משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

סלט חצילים רומני

נכתב על ידי יולי 17, 2013 , צפיות: 80791

קטגוריות: מתכוני ירקות - צמחוני, סלטים, סלטים קרים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מתכון לסלט חצילים רומני מעולה

יש מי שלא מכיר או לא שמע על סלט חצילים רומני ? חצילים קלויים, שום פלפלים והכל ביחד נותן סלט חצילים רומני מהסוג שהולך נפלא על חלה טובה בדיוק מתאים לקבל את השבת עם טעם טוב בפה.

סלט חצילים רומני

מצרכים:

2 חצילים קלויים
2 פלפלים אדומים קלויים
עירית קצוצה
2 כפיות שום כתוש
3 – 4 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1. להוציא את "הבשר" מהחצילים לחתוך גס את הפלפלים ולטחון גס, לערבב עם שאר המצרכים ולתבל. לפני ההגשה לעטר בעירית.

מתכון לסלט חצילים רומני מעולה

מתכון לסלט חצילים רומני מעולה

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

78 תגובות

  1. היי ניקי! אכלתי פעם במלון סלט חצילים שהיו נראים לי מטוגנים או קלויים ברוטב צ'ילי מתוק אם אני לא טועה. האם יש לך באתר כזה מתכון?
    תודה רבה על העשייה המבורכת שלך!

  2. היי ניקי,
    איך קולים פלפל אדום ? אם אני שמה אותו ככה על האש הוא ממש נהיה שחור.
    אולי לעטוף אותו בנייר כסף וככה על האש ?

  3. הי ניקי,
    בטעות חתכתי את החצילים לפרוסות.. האם ניתן לקלות אותם גם כך?

    • לקלות את יכולה אבל זה לא קשור לסלט הזה.

  4. הי ניקי בוקר טוב,
    עד כמה ישפע בטעם אם אחליף שמן זית בשמן קנולה?
    הבן שלי אלרגי לזיתים.

    תודה.

    • בוקר טוב
      תחליפי.

  5. היי ניקי אני צריכה את הסלט לעוד יומיים האם אני יכולה לקלות אותו היום ולטחון ורק לתבל ביום שבת או רק לקלות היום ולטחון ולתבל עוד יומיים. ובאיזה טמפ' קולים בתנור בגריל או באפיה? בתודה ויום טוב

    • אני לא ממליצה להכין היום, תכיני בעוד יומיים או מחר בערב. 180 מעלות אפייה רגילה.

  6. ניקי היקרה, שאלה של עצלנים;)
    אפשר להשתמש בחציל קלוי מוכן?

    • כן תמר

      • תודה רבה על התשובה ובכלל על הכל!! לא יודעת מה היינו עושים בלעדייך…שבת שלום!

        • מכל הלב תמר.

  7. הכנתי בלי עירית
    יצא ככ טעים, כמו של המסעדות שתמיד רציתי לדעת איך עושים
    תודה!

    • אין על מה יעל.

  8. שלום, אני רוצה להכין סלט זה, נראה טעים מאוד. אין לי עירית בבית. האם כוסברה יבש, או שמיר יבש יכול להתאים? תודה

    • לא צריך עירית תכיני בלי.

      • הסלט יצא מצויין! איזה טעיםםםםם! תודה

        • אין על מה.

  9. היי ניקי מתכוןמדהים!
    כמה זמן זה מחזיק במקרר?

    • בסביבות ה 3 ימים.

  10. הטוחן הידני הולך פה?

    • היי עדניי
      הוא טוחן טוב ? סבבה.

  11. ניקי, סליחה על הבורות אבל יש לי כמה שאלות.
    מזאת אומרת להוציא את ה״בשר״ מהחציל?
    כששמים את החצילים בתנור, על כמה חום לשים? פשוט להניח את החצילים כפי שהם? או לקלף אותם לפני הקליה?
    ושאלה אחרונה, אפשר פטרוזיליה במקום העירית? או שניתן לוותר בכלל..?

    • ????……

    • מה לעשות פספסתי…
      אחרי שקולים את החציל את צריכה להוציא את הבשר שיהיה בלי הקליפה, עושים את בדרך כלל עם כף עץ. את רוצה משהו לעצלנים ?
      תקראי את זה http://www.nikib.co.il/salads/36525/ לא מקלפים מכניסים שלמים תחרצי את החציל על 190 מעלות עד שרך. פטרוזיליה זה בסדר

      • אוקי תודה
        מגישים קר ?

        • כן בוודאי.

  12. ניתן לקלות את החציל במחבת על הגז?אם כן איך יודעים שהוא מוכן?

    • לא במחבת, קולים ישירות על האש, בזהירות כמובן ואת רואה שהוא השחים והוא רך לחלוטין.

  13. איך בוחרים חציל טוב ללא גרעינים

    • תבקשי מהירקן שיתן לך.

  14. תודה על המתכון המעולה.
    במקום חומץ הוספתי פלפל ירוק חריף קצוץ…..

    • אין על מה נאוה :)

  15. שלום ניקי ותודה על המתכונים המעולים אחד אחד
    רציתי לשאול אם אין לי מיקסר,
    אני יכולה לחתוך בסכין או למעוך במזלג?
    תודה רבה

    • היי יהודית
      זה לא יצא אותו דבר.

  16. היי ניקי.
    הכנתי את סלט החצילים הרומני,
    וכמו תמיד ,גם הפעם יצא טעים כל כך ,
    שזה מעכשיו יוכן אצלי קבוע ,לפחות אחת לשבוע.
    מסתבר שהרומנים יודעים להכין מעדנים.
    אגב,
    הכנתי את החציל בגריל ,בשרו יצא רך וטוב,ובפחות עבודה ולכלוך,מאשר על הגז.

    • תודה על ההמלצה שרון, בהזדמנות כשתעשו על האש, זרקי בסוף כמה חצילים על האש
      ותכיני את הסלט לא לא להאמין כמה טעים…

  17. עד כמה זמן מומלץ לשמור בקירור עד ההגשה או שעדיף להכין באותו היום ?

    • אני ממליצה באותו יום, אם יש לחץ יום קודם.

  18. שבת שלום ניקי:)
    לא הבנתי מה לטחון? רק את הפלפלים או את הפלפלים עם החציל יחד?
    תודה רבה:)

    • שבת שלום שלום אילנה :)
      הכוונה לטחון את החצילים והפלפלים גס כלומר פולסים.

  19. אפשר לקלות את החציל בתנור? אם כן איך? תודה רבה!!!

  20. שלום ניקי,
    הסלט יצא טעים מאוד, טעים יותר מהקנוי!!
    ביתי בת ה-9 מאוד התלהבה ממנו.
    תודה רבה

    • תודה :)

  21. כרגיל, מתכון מדוייק ומצויין!!!

    • תודה יעל :)

  22. היי ניקי,
    למה הכוונה בפילפלים? איך קולים אותם וכמה זמן זה נמשך?
    תודה וחג שמח

      • תודה!!
        ואת החצילים קולים באותה הדרך?

        • לא, או קונים, או שמים על אש גלויה והופכים מידי פעם עד שרך מכל הכיוונים.
          זהירות כמובן.

  23. היי ניקי,

    הסלט יצא בסדר, רק פשוט בחציל יצא קצת יותר גרעינים האם זה בסדר. כי התביישתי להגיש אותו
    תודה רבה

    • חציל זכר יש בו הרבה גרעינים והוא מריר יותר אבל אם טעים לך הכל בסדר.

  24. היי ניקי,
    יצא לי הרבה גרעינים בחציל האם זה בסדר?
    תודה וחג שמח

    • קחי אחד אחר

  25. יצא טעים ברמות!!! נראה קנוי!

    • לבריאות.

  26. היי ניקי, מה שלומך?
    סליחה על הבורות- אבל איך מכינים חציל קלוי בכלל?
    תודה רבה:)

    • את שמה את החציל על אש גלויה והופכת מידי פעם.
      זהירות זה חם.

  27. ליקרה ביותר!
    הרגע הכנתי, יצא מדהים!! טעם של עוד! תודה רבה. המתכונים שלך עושים לי חשק לארח בכל שבת

    • תודה מקסימה :)

  28. הי ניקי היקרה,
    האם לשים גם את החציל הקלוי בבלנדר יחד עם הגמבה? תודה רבה.

    • נכון מאוד טחינה גסה.

  29. לטחון את מתכוונת גם את החצילים וגם הפלפלים יחד?
    תודה

    • נכון מאוד טחינה גסה.

  30. האם צריך לקלוף את הפלפלים?

    • כן

  31. היי ניקי,
    מה הכוונה בלטחון גס? לחתוך עם סכין לחתיכות קטנות או לטחון בבלנדר? אם בלנדר אז בלנדר יד יעבוד?
    תודה!

    • הכוונה בפולסים תני לחיצה תעצרי תבדקי זה לא צריך להיות מחיתי לגמרי גם חתיכות קטנטנות זה בסדר.
      מה שיש לך זה בסדר רק שלא יהיה מחיתי לגמרי.
      אני השתמשתי במעבד מזון.

  32. היי ניקי, אני ממוצא רומני ואני מכירה את סלט החצילים מילדות. אימי ז"ל היתה
    מכינה אותו המון פעמים וגם אני אחרי שהתחתנתי המשכתי במסורת של סלט החצילים
    הרומני. סלט מעולה !!! המתכון שלך ואופן ההכנה בדיוק אותו סלט שאני מכינה.
    תודה על מתכון טעים, ובכלל המון תודה לך על מתכונים פשוטים וטעימים.
    שמחה לקבל ממך כל פעם מתכונים חדשים ולהעשיר את מחברת המתכונים שלי.
    יום טוב ונעים, בתיה

    • תודה בתיה ושיהיה לך אחלה יום.

  33. היי ניקי, האם אפשר לאפות במקום לקלות?

    • זאת הכוונה לאפות בתנור אבל קוראים לזה לקלות.
      אין בעיה.

      • איך מבדילים בין חציל זכר לנקבה

        • מבחוץ קשה לדעת, כדאי לשאול את הירקן
          בעיקרון הזכר מלא גרעינים.

טוען...
טוען...