משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

פשטידת קישואים

נכתב על ידי יוני 20, 2012 , צפיות: 562034

קטגוריות: מתכונים לשמירת המשקל, פשטידות, פשטידות פרווה

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

פשטידת קישואים, פשטידת קישואים שהיא אפילו פרווה והטעם שלה כזה מעולה שאי אפשר להפסיק לאכול, מומלץ להכין ולהתמכר לטעם הנפלא של הפשטידה, המלצה חמה פשטידה טובה.

פשטידת קישואים

 

תבנית קוטר 20 עגולה

מצרכים:

4 קישואים גדולים
2 בצלים
4 כפות שמן בנוסף לשמן של הטיגון
3 ביצים
3/4 כוס קמח
כפית א. אפיה
פלפל שחור גרוס
כפית מלאה מלח (קצת יותר מהרגיל)
מעט פירורי לחם



אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחמם מחבת עם שתי כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף למחבת ולטגן עד שמזהיב, זה לוקח בערך חמש דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

3. בינתיים לגרד לחתוך את הקצוות של הקישואים ולגרד בחורים הגדולים, אין צורך לקלף רק לשטוף טוב.

4. לשים את כל המצרכים בקערה כולל הבצל ולערבב עד שהכל אחיד.

5. לפזר פירורי לחם בתחתית התבנית ולצקת את הבלילה, מעט לנער את התבנית.

6. לאפות כ 45 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת וזהובה.

בא לי לומר כמה דברים:
בזמנו הייתי מטגנת את הקישואים עם הבצל בהמשך הפסקתי ועכשיו אני מערבבת ישר עם כל המצרכים בלי לטגן, מי שמעדיף לטגן אין בעיה.
נכון שהפשטידה פרווה אבל היא נהדרת לכל אירוח חלבי, מי שבא לו להפוך אותה לחלבית שיוסיף כוס גבינה צהובה מגורדת וגבינה צפתית מעודנת כחצי כוס. כדאי להפחית קצת בכמות המלח.
אי אפשר להמתין עם העיסה מיד להכניס לתנור. ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר (בטח נראה אם ישאר משהו) ניתן להקפיא.
קישואים כהים גם הולך אין בעיה.
במידה ובמהלך הגירוד הקישואים מגירים נוזלים אז כדאי לסחוט אותם, אם לא זה מיותר.

פשטידת קישואים

גולשים מכינים וממליצים:

רוית : "פשטידה פשוט מעולה
פעם שלישית ברציפות שאני מכינה אותה"

יהודית : "הכנתי לכבוד שבת. פיזרתי שומשום מלא עם פירורי הלחם בתחתית וגם דומדום מלא מעל פני הפשטידה. יצא מאוד טעים. עונג שבת!"

רותי "הכנתי את הפשטידה, יצאה מעולה וטעימה."

אפרת : "הכנתי את הפשטידה לשבת. יצא כל כך טעים ויפה כמו עוגה. פשוט מושלם!"

קריסטינה : ניקי היקרה, עשיתי אתמול! יצא אליפות..
מתכון קליל ביותר וטעים מאוד!!!!
אין עלייך!

סיבל : ניקי בוקר טוב
הכנתי את הפשטידה כמאפינס ויצא מעולה, נראה טוב וחגיגי, חג שמח

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

858 תגובות

  1. שלום ניקי
    במה אפשר להחליף את הביצים?
    תודה

    • אין לי תשובה שיר.

      • בסדר . תודה רבה על המתכונים הטעמים

  2. היי ניקי
    עשיתי בדיוק לפי המתכון, נראה מעט נוזלי אבל ראיתי שהבלילה זזה כמו בסרטון. הוצאתי מהתנור עכשיו וחתכתי וזה רטוב מבפנים.
    יש דרך להציל את זה?

    • הבלילה זזה והוצאת מהתנור ? למה היא הרי לא אפויה הרי רשמתי לאפות עד היא מתייצבת אם זזה במרכז היא ללא אפויה. כרגע אפשר לנסות להחזיר לתנור מכוסה ולהמשיך לאפות אני מקווה שזה יעשה משהו.

