משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

פשטידת קישואים

נכתב על ידי יוני 20, 2012 , צפיות: 605383

קטגוריות: מתכונים לשמירת המשקל, פשטידות, פשטידות פרווה

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

פשטידת קישואים, פשטידת קישואים שהיא אפילו פרווה והטעם שלה כזה מעולה שאי אפשר להפסיק לאכול, מומלץ להכין ולהתמכר לטעם הנפלא של הפשטידה, המלצה חמה פשטידה טובה.

פשטידת קישואים

 

תבנית קוטר 20 עגולה

מצרכים:

4 קישואים גדולים
2 בצלים
4 כפות שמן בנוסף לשמן של הטיגון
3 ביצים
3/4 כוס קמח
כפית א. אפיה
פלפל שחור גרוס
כפית מלאה מלח (קצת יותר מהרגיל)
מעט פירורי לחם



אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחמם מחבת עם שתי כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף למחבת ולטגן עד שמזהיב, זה לוקח בערך חמש דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

3. בינתיים לגרד לחתוך את הקצוות של הקישואים ולגרד בחורים הגדולים, אין צורך לקלף רק לשטוף טוב.

4. לשים את כל המצרכים בקערה כולל הבצל ולערבב עד שהכל אחיד.

5. לפזר פירורי לחם בתחתית התבנית ולצקת את הבלילה, מעט לנער את התבנית.

6. לאפות כ 45 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת וזהובה.

בא לי לומר כמה דברים:
בזמנו הייתי מטגנת את הקישואים עם הבצל בהמשך הפסקתי ועכשיו אני מערבבת ישר עם כל המצרכים בלי לטגן, מי שמעדיף לטגן אין בעיה.
נכון שהפשטידה פרווה אבל היא נהדרת לכל אירוח חלבי, מי שבא לו להפוך אותה לחלבית שיוסיף כוס גבינה צהובה מגורדת וגבינה צפתית מעודנת כחצי כוס. כדאי להפחית קצת בכמות המלח.
אי אפשר להמתין עם העיסה מיד להכניס לתנור. ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר (בטח נראה אם ישאר משהו) ניתן להקפיא.
קישואים כהים גם הולך אין בעיה.
במידה ובמהלך הגירוד הקישואים מגירים נוזלים אז כדאי לסחוט אותם, אם לא זה מיותר.

פשטידת קישואים

גולשים מכינים וממליצים:

רוית : "פשטידה פשוט מעולה
פעם שלישית ברציפות שאני מכינה אותה"

יהודית : "הכנתי לכבוד שבת. פיזרתי שומשום מלא עם פירורי הלחם בתחתית וגם דומדום מלא מעל פני הפשטידה. יצא מאוד טעים. עונג שבת!"

רותי "הכנתי את הפשטידה, יצאה מעולה וטעימה."

אפרת : "הכנתי את הפשטידה לשבת. יצא כל כך טעים ויפה כמו עוגה. פשוט מושלם!"

קריסטינה : ניקי היקרה, עשיתי אתמול! יצא אליפות..
מתכון קליל ביותר וטעים מאוד!!!!
אין עלייך!

סיבל : ניקי בוקר טוב
הכנתי את הפשטידה כמאפינס ויצא מעולה, נראה טוב וחגיגי, חג שמח

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

902 תגובות

  1. היי ניקי
    אפשר להוסיף גבינות? קוטג' וצהובה מגורדת?

    • גבינות קשות כן, צהובה, בולגרית עיזים, כבשים, בערך כוס.

  2. שלום ניקי
    אין לי תבנית 20.. זה מתאים לגודל של אינגלייש קייק אחת? או יותר..? ומה אפשר לשים במקום פירורי לחם?

    • הי שלומית
      יש כאן אינגליש פלוס אפילו ואפשר בלי הפירורי לחם.

  3. התגובה שלךהשתמשתי בזוקיני , בקמח חומוס ובשמן זית ( 3 כפות ) . יצא מעולה. תודה !

  4. הי ניקי וחג שמח.
    יש לי רק 2 קישואים ואני רוצה להכין. במה אפשר להשלים? יש לי בטטה, תפו"א, כרוב, גזר…… קראתי את השאר התגובות ולא הבנתי במה הכי מומלץ להשתמש.
    תודה :)

    • תוסיפי עוד 4 גזרים.

  5. בתור אחת שלא אוכלת קישואים-לא אוהבת :)..חייבת להגיד לך שאת הפשטידה הזו אני לא מפסיקה לאכול.וכל מי שאוכל מהפשטידה עף עליה ברמות!!!והיא מחוסלת ברגע:) הבונוס של הפשטידה שהיא ממש קלה להכנה:) תודה רבה וחנוכה שמח:)

טוען...
טוען...