33. היי ניקי,
    האם חובה לטגן את הקישואים והבצל? האם ניתן רק לגרר ולהוסיף את שאר המרכיבים ולאפות?
    בתודה מראש..

    • כן אני ממליצה לטגן.

      • ניקי תודה. עוד שאלה לי.. לגרר את הקישואים על הפומפיה הגסה או הדקה?
        תודה

        • בחורים הגדולים גירוד גס.

  34. מה עדיף, להכין יומים קודם ולהקפיא או יום קודם ולהשאיר במקרר?

    • אין צורך להקפיא בשביל יומיים מיותר.

  35. ניקי הי! זוהי בין הפשטידות האהובות עלי ביותר. לעתים גם מגוונת בהוספת פטריות טריות אם יש ויוצא מעדן. האם ניתן להכין את הפשטידה כמה ימים מראש ולהקפיא? אם כן, מה הדרך הטובה ביותר להפשיר? תודה רבה רבה

    • אפשר להקפיא ותפשירי במקרר כמה שעות קודם.

  36. עוד שאלה קטנה :)
    האם יש לקלף את הזוקיני? או לגרד כמו שהוא שטוף היטב כמובן

    • לא אין צורך לשטוף טוב.

  37. היי ניקי
    תודה רבה על האתר הנפלא
    האם ניתן להשתמש בזוקיני ירוק או צהוב?

    • כן אין בעיה.

      • תודה רבה על התגובה המהירה
        שבת שלום ✌

  38. היי ניקי; רציתי לשאול אם יש צורך לקרר את הקישואים והבצל ואחר כך להכניס לתנור?או שאין לזה חשיבות , את מקסימה כפי שנראה את עושה לבנות ישראל חשק לבשל (גם לבנים)

    • אין קשר עדי זה לא משנה, בהצלחה.

  39. עוד שאלה קטנה
    ניתן להוסיף גזר ו/או פטריות להעשיר את כמות הירק? )נורא מתחשק לי להכין לילד פשטידה ים גבינות והמון ירק):)

    • אם את מגדילה את צריכה להגדיל כמויות בהתאם של כל השאר או שתורידי בכמות הקישואים ותוסיפי עוד ירקות. עוד אפשרות להסתכל באתר על פשטידת ירקות, לפני מספר ימים העלתי אחת.

  40. הי ניקי
    כיצד ניתן להפוך לחלבית?

  41. הי ניקי
    האם אפשר להפוך לחלבית ואם כן כיצד?

    • תוסיפי גבינה בולגרית, צפתית, גבינה צהובה.

טוען...
טוען...