  3. יצא מצויין.הכנתי את הפשטידה שמתי מעל גורגונזולה והגשתי עם קוביות צ'דר וכוס יין אדום.
    במקום קישוא השתמשתי בזוקיני ובמקום פירורי לחם קנויים הכנתי מלחם 100 מלא.
    טעים מאוד.
    חבל שאף אחד לא אכל כי כולם היו שבעים משאר המנות

  4. ניקי יקרה
    הכנתי עכשו את הבשר עם בורגול שלך ואת הפרגיות בחלב קוקוס.למות.עכשו רוצה להכין את המתכון הזה..האם פירורי לחם זה בשביל הלמטה או גם לשים בתערובת?

    • מעט פירורי לחם תפזרי בתחתית, תסתכלי בסרטון.

  5. הי ניקי, האם לשמן את התבנית לפני שמכניסים לתנור? תודה ושנה טובה

    • בוודאי חייבים לשמן.

      • לא כתבת שצריך לשמן…

        • כל תבנית שאופים בה צריך לשמן.

  6. היי ניקי, אני רוצה להכין את הפשטידה כמאפינס, כמה זמן אפייה?

    • כ 25 דקות או עד שמזהיב יפה.

      • תודה , חג שמח ושנה טובה!

  7. היי ניקי מאוהבת במטעמים שלך יש לך מתכון לפשטידת ברוקולי פרווה זו פעם ראשונה שאני מכניסה את הירק הזה הביתה וממש חשוב לי שתהיה טעימה. תודה.

    • אין לי חגית, יש לביבות אם זה מתאים.

  8. שלום ניקי,
    האם כדאי לסנן את הקישואים מנוזליהם או לערבב כמו שהם?

    • תקראי את המתכון עד הסוף.

  9. ניקי, ערב טוב
    אפשר להכין את הפשטידה באינגליש קייק? אם כן אחת או שתיים?
    תודה רבה

    • הי בץ
      2 תבניות לא מלאות.

      • תודה רבה
        שנה טובה

  10. המון תודה רבה על המענה המהיר. את מקסימה והמתכונים גם. שתהיה לך ולמשפחתך שנה נפלאה, רק בריאות ושמחה ☺

  11. הי ניקי היקרה, אני בעז"ה רוצה להכין את הפשטידה היום ויש לי שאלה לגבי הפשטידה הזו ופרטיות בכלל, איזה גודל של ביצים צריך לשים בינוניות או גדולות? המון תודה רבה מראש.

    • תמיד במתכונים הולכים על ביצים גדולות

      • לא כדאי ללכת על ביצים.. עדיף להגיד הכל בפנים ואחרי זה להתמודד עם מה שיצא

  12. הי ניקי,
    האם אפשר להחליף את הקישואים בכרובית?

  13. Hello Niki,
    Love your site!
    Can I put butter instead of oil? if yes, how much should I put?
    Thanks!

    • הי טל
      שימי 50 ג' חמאה מומסת. אם את משתמשת בחמאה לטיגון רצוי להוסיף קצת שמן.

  14. פשטידה עשירה ונהדרת!
    מושלמת לסעודת שבת וחג!
    תודה לך ניקי!

  15. היי מתכון מעולה תודה
    האם אפשרי להכין יומיים מראש ולשמור במקרר?
    יישאר טרי?

    • כן

  16. ניקי האם לדעתך שמיר ישתלב טוב עם הפשטידה? אני רוצה להכין אותה לערב ויש לי שמיר בד"כ זה שילוב טוב

    • כן אין בעיה.

  17. פשטידה מעולה! מכינה אותה קבוע מתאים גם כמאפינס. תודה ניקי.

  18. חיפשתי פשטידת קישואים קלה להכנה וטעימה ומצאתי!!
    הפשטידה פשוטה מאוד להכנה, יוצאת רכה מבפנים וטעימה מאוד!! אני הוספתי גם מעט גבינה צהובה מגורדת ומעט קשקשבל מגורדת..
    יצא מושלם!

