משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

כרובית בתנור

נכתב על ידי פברואר 19, 2014 , צפיות: 323400

קטגוריות: מתכוני ירקות - צמחוני, מתכונים טבעוניים, מתכונים לפסח, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

כרובית בתנור

אני חסידה גדולה של מתכונים מהירים, מבחינתי כמה שפחות התעסקות ואת השאר יעשה התנור.  התחשק לי כרובית אפויה בתנור כזאת שכיף לתת ביס בפרחים שלה בהגשה להזליף טחינה מעל, אפשר לאכול בלי רגשי אשם ולאכול כמה שיותר.

כרובית בתנור

מצרכים:

כרובית גדולה
5 -6 כפות שמן זית
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
כפית מלח



אופן ההכנה:

1. לפרק את הכרובית לפרחים לחלוט כדקה, לסנן להוסיף את כל התבלינים לערבב היטב ולאפות כ 30 דקות או עד שהכרובית רכה.

2. לצקת טחינה על הכרובית ולאכול.

כרובית בתנור כרובית בתנור
כרובית בתנור כרובית בתנור

 מתכוני ירקות נוספים

שאלות ותשובות :

לא בא לי על כל התבלינים יש מצב בלי ?  מלח פלפל יוצאת כרובית מעולה בתנור
מה עם מתכון לטחינה ? טחינה
אפשר להכין יום מראש ?
אין בעיה טחינה לפני ההגשה
אפשר להגיש קר ? עדיף לחמם יותר טעים

גולשים ממליצים :

סמירה : "באתי עם עידכון. הכנתי את הכרובית וזה יוצא טעיםםם!ומה שחשוב לא רק אני אהבתי אותה, אלא גם בעלי וגם הבנות!"

יעל : "שוב שיחקת אותה עם מתכון מעולה, בריא, טעים וקל מאוד להכנה! שאפו!"

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

88 תגובות

  1. יצא טעים מאוד.
    הוספתי קצת קצפת למעלה שידרג את הטעם

  2. היי, כשפתחתי את הכרובית היו פה ושם בתוך ה"סבך" תולעים קטנות וכחולות…זה טבעי שזה ככה?? איך מנקים את זה יסודי שאהיה בטוחה שאין שם? תודה.

    • זה נראה לך טבעי ? תפרקי אותה לפרחים תרתיחי מים ותבשלי אותה כ 5 דקות במים רותחים.

  3. היי ניקי אלופה,
    מה אפשר במקום אבקת מרק בצל? פטריות? משהו אחר?

    • אולי אני לא מסתכלת במקום הנכון, איזו אבקת בצל ?

  4. לא משנה

  5. שלום יש קצת חום על הכרובית
    החלטתי לחלוט טיפה יותר בשביל להסיר
    זה בסדר??

  6. היי ניקי,
    על איזה מצב בתנור ועל איזה חום צריך לשים אותה?

    • 180 מעלות ג"ח עליון תחתון.

  7. ניקי צהריים טובים, מקווה שיהיה מענה מהיר …
    עכשיו חלטתי את הכרובית בערך 10 דקות, לא יודעת למה חשבתי צריך יותר
    ובמתכון כתוב דקה
    זה קריטי? אפשרי לתבל ולהכניס לתנור?

    • תכניסי לתנור

  8. תגידי- יש מצב להכין מכרובית קפואה, מופשרת ומיובשת (במגבת) ?
    זה נראה מדהים…

    • כן

  9. היי ניקי, ערב טוב. שמן זית נגמר. אפשר קנולה?
    תודה מראש

    • ערב טוב
      בסדר גמור.

  10. היי ניקי!
    במקרה המתכון הזה היה הראשון באפליקציה כשפתחתי אותה היום, במחשבה מה לעשות עם הכרובית שיש לי.
    בקיצור, יצא טעים! לא מפסיקה לנשנש ויש זמן עד ארוחת צהריים :)
    אגב, נגמר הכורכום אז שמתי תבלין קארי במקום

    • תודה הגר.

  11. יצא נהדר! תודה :-)

    • אין על מה :)

  12. היי ניקי

    כמה מלח ופלפל לשים?

    מאיה.

    • מלח כתבתי, פלפל כרבע כפית.

  13. היי ניקי, אפשר להכין את התבנית מראש עם הכרובית החלוטה מעורבבת עם כל התבלינים שציינת כמה שעות מראש, ורק להכניס ממש לפני הארוחה? מנסה לחסוך זמן ולהתייעל (-:

    • להיפך תכיני עכשיו, לא יחסוך יותר זמן ?

      • היי ניקי, תודה על התשובה המהירה! כך אעשה! ועוד דבר: כתבתי לך לפני כשבועים תגובה (190) במתכון של הסלט הירוק המעולה, מקוה שראית אותה (לא הגבת עליה…), אשמח שתקראי… ושתדעי שמאז הכנתי דברים נוספים והכל פשוט יוצא מעולה, בזכותך החדרת ךי את אהבת הבישול והורדת לי את כל הפחדים! תודה על הכל!

        • עניתי :)

  14. היי ניקי…
    לכמה מעלות לחמם את התנור?
    תודה

    • 180 מעלות

  15. ערב טוב,
    אני משתמשת בכרובית קפואה(סנפרוסט וכד') ההקפאה הופכת אותה לרכה ומעט סמרטוטית. האם לוותר על החליטה, או להפחית מזמן האפיה. בגלל שהיא כבר חצי מרוככת??

    • ערב טוב
      תכניסי את הכרובית כשהיא קפואה למים הרותחים תבשלי כ 2 – 3 דקות ותמשיכי לפי המתכון. אל תפשירי אותה קודם.

  16. מתכון מעולה!
    הכנתי עם פפריקה חריפה ובעלי נהנה מכל ביס.

    • תודה אדיס.

  17. הי ניקי, שבת שלום!
    שאלה קטנה, אפשר להוסיף למגש מעט פרחי ברוקולי (סנפרוסט, מופשר)?

    • כן רונית.

  18. הי ניקי
    יצא נהדר.
    משלשת כמויות…
    לא הגענו לטחינה….

    תודה ושבת שלום
    מלה

    • מבינה אותך, גם אצלי זה קורה :)

  19. 1) להשרות את ראש הכרובית השלם בקערה עם מים ו2 כפות חומץ, לסנן ולפרק לפרחים.
    2) רגע לפני ההגשה לצקת מעל תחינה ירוקה, נוזלית למדי הכילה שום, פטרוזיליה ומיץ לימון, מעל לפרחי הכרובית האפויים (לפי המתכון הנ"ל) המוגשים חמים, רגע לפני ההגשה.

  20. גם אצלי כולם התלהבו מהכרובית בתנור.
    הבעל, הילדים, החתן, והנכדים והנכדות.

    • תודה לאה.

  21. אם משתמשים בכרובית קפואה צריך לחלוט או מספיק להפשיר?

    • תחלטי אותה ישר מההקפאה.

  22. כמה מעלות בתנור?

  23. הכנתי חצי כרובית מטוגנת וחצי אפויה לפי המתכון הזה.יצא פצצה. לדעתי עוד יותר טעים מהמטוגן. חוסל בדקות!

    • תודה על ההמלצה מיכל.

  24. ניקי תודה על הכל :)
    שאלה… אני אופה מכוסה או לא?

    • אין צורך לכסות הודיה.

  25. משום הכרת הטוב,
    אני רוצה להודות על כל המתכונים, ובפרט על מתכון זה.
    כרובית אני מכירה מילדות מטוגנת בשמן ופירורי לחם, חשבתי שאי אפשר באופן שונה.
    עקב הרצון לרדת במשקל ולהשתדל לאכול כמה שיותר בריא נמנעתי מלהכינה.
    ניסיתי את המתכון הזה, הפחתתי מכמות השמן וללא רוטב טחינה יצא מצוין.
    השבת התארחו ילדינו שגם הם הורגלו לכרובית מטוגנת בפירורים,
    החמיאו מאוד למתכון זה.
    תודה.

    • אין על מה אסתר.

  26. אני בדיוק בשלבי אפיה של הכרובית. שדרגתי במעט טימין. בהגשה אכין רוטב תחינה עם שום. מחכה בקוצר רוח לתוצאות וכל המשפחה תקועה לי ליד התנור.
    אספר לך איך יצא :)
    תודה על מתכונים נפלאים. הכל , אבל הכל יוצא טעים ברמות. את אלופה! תודה לך

    • אין על מה תהנו ושבת שלום.

  27. ניקי׳לה,בוקר מקסים!
    באתי עם עידכון. הכנתי את הכרובית וזה יוצא טעיםםם!ומה שחשוב לא רק אני אהבתי אותה, אלא גם בעלי וגם הבנות!
    מה שכן,גם כאן מצטרפת לדעתך-לא ממש מתאים לצרוך קר. הרבה יותר כיף כשהכרובית עוד חמה מהתנור.
    שוב תודה רבה!
    המשך שבוע נפלא!

    • בוקר טוב
      יופי של בחירה סמירה המתכון הזה ממש טעים ואכן מתאים לאכול חם. שיהיה לך יום טוב.

      • תודה רבה,יקירה!
        גם לך שיהייה יום מקסים!

  28. שוב שיחקת אותה עם מתכון מעולה, בריא, טעים וקל מאוד להכנה! שאפו!

  29. שלום ניקי.
    במתכון כתוב לחלוט 1 דקה.
    וענית לאחת הגולשות לחלוט 5 דקות.
    מה עושים?

    • זה לא חשוב כל כך, תחלטי דקה שתיים תראי שהן טיפה מתרככות, תמיד אפשר להוסיף עוד דקה אם צריך ולהוריד מהאש.

  30. אפשר להכין עם כרובית של סנפרוס ואם כן כמה זמן בתנור?

    • כן בערך 30 – 35 דקות, עד שהיא מזהיבה.

  31. על כמה מעלות לשים?

    • 180 מעלות

  32. היי ניקי

    אני משתמשת קבועה באתר שלך וכל המאכלים שאני מכינה זה ממתכונים שלך כל הכבוד לך!!! אוכל טעים ומעולה….

    עכשיו לשאלה: האם אני יכולה להשאיר את הכרובית שלמה?

    • כן אביטל

  33. היי, מה הכוונה בלחלוט?

    • 5 דקות לבשל במים רותחים.

  34. תודה רבה ניקי על התשובה המהירה:)

  35. בנוסף הטעם לא כה מורגש

  36. היי ניקי,שכתוב פפריקה זה פפריקה מתוקה או חריפה?

    • תמיד פפריקה מתוקה תומר.

  37. אפשר להכין יום לפני החג ולהגיש בבוקר?
    אגב שלא ישמעו אבל כל דקה פנויה בעבודה רצה לאתר שלך באה לבית ומיישמת…

    • אין בעיה, העניין שזה לא ישרוד יום שלם במקרר… טחינה לפני ההגשה.
      ואני אשמור את העניין בסוד בין שתינו :)

  38. הי ניקי
    האם אפשר כרובית קפואה משקית?
    תודה
    דבורה

    • אין בעיה דבורה.

  39. היי ניקי,
    האם אפשר להוסיף ברוקולי? וגזר?

    תודה!

    • כן אין בעיה תמר.

  40. על כמה מעלות?

    • 180 מעלות.

  41. האם אפשר לטבול בביצה ולצפות בפירורי לחם ואז לאפות בתנור?

  42. כמה מתכוני כרובית!
    קיבלתי סחרחורת!
    על איזה מתכון כרובית את הכי ממליצה להערב?

    • על הכרובית של מסעדות, היא מעולה זה לא מילה ואם בעניין אפייה אז הכרובית האפויה.

  43. היי ניקי,
    בעלי היקר לא אוהב כרובית…
    בכל זאת שאלתי אותו אתמול איזו כרובית בא לו בטחינה או במיונז והתשובה היתה.."לא אוהב כרובית"
    הכנתי…שיהיה. 3 דקות אחרי והתבנית חוסלה ולא בגללי!!
    רק רציתי לשתף שהכרובית הזו טעימה בעיקר כמנה ראשונה
    תודה ניקי על עוד מתכון,
    יום טוב.

    • הגברים האלה העיקר שקודם אומרים לא…
      תודה על ההמלצה :)

  44. היי ניקי, מעורר תיאבון (כמו כל המתכונים בחסותך) באיזה חום לאפות את הכרובית?
    תודה מראש וסופ"ש מתוק

    • בוקר טוב.
      תאפי בחום של 180 מעלות.

  45. אני מוסיפה למתכון הכרובית כף צ'ילי מתוק. וכפית אבקת מרק עוף. יוצא מאוד טים. אפשר גם במיקרו 20 דקות, בכלי סגור בתוך נייר אפייה.

  46. בלי פירורי לחם?
    בתמונה זה נראה כמו פירורי לחם.
    תודה

    • בלי פירורי לחם.

טוען...
טוען...