משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

קינואה עם גזר

נכתב על ידי מאי 29, 2013 , צפיות: 186310

קטגוריות: מתכוני ירקות - צמחוני, מתכונים טבעוניים, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

SN859540

יש לי וידוי, אני התחלתי מזה רע עם קינואה לפני כמה שנים אכלתי קינואה וזה היה כל כך לא טעים שלא הסכמתי להתקרב לזה שוב, באיזה שלב התחלתי להתעסק איתה שוב ואז גיליתי משהו שאם מכינים את הקינואה כמו שצריך היא יוצאת מאוד טעימה! והרבה תלוי גם במי שמכין.

קינואה עם גזר

מצרכים:

2 כוסות קינואה
בצל קטן קצוץ דק
3 גזרים מגורדים
4 כפות שמן
3 כוסות מים רותחים למתכון עצמו חוץ מההשרייה
2 כפיות שטוחות מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. להשרות את הקינואה במים כחצי שעה.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את הגזרים לטגן כשתי דקות להוסיף קינואה מים ולתבל.

3. להרתיח להנמיך ולכסות לבשל כ 18 דקות בגמר הבישול להשאיר מכוסה 15 דקות.

SN859542

SN859538

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

259 תגובות

  1. הי, ניקי.
    כל ארוחה שאני מכינה – אני ישר ניגשת לאתר שלך. ללקק את האצבעות!!
    האם זה סלט שאוכלים קר? או תוספת שאוכלים חמה?

    • הי נעמי
      זאת תוספת חמה.

  2. ניקי יקרה,
    מכינה הרבה פעמים את המתכונים שלך ומשרדגת בעזרתך מתכונים שלי….תודה על אתר מקסים!!

    הכנתי את הקינואה וקצ התבאסתי, יצא מבושל מדי לטעמי..
    אז 2 שאלות:
    1. יש מצב שיש סוגי קינואה טובים יותר וטובים פחות?
    2. אם השריתי שלושתרבעי שעה במקום חצי שעה יכול להיות שזה השפיע על המרקם?

    תודה וחנוכה שמח!
    מיכל

    • הי מיכל
      אני קופצת לסוף כי האתר עמוס בגלל החג, תכיני לפי המתכון זה יוצא נהדר (כן הכל בגלל סעיף 2)

      • בסדר,
        תודה רבה על התגובה המהירה!!!
        שבת שלום

  3. תודה ניקי על מתכונים נפלאים וקלים בזכותך החיים במטבח יותר קלים יום מקסים

    • אין על מה הניה.

  4. האם קינואה 3 צבעים מתאימה גם למתכון?? תודה ויום נפלא

    • כן מתאים.

  5. ניקי בוקר טוב יש לי קינואה 3 צבעים האם זה גם מתאים למתכון שנתת?? תודה ויום נפלא

  6. היי ניקי השריתי בטעות שעה במקום חצי שעה…
    קריטי?

    • כן, אני לא יודעת כמה זמן בישול על האש היא תיהיה רכה מידי, תבדקי באמצע מה קורה.

  7. שלום ניקי.
    בכמה מים להשרות את הקינואה?

    • הי רחל
      תכסי את הקינואה במים ועוד קצת יותר.

  8. יואו ניקי זה טעעעעעעים!! תודה על עוד משהו טוב…במקום גזר שמתי בטטה ( לא היה לי גזר) ויצא מעולה!!!

    • תודה יעל.

  9. היי ניקי,
    מתכננת להכין קינואה פעם ראשונה בחיי…
    האם מתאים לחימום חוזר אחר כך או על הפלטה או שזה כמו פתיתים שחובה לאכול מיד?
    תודה רבה!

    • אין שום בעיה זה יוצא נהדר, בהצלחה.

  10. מתכון פצצה! יצא טעים ממש!

  11. הי הוספתי גמבה, עדשים אדומות, גוגיברי וכורכום.

    ניקי- תודה!!

  12. התגובה שלך
    הי, תודה על המתכון. 2 שאלות:
    1. האם צריך לשטוף את הקינואה לפני ההשריה?
    2. האם אפשר לוותר על המלח והפלפל ולהוסיף אותם כל אחד למנה שלו אחרי שמוכן? או שזה חשוב לתהליך הבישול? אני כמעט ולא אוכלת מלח והילדים אוהבים יותר מתובל.
    תודה!

    • תשובות:
      אין צורך לשטוף, את יכולה להכין בלי התבלינים.

      • התגובה שלך
        תודה רבה :)

  13. האם ניתן להקפיא את התבשיל הזה???

    • כן

  14. מדהים! כמה פשוט,ככה טעים.

  15. היי ניקי, האם צריך לאחר ההשרייה לשטוף מעט את הקינואה במסננת?

    • לא .

  16. האם צריך להיפטר ממי ההשרייה או להוסיף אותם ל-3 כוסות מים? זה יכול לשנות בצורה משמעותית את יחסי המים-קינואה.

    • מוסיפים הכל הקינואה סופגת.

  17. הי האם צריך להשרות במים רותחים או פושרים מהברז?

  18. הי האם להשרות המים פושרים או רותחים?

    • מי ברז רגילים.

      • תודה

      • הכנתי ויצא מעולה גם הילדים אהבו במקום אחד הגזרים גירדתי קישוא, מעולה

  19. היי ניקי, אפשר להשתמש בשמן זית?
    תודה!

  20. ניקי. הייתי חייבת לרשום לך. בלית ברירה הלכתי למתכון של הקינואה שלך (בגלל חיידק בבטן אני חייבת תזונה מאוד מסויימת למשך 3 חודשים) בבאסה הכנתי את זה בלי יותר מידי ציפיות. עכשיו טעמתי ואני פשוט בשוק בכמה שזה טעים. יש לזה טעם של קוסקוס ואפילו יותר טעים!!! אני הולכת לאכול רק את זה מעכשיו. אני מודה לך כל כך!

  21. וואיי הייתי חייבת לחזור ולעדכן איך יצא לי. מודה שהייתי די פסימית לגבי המתכון וכל החוויות שלי עם קינואה תמיד הסתיימו בפרצוף עקום ואני די קשה באוכל. אבל עכשיו סיימתי להכין ויצא טעים בטירוף!!! בוודאות ייכנס לתפריט הקבוע שלי מעכשיו. תודה את אלופה!!!!

    • מזכיר אותי גם אני הייתי ככה בהתחלה, שיניתי את דעתי די מהר…

  22. הבן שלי ביקש למסור לך שזו התוספת הכי טעימה שאכל (אני מסכימה איתו!)
    תודה יקרה

    • קיבלתי בכיף תודה מוריה

טוען...
טוען...