משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מרק שעועית וירקות עשיר

נכתב על ידי יוני 17, 2012 , צפיות: 160434

קטגוריות: מרקים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מרק שעועית וירקות עשיר, מרק שהוא ארוחה שלמה. קלאסי לחורף או לפחות אפשר להעמיד פנים שבחוץ משתוללת סערת גשמים ובפנים חם ונעים. אני מעמידה סיר גדול של מרק על האש, בדרך כלל אני לא מכינה עוד דברים כי המרק כל כך ממלא וטעים להפליא שאין צורך בשום דבר נוסף.

מרק שעועית וירקות עשיר

מצרכים:

כוס שעועית לבנה מושרית לילה מראש.
בצל בינוני חתוך לקוביות
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
2 גזרים פרוסים
1/3 כוס גריסי פנינה
2 ליטר מים
2 כפות רסק עגבניות
סוכר  (במידה וצריך)
כף פפריקה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
פפריקה חריפה לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח



אופן ההכנה:

1. לטגן את הבצל, להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהמים. לערבב היטב ולהוסיף את המים להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית.

2. לבשל כשעתיים וחצי, מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים. במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים.

גולשים ממליצים :

זהבה : "מרק מופלא! הכנתי לשלג כמ
ות משולשת ולא נשארה טיפה! אימצתי בשמחה למתכון קבוע. תודה רבה!"

אפי : "רק רוצה לעדכן שהחורף עשיתי את המרק הזה כמה פעמים והוא ממש אבל ממש מעולה! גולשת קבועה ששוכחת להכנס ולהגיד – תודה …אז – תודה ."

גולשים מכינים וממליצים :

ליאורה : יצא מעולה! בחיפושי אחרי שעועית קפואה במקפיא נתקלתי בקצת חומוס מבושל אז הוספתי גם חומוס למרק.
אימצנו את המתכון וגם את האתר (:

נגה : הכנתי את המרק שלך, ויצא נפלא. בדיוק כמו אצלך. טעים, מעניין, משביע ומחמם..:)

שרה : ניקי תודה רבה! המרק מצוין, חבל שלא שמעתי בעצתך והכנתי עוד דברים, המרק הוא ארוחה בפני עצמה. בכלל כל מתכון שלך שאני מנסה יוצא נפלא!

מיכל מז'נבה : יש לנו פה חג בז׳נבה, 3 ימים כבר אכלים רק שוקולד ומרציפן + הלביבות האפויות וסופגניות שלך, הערב המרק הזה הציל לנו את הכבד אפילו הילדים סיימו תודה!

עדי : ניקי תודה! המרק הזה פשוט מדהים, גם בעלי מאוד התלהב. רק חבל שלא כתבת להכין כמות כפולה!

רותי : מרק מדהים. כשאין חשק לבשל ארוחה בשרית, המרק מהווה ארוחה טעימה ומזינה בפני עצמה.

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

544 תגובות

  1. הי ניקי לא היה בסופר גריסי פנינה. אפשר לשים גריסים רגילים במקום?

    • תשרי כחצי שעה קודם.

      • חזרתי לעדכן שיצא מעולה גם עם גריסים רגילים, והכי הייתי מאושרת שהבכור שלי סרבן מרקים מושבע ממש אהב את המרק:) תודה ניקי!

  2. היי ניקי..איך הולך עם שעועית לבנה קפואה סנפרוסט?

    • כן תקצרי את הבישול לשעה וקצת, את השעועית תוסיפי אחרי 30 דקות.

  3. לפי דעתך כמה זמן בישול לשים במידה ואני מבשלת בסיר לחץ?

  4. היי ניקי אפשר להשתמש בשעועית לוביה? והאם צריך להשרות?

    • כן וצריך להשרות לילה.

  5. היי ניקי
    אוהבת מאד את המתכונים שלך, הם נהדרים.
    מה אפשר לשים במקום גריסים?
    אני צליאקית, אורז לדעתך
    יעזור
    תודה
    רותי

    • עם עדשים את בסדר ?

  6. היי ניקי! רציתי לדעת אם אפשר לוותר על הבצל במרק הזה או להחליף אותו במשהו? תודה מראש!!

    • תכיני בלעדיו לדעתי חבל לוותר.

  7. שלום ניקי,חבורת המצוננים נהנים ממתכוני המרק שלך כבר שבוע, ועכשיו הגעתי למרק המופלא הזה
    רק שאלה אחת יש לי – לבשל עם מכסה או בלי?

    • הי סיון
      בלי מכסה ותנמיכי את האש לבינונית נמוכה. בריאות.

  8. היי נראה מעולה!
    שאלה- אם אשים סודה לשתייה אוכל כך לקצר את זמן הבישול? ( כמו בחומוס:)

    וקצת משהו שאני רוצה להגיד לך מלא זמן. אולי כדאי לשקול לשים שורת חיפוש בכל התגובות וכך למשל הייתי רושמת סודה לשתיה ורואה אם כבר ענית על זה …

    תודה כרגיל על אוכל זמין וטעים;)

    • תעשי f3 זה יעשה את הפעולה תרשמי מה שאת רוצה. לשאלתך לא.

  9. שלום ניקי,
    הדלקנו מזגן על 16 מעלות :-) … ישבנו וחיסלנו הכל.
    תודה

    • את מזכירה אותי, ככה אוכלים מרק :)

  10. הי, האם אפשר להשתמש עם שעועית אדומה?

    תודה מראש :)

    • כן עדנה.

  11. היי ניקי האם אפשר עגבניות מרוסקות במקום רסק עגבניות?

    • לא

  12. תודה על התשובות המהירות את אלופה ממש!

  13. במים חמים זה לא טוב תמיד הסרתי בחמים ועכשיו גם…

    עוד שאלה
    אפשר בלי פפריקה חריפה?

    • מי ברז לא צריך מים חמים לפעם הבאה, אפשר בלי החריפה.

  14. איך את משרה שעועית?במים חמים או קרים מוסיפה משהו?

    • קערה עם מי ברז מכוסה ויותר.

  15. ניקי מהממת את!!
    המרק מעולה!
    את תותחית הילדים שלי נהנו מהמרק והתעצבנו שלא הכנתי כמות גדולה.
    הפעם מכינה יותר…

  16. היי ניקי הכנתי את המרק ויצא נפלא הילדים ובעלי פשוט התמוגגו ורוצים שאני אכין כל הזמן עוד תודה רבה לך את אלופה!!

    • אין על מה נעמה, לבריאות.

  17. מרק מצויין! תודה רבה .

  18. איזה מרק!!!

  19. הי ניקי האם שבע שעות השריה לשעועית זה מספיק? שמתי במים רק בבוקר..

    • תן לזה עוד שעה וחצי.

  20. היי ניקי בעלי לא אוהב גריסים ,
    מה אפשר לשים במקום?

    • עדשים אדומות אותה כמות.

  21. היי ניקי,
    בלת"ק.
    בכמה אבקת מרק להשתמש?

    • 2 כפות אבקת מרק.

  22. היי ניקי שאלה, אפשר במקום גריסים לשם חיטה
    מה את אומרת.. ?

  23. היי ניקי יקרה, אפשר להשתמש בשעועית ברוטב עגבניות מקופסת שימורים?

    • היא מבושלת מוכנה לאכילה אין מה להוסיף אותה למרק.

      • היי ניקי,
        בדיוק הכנתי את המרק הנפלא הזה היום וחזרתי לדווח. יצא מעולה עם שעועית משימורים.

        • תודה מאיה.

  24. היי ניקי,אפשר בשליש כוס לערבב גם גריסים וגם עדשים אדומות? בנוסף, חשבתי להוסיף בטטה, מה את אומרת?

    • בסדר לכי על זה.

      • 2 כפות רסק שוות לקופסה קטנה?

        • כן

  25. היי ניקי, כשאת כותבת כוס לאיזה גודל את מתכוונת? יש לי את הקטנות כמו לקפה שחור וספלי מאג..אני אף פעם לא יודעת איך למדוד.תודה

    • יש לי הצעה בשבילך, סט כוסות מדידה עולה כמה שקלים והבעיה נפתרה. כוס = 240 מ"ל

  26. היי ניקי
    אם אין לי לא גריסים ולא עדשים אדומות אפשר לשים בורגול במקום?
    ואם לא אז כמה מים להוריד?
    תודה :)

    • שימי 2 כפות בורגול כ 20 דקות לקראת הסוף.

    • הכנתי עם בורגול ושמתי חצי כוס במקום שליש
      יצא מאוד טעים וממליצה למי שגם אין גריסים כמוני :)

  27. ערב טוב ניקי'לה..
    הכנתי את המרק ויצא טעים וחמים..תודה על מתכונים קלים
    טעימים וכייפים..
    אוהבתך יקירה

  28. היי ניקי,
    השרתי חבילת שעועית ורק אחכ ראיתי שכתוב כוס עכשיו מבולבלת מבחינת כמויות אשמח לעזרה… 500 גרם..
    תודה לך את אלופה אמיתית

    • שימי 2 כוסות שעועית.