  19. שלום ניקי,
    האם ניתן לקצוץ את הקישואים במעבד מזון במקום במגרדת?
    תודה

    • הי שרון
      לא תגרדי אותם.

  20. לטובת מאותגרי פחמיימית וסוכרתיים- האם תוכלי מידי פעם להציע תחיליפים לקמחים הרגילים? למשל- האם לפשטידת הקישואים ניתן להשתמש ב"קמח שקדים" או לפחות בקמח קוקוס?
    תודה

    • אין לי תשובה אבישי.

    • שלום אבישי
      אני מכינה את הפשטידות הנפלאות של ניקי עם קמחים ללא חיטה ויוצא מעולה
      נסה עם קמח שקדים אולי יצא לך טוב

  21. היי ניקי, הכנתי את הפשטידה בגירסה טבעונית (כף טחינה גולמית במקום ביצה) ויצא טעים מאוד.
    רציתי להודות לך על מתכונית פשוטים וברורים לביצוע ויחד עם זאת נפלאים. כל כך קל להמירן לגירסה המתאימה לחולי צליאק או לטבעונים בלי שיאבד מטעמם הנהדר

    יישר כוח
    מוניה

  22. הי ניקי,
    יש לי ארבעה קישואים קטנים, האם זה משנה את הכמויות?
    תודה

  23. היי ניקי
    אם אני רוצה להכין את הפשטידה עם קמח טף (ללא גלוטן)
    האם זו אותה כמות ?

    • אני לא יודעת לענות לא מכירה את הקמח הזה, אני מציעה שתסתכלי על האריזה של הקמח ותראי איך ההחלפה.

  24. תענוג של פשטידה! מאז שהסרטון עלה (לפני שלושה ימים בערך) לא הפסקתי לחשוב מתי אכין את הפשטידה. אז הכנתי אמש, במוצ"ש והיא פשוט נפלאה. הבוקר כבר לא נשאר פירור. הכנץי בצד לראשונה את מטבל השום שמנת שלך. ליקקנו את האצבעות ממש!
    תודה ניקי, ושבוע טוב

  25. בוקר טוב ניקי. יש לך מתכון לקציצות גונדי??

    • לא בהמשך צפוי להיות.

  26. ניקי שלום , האם ניתן להקפיא את הפשטידה? ואם כן לכמה זה ?

    • שלום מוריאל
      אפשר להקפיא בערך לשבוע פלוס.

  27. יצא מצוין ☺
    תודה רבה על המתכון!

  28. למה משמשים פרורי הלחם שבתחתית התבנית?

  29. שלום ניקי.
    כשמגרדים קישואים הם מגירים מייד נוזלים. האם ליסחוט את הנוזלים לפני שמוסיפים אותם לתערובת?
    כמה זמן לאפות אם פשטידה יותר נמוכה בתבנית מלבנית?

    • אני לא סוחטת את הקישואים אני עובדת מהר ולא יצא לראות שהם מגירים נוזלים. לגבי אפייה זה תלוי בתנור כ 45 – 60 דקות.

  30. האם במקום קישואים אפשר לשים פלפלים או בצל?

  31. ניקי שלום הכנתי יצא טעים אבל לא יציב. למרות שהשארתי כמעט שעה וחצי בתנור. אולי בגלל השינויים שעשיתי-חילקתי לשתים ושמתי בתבנית אינגליש. וגם פירורי לחם מעל (פשוט כי שכחתי לשים מתחת) ובמקום לחתוך את הירקות ולגרד טחנתי במקסר לחתיכות….אשמח להארותיך (:

    • טחנת ? ענית לבד על השאלה שלך, אני ממליצה שתכיני לפי המתכון. לעבוד מהר קישואים מוציאים נוזלים כשהן בתוך העיסה אז לעבוד מהר ולהכניס לתנור.

  32. שלום ניקי. האם יש תחליף לפירורי לחם?

    • הי מיכאל
      אתה יכול להוריד אותם.

  33. היי ניקי
    קריטי אם לא מוסיפים אבקת מרק?

    • שימי כפית מלח.

  34. הי ניקי
    הכונה במתכון לכוס מדידה של 240 מ"ל?

    • כן

טוען...
טוען...