משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

איך מכינים עוגה עם תמונה ליום ההולדת ?

נכתב על ידי יוני 19, 2012 , צפיות: 93512

קטגוריות: סדנאות, עוגות וקינוחים, עוגות לימי הולדת

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת שוקולית גדולה ליום הולדת

דרך נהדרת להכין עוגת יום הולדת שיוצאת מרהיב.

מרוב שזה נראה טוב יש הרגשה שהעוגה נקנתה ולא נעשתה בבית.
להתאים את גודל התמונה לעוגה, התמונות המודפסות מגיעות בדרך כלל בגודל של a4 והן מתאימות לעוגות הגדולות.
ישנן תמונות קטנות מוכנות שאפשר לרכוש ואותן. את התמונות מומלץ לרכוש כ 3 – 4 ימים מראש. לעוגות קטנות בגודל תבנית 24 – 26 מומלץ לרכוש את התמונות המוכנות הקטנות שיותר מתאימות בגודל. או פשוט לגזור את התמונה הגדולה (פחות יפה) או מראש כשמזמינים להזמין תמונה שהיא בחצי מהגודל של a4.
בחנויות מסודרות ישנו מחשב עם אלפי תמונות שניתן לבחור מהן בכל נושא בעולם. מי שמעדיף תמונה שלא נמצאת במחשב שיבוא עם תמונה וניתן להדפיס אותה על דף סוכר בחנות.
על התמונה ניתן לכתוב מה שרוצים רק לבקש מבעל החנות. אפשר גם לשלוח במייל את התמונה לדאוג שהתמונה תיהיה באיכות טובה. התמונה מגיעה כשהיא מודבקת על קרטון / דף לבן ובתוך ניילון סגור, יש להניח אותה במקום קריר ולא במקרר עד השימוש. לא לקפל את התמונה ולא לקמט אותה. כשרוצים להניח את התמונה על העוגה, להוציא אותה מהניילון ובעדינות לקלף את התמונה מהקרטון.
טיפ: לפעמים יש בעיה בהורדה של התמונה מהקרטון עליו היא מודבקת דקה אחת במקפיא ולא יותר תפתור את הענין והתמונה מתקלפת בקלות.
יש להניח את התמונה על העוגה כשעתיים לפני ההגשה. מה שקורה שהתמונה סופגת לחות מהקרם ונרטבת לכן עדיף להניח אותה כמה שיותר קרוב להגשה.
בהנחה שהתמונה איכותית אין בעיה להניח אותה על ישירות על קרם השוקולד אחרי שהוא התקרר לגמרי. לא לשים עוגה עם תמונה במקרר אלא לשמור בחוץ.
מקומה של עוגת שוקולד הוא בחוץ ולא במקרר. מסביב לתמונה מומלץ להזליף קצפת ולעטר בסוכריות.
את הכי חשוב שכחתי לכתוב התמונה אכילה והילדים מתלהבים לאכול אותה.
המלצה על עוגה שמתאימה לשימוש עם תמונה אכילה: עוגת שוקולית גדולה ליום הולדת
כל מה שכתבתי נכתב מהניסיון האישי שלי ואחרי הרבה עוגות לימי הולדת.
המאמר יהיה באופן קבוע בקטגוריית "סדנאות" כך שיהיה קל למצוא אותו בכל עת שתירצו.

תגיות: , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

280 תגובות

  1. הי ניקי
    האם אפשר להניח את הדף בבוקר היומולדת על שכבה דקה של קצפת?

    • לקראת ההגשה כן.

  2. הייי ניקי
    אני מכינה הרבה את המתכונים שלך ותמיד הכל יוצא מעולה! אז קודם כל תודה.
    רציתי בבקשה לדעת אם אני מכינה את העוגה בתבנית נייר האם יש דרך קלה לחלץ אותה לצלחת הגשה?

    • היי אור
      מה זה תבנית נייר ? תבנית מקרטון a4 ? אין בעיה להוציא את העוגה החוצה.

      • כן תבנית מקרטון בגודל 42×39 ודרך אגב הגודל יתאים לי למתכון של העוגת שוקולית גדולה?

        • בדרך כלל אין שום בעיה להוציא עוגות מתבניות חד פעמי, את בטוחה בגודל של התבנית ? השוקולית הגדולה מתאימה לתבנית החד פעמי הגדולה 30X40.

  3. היי ניקי
    העוגה יצאה טעימה וגבוהה תודה!
    הבנתי שצריך להשאיר אותה בחוץ עם הדף האכיל.
    האם לכסות אותה עם נייר כסף? הדף לא יידבק לנייר?
    והאם היא לא תתייבש בלי כיסוי?
    תודה על מתכונים טעימים

    • את הדף שמים לקראת ההגשה של העוגה, כמה זמן היא כבר תעמוד ?

      • את הדף אני שמה בבוקר ושולחת אותה עם הילדה לחגיגה בגן.
        לכן רציתי לדעת אם לשלוח את העוגה חשופה מכיסוי לגן?

        • כן לא צריך לכסות.

  4. היי ניקי,

    אני רוצה להכין עוגת שוקולד מצופה בבצק סוכר ועל הבצק סוכר להניח דף אכיל עם תמונה.
    האם גם במקרה כזה עליי להניח את הדף האכיל כשעתיים. לפני ההגשה או שאני יכולה להניח את הדף מיד לאחר ציפוי העוגה בבצק סוכר?
    אני רוצה להכין את העוגה בערב ולהגיש אותה בבוקר אחרי לגן
    וכיצד מניחים דף אכיל על ציפוי בצק סוכר?

    תודה רבה רבה וסליחה על החפירה!

    • אין לי ידע בבצק סוכר בסדר ? לא נראה לי שיש בעיה להניח את הדף בערב ופשוט תניחי מעל.

  5. היי, לפי המתכון אין צורך להפריד להקצפה בין החלמון לחלבון?

    • נכון אין הפרדת ביצים, להקציף ביצים שלמות.

  6. היי, לפי המתכון אין צורך להפריד להקצפה בין החלמון לחלבון?

  7. היי ניקי, רציתי להודות לך על האתר המדהים שלך שמלווה אותי זה מספר שנים בכל תחום הבישול והאפייה! כל פעם שיש לי איזו שאלה או דילמה קולינרית, אני תמיד מוצאת את התשובה אצלך באתר ותמיד תמיד המתכונים מצליחים לי (ואני ממש לא קוראת לעצמי בשלנית:;-)) תודה ענקית וטעימה בשמי ובשם משפחתי שנהנים מהבישולים שלי בזכות המתכונים והעצות שלך!

    • אין על מה מכל הלב פלורין.

  8. היי ניקי עשיתי את עוגה ממש עכשיו שמתי גנאש שוקולד איפה לשמור אותה בגלל שמנת מתוקה בגנאש? ודף אכיל מתי לשים ורוצה עוד לזלף קצפת מתי לעשות כל זה אני צריכה לבוקר לגן

  9. היי ניקי הכנתי את עוגה עכשיו וציפיתי אותה בגנאש שוקולד לשים אותה במקרר?בגלל השמנת מתוקה בגנאש? ובבוקר להוסיף את דף אכיל? ורציתי לזלף קצפת מתי לעשות את זה אני צריכה לגן מחר בבוקר

    • היא לא חייבת להיות במקרר אפשר במקום סגור ואפשר גם במקרר מה שנוח לך. דף אכיל בבוקר ואחר כך קצפת.

  10. שלום

    האם אפשר להכין את העוגה והציפוי יום לפני ולשים במקרר ורק יום למחרת להוציא מהמקרר ולהניח את הדף האכיל?זה ידבק?

    • כן אין בעיה

  11. היי ניקי
    רציתי לשאול אם גם על עוגת ביסקוויטים יהיה אפשר לשים את התמונה

    • כן אפשר.

  12. היי ניקי
    שאלה אני רוצה להכין את העוגת שוקולית גדולה ליום הולדת של בני ליום שישי.
    היום אני מכינה את העוגה עצמה ומחר ממש מאוחר דף מסוכר וזילוף קצת.
    השאלה היום לשים קצת גנאש על העוגה או מחר??

    • שימי את הגנאש היום.

  13. הי ניקי

    האם ניתן לשים תמונה על עוגת מוס שמעליה יש שכבת שוקולד?
    העוגה לא תקרוס?

    תודה

    • תקרוס ? אפשר לשים תמונה.

  14. האם חייבים מתחת לדף סוכר לשים את קרם השוקולד שבמתכון?

    • אולי תמרחי בקטנה ממש קצת ? אם מפריע אל תשימי.

  15. היי ניקי יקרה. האם אפשר להניח את דף הסוכר האכיל ישירות על עודה בחושה? ביקשו בגן של בתי עוגה ללא קרם….

    • הוא לא יתפס טוב, אולי שכבה דקיקה של שוקולד השחר ?

      • תודה רבה

  16. היי,
    קניתי דף אכיל מודפס לפי תמונה שהבאתי ומועד החגיגה נדחה בשבוע. האם יש דרך לשמור את הדף במשך שבוע או להדפיס חדש לפני האירוע? מה קורה אם אניח את הדף על העוגה כאשר הוא שבוע כבר ממתין?
    תודה רבה:)

    • הדף איכותי ? אם כן זה אמור להישמר טוב למרות שההמלצה היא שלושה ימים גג מראש. יום קודם תנסי להפריד קצת את הדף אם את רואה שזה הולך בקלות הכל בסדר. את רואה שלא הולך מתפרק אז תיקני חדש.

טוען...
טוען...