  29. היי ניקי!
    מה אפשר לשים במקום גריסי פנינה?

    • עדשים אדומות אותה כמות.

  30. הי ניקי… תודה על מתכונים נפלאים… האם אפשר לשים את המרק הזה על הפלטה משישי בערב עד שבת בצהריים? תודה

    • עניתי לך תסתכלי למטה.

  31. הי ניקי יקרה… תודה על מתכונים נפלאים… רציתי לדעת האם המרק הזה מתאים להיות לילה שלם על הפלטה לאכול אותו בשבת בצהריים? תודה

    • לשים על הפלטה אפשר, לדעתי תצטרכי להוסיף נוזלים כי חלקם יתאדו.

  32. הי ניקי,
    האם אפשר לטחון את המרק?
    איך זה מתקבל?
    תודה.

  33. היי ניקי אם אין לי גריסים ואני רוצה להוסיף במקום עדשים כתומות, באיזה שלב הן צריכות להיכנס לסיר?

    • באותו שלב כמו הגריסים.

  34. היי ניקי
    עברתי על 3/4 מהתגובות והתחלתי להתעייף :)
    אז ברשותך אשאל ומקווה שלא ענית כבר..
    אין לי גזרים. קישואים הולך או שאפשר לוותר?
    תודה !!!

    • קישואים זה בסדר גמור אפי.

      • תודה על התשובה המהירה !!

  35. היי ניקי, שוב אני (:
    אם אני שמה סנפרוסט -ראיתי שתגובות קודמות את השינוי בזמני הבישול אבל מה בנוגע לכמות?
    כוס שעועית סנפרוסט נראה ממש מעט אז מתלבטת

    • שימי 2 כוסות.

  36. אפשר להשתמש בשעועית מקופסא? אם כן בכמה קופסאות?

    • לא מתאים, השעועית כבר מוכנה לאכילה ברוטב עגבניות.

  37. האם אפשר להקפיא את המרק הזה?
    תודה

    • כן אבל בלי התפוח אדמה.

  38. כולנו פה חולים ורוצים מרק, והמרק הזה קורץ לנו מאוד אבל לא השרתי שעועית.. יש דרך אחרת בלי השרייה?

    • אי אפשר בלי השרייה, תבשלי כ 5 – 10 דקות במים רותחים ותשאירי מכוסה שעה . אלא אם את משתמשת בקפואים. הרבה בריאות.

  39. הי ניקי, אין לי גריסי פנינה, מה אפשר לשים במקום?

    • עדשים אותה כמות.

  40. אז .. אף פעם לא אהבתי שעועית ,
    ואף פעם לא נמשכתי לנסות לשים אותה במרק ,
    אבל כשהתחיל להמאס לי מכל המרקים המסורתיים -החלטתי לסמוך עלייך .
    זה להיט !! זה שבר את שיאי המרקים שלי .
    זה המרק הכי טעים שטעמתי .
    תודה לך ניקי ,תבורכי !!!

    • חמודה את, תודה רבה רוית :)

  41. הי ניקי
    אפשר לשים איטריות במקום גריסים? כי אין לי.
    מיכל

    • אולי משהו אחר ? עדשים ?

  42. הכנתי את המרק הזה המון פעמים והוא פשוט מ ע ו ל ה ! מה שכן, אני שמה שעועית אדומה במקום לבנה (כי אני באופן אישי יותר אוהבת). הפעם שכחתי להשרות את השעועית, ולכן רוצה להשתמש בסנפרוסט. רציתי לשאול באיזה שלב להכניס את השעועית הקפואה? תודה רבה

    • תקצרי את זמן הבישול לשעה ואז תוסיפי את השעועית ל 20 דקות בערך.

  43. היי,
    אפשר להוסיף סלרי למרק?
    נשאר במקרר לא רוצה לזרוק…:)

    תודה!

    • כן

  44. נשמע מצוין.
    כמה מנות יוצא מזה?
    אנחנו רק זוג ואני לא רוצה שישאר לי הרבה

    • אולי תעשי חצי כמות ?

      • כן זה רעיון,
        אבל בכ"ז כמה מנות זה בערך? שיהיה לי אומדן..

        • בערך 5 – 6 מנות קצת יותר.

טוען...
טוען...