משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

זעלוק סלט חצילים מרוקאי

נכתב על ידי יוני 14, 2017 , צפיות: 6727

קטגוריות: מתכוני ירקות - צמחוני, סלטים, סלטים חמים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

זעלוק סלט חצילים מרוקאי

אני אוהבת אוהבת סלטי חצילים, הסלט הזה קצת שונה מהרגיל והחצילים אפויים, תענוג!

זעלוק סלט חצילים מרוקאי

3 – 4 מנות

מצרכים:

חציל בלאדי
2 עגבניות גדולות
4 כפות שמן (לטיגון)
חצי כוס מים
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
כפית שום כתוש
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לפרוס את החציל לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להזליף שמן ולהמליח. לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב.

3. לשים במחבת את השמן תבלינים ושום לערבב כדקה, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף יחד עם המים, לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב.

4. לחתוך את פרוסות החציל לקוביות לבשל כ 5 דקות תוך כדי ערבוב.
לפזר פטרוזיליה לפני ההגשה.

נפלא על פרוסות חלה.

זעלוק סלט חצילים מרוקאיזעלוק סלט חצילים מרוקאיזעלוק סלט חצילים מרוקאי

תגיות: , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

26 תגובות

  1. היי ניקי
    לא ככ הבנתי..
    מטגנים את העגבניות בנפרד ואת החצילים בנפרד?
    או שמבשלים ביחד?

    • כן בנפרד.

  2. חייבת לשתף אותך ניקי,בפעם הראשונה שהכנתי את הסלט הזה לא מוותרים לי כל שבת מבקשים שאכין אותו שוב ותמיד מתחסל
    תודה רבה על מתכונים מדהימים

    • בחירה טובה אני מאוד אוהבת אותו, נעים לקרוא תודה מירב.

  3. ניקי יש אנטיליגנציות מרובות ואת הכרזת על אינטיליגנציה חדשה- טעמית!!! ואת גאונה בזה!! תודה שאת קיימת לענג לנו את שולחן השבת כל שבוע. השם יברך אותך בכל!

    • מכל הלב שיהיה בכיף.

  4. ערב טוב:)
    זה החצילים הכי טעימים שטעמתי..
    זה כבר שבת שניה ברצף שזה מככב אצלנו על השולחן שבת
    תודה ניקי:)

    • אין על מה אחלה המלצה, תודה.

  5. הי ניקי היקרה
    חציל רגיל גם מתאים? במידה שכן, שני חצילים (כי בלאדי גדול יותר)?

    • תלוי בגודל, אם החציל גדול מספיק אחד קטן אז שימי שניים.

      • תודה רבה

  6. צריך לקלף את הקליפה של העגבניה?

    • אם בא לך כן, לא חובה.

      • תודה רבה על התגובה המהירה,אין על האתר שלך כל סלט יוצא מעולה

  7. טעים טעים מטעים כל שבוע אני מכינה את הסלט ומתענגת מחדש
    תודה

  8. הדבר היחידי שבא לי לומר – זה אוף!
    למה אני נופלת בזה כל פעם ומכינה רק כמות אחת מהמתכונים שלך?!
    אלופה!

    • אז זה אוף טוב לרגע הבהלתי אותי, לבריאות ותודה על ההמלצה.

  9. וואו!
    איזה סלט טעים!!
    התענגנו על כל ביס!
    ומגניב שהחצילים אפויים- פחות עבודה ויתר בריא :)

  10. היי ניקי❤
    אפשר לטגן את החצילים..במקום בתנור..?

    • כן אפשר.

  11. ניקי,
    הכנתי לשבת,
    יצא אליפות,
    כל כך פשוט וכל כך טעים,
    את אלופה!!

  12. וואו!!

  13. גובה שלך

    היי ניקי
    אפשר להכין את תפוחי האדמה ללא הפיתות?

    • זה להכין צ'יפס, אין קשר למתכון.

  14. שלום ניקי
    נראה מעולה!
    חובבי החצילים אצלנו ישמחו להוסיף עוד מתכון שווה לאוסף.
    אם מכינים לליל שבת, כדאי להגיש בטמפרטורת החדר או עדיף לחמם על הפלטה?
    תודה
    נילי

    • היי נילי
      טמפרטורת החדר זה אחלה.

טוען...
טוען...