משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מג'דרה מתכון

נכתב על ידי יולי 20, 2014 , צפיות: 149964

קטגוריות: מתכוני אורז, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מג'דרה מתכון

תוספת מושלמת כמעט לכל מה שתירצו, הרבה בצל מטוגן זה נותן יופי של טעם, הכל מתבשל יחד עם האורז והעדשים, הטעמים מתחברים לפעמים אפילו לא צריך להגיש משהו ליד זה טעים מאוד כך.

מג'דרה

4 – 5 מנות

כ 30 דקות לא כולל השרייה

מצרכים:

בצל גדול קצוץ
כוס עדשים שחורות
כוס וחצי אורז
שתיים וחצי כוסות מים
כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

// ]]>

 

אופן ההכנה:

1. להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 20 דקות, לסנן.

2. לטגן את הבצל להוסיף את האורז, תבלינים, עדשים ומים להרתיח להנמיך ולכסות לבשל 18 דקות, להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

מג'דרה מתכון

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

213 תגובות

  1. אני שם את כל המצרכים בסיר ומתחיל להרתיח ורק כשהמים מתחילים לבעבע אני מנמיח ומחכה 18 דקות?

  2. היי ניקי תודה על מתכון קל ומצויין! הקטנה בת השנה וחצי ליקקה את האצבעות וגם אנחנו!

  3. מעולה קל וטעים ,תודה

  4. יצא אורז מושלם.

  5. הי ניקי, אפשר עם עדשים ירוקות של סנפרוסט?

    • כן בלי שלב אחד.

    • ניקי תודה.
      יצא נהדר!

      • אין על מה דגנית.

  6. היי אם אני משתמשת בכוס חד פעמי פשוטה רגילה קטנה של שתייה קרה אז כמה כוסות מים לשים איך אני ידע?

    • אני לא יודעת, לא עובדים עם הכוס הזאת במטבח קחי כוס גדולה יותר.

  7. היי ניקי,
    המג'דרה יצאה ממש טעים אבל יצאה לי בצבע סגול .. מוזר השתמשתי בעדשים שחורות בלוגה
    יש לך מושג למה ?

    • אני מניחה שהעדשים הורידו את הצבע, מוזר.

  8. שלום ניקי? יש לי רק אורז בסמטי אפשרי?

  9. עדשים ירוקות זה טוב

    • כן

  10. תודה רבה , יצא מעולה אין עלייך!!!!

  11. היי ניקי ; מתכונים טעימים איכותיים וקלים להכנה , החברה שלי אוהבים אותך , שאלה כמה שמן יתאים פה ? תודה עלי והצליחי!!!!

    • שימי בערך 3 – 4 כפות שמן.

  12. לגבי אורז מלא – אם הבנתי נכון… ואני לא בטוחה בזה..
    וכדי לא לעשות אורז ועדשים בנפרד (מג'דרה קלת הכנה)
    האם נכון יהיה – להשרות את העדשים ללא בישול. ולאחר השריית האורז (לפי המתכון שלך איך מכינים אורז מלא) לטגן את הבצל האורז והעדשים יחד כ45 דקות?
    תודה

    • את מתכוונת לבשל ולא לטגן, כן.

      • יופי. תודה על תשובה מהירה

  13. הי ניקי,
    ראשית תודה על מתכונים טעמים וברורים…. בזכותך התחלתי לבשל…
    לגבי המג'דרה- השתמשתי בעדשים ירוקות. והן יצאו קצת קשות. יש מה לעשות?
    תודה

    • איך הן יצאו קשות ? השרייה בישול… אין מה לעשות עכשיו.

  14. שלום ניקי, ותודה על ההשקעה.

    האם המים שמוסיפים לאורז רותחים? מהברז ולהרתיח אחר כך?

    תודה

    • שלום וברכה
      מי ברז רגילים.

      • תודה על התגובה המהירה!
        רצה לנסות :)

  15. הי ניקי, האם אפשר להכין עם אורז מלא? במידה וכן הנחיות שונות??

  16. שלום ניקי, במתכון כתוב
    להשרות את העדשים עה ובתגובות ראיתי שכתוב 3 שעות…. מה נכון ?

    • אפשר להשרות שעה, שאת מבשלת אותן תוודאי שזה רך בסיום.

      • תודה רבה

  17. היי ניקי. רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין המתכון הזה למתכון של מג'דרה קלה להכנה ?

    • אחד העדשים מתבשלים ביחד עם האורז ובשני לא. שני המתכונים טובים מה שלא תבחרי.

  18. התגובה שלךהתגובה שלך הי ניקי יקרה!!
    קודם כל מתכון מדהים וטעים – ממש מזכיר לי את המג'דרה שאמי הייתה מכינה (היא עדיין מכינה, אבל אני אמא בעצמי (:

    2 טיפים שמשפרים את המתכון ברשותך:
    א. 2 שיני שום – מוסיפים המון לטעם, ניתן לטגן עם הבצל.
    ב. הצבע החום – ירקרק של המג'דרה נובע משימוש במים בהם בישלנו את העדשים. על כן, אני שומרת את המים האלה ומשתמשת לפי הכמות הרצויה (אם לא מספיק בדיוק לכמות המים אז מוסיפה עוד טיפה מים רגילים).

    שאפו על כל המתוכנים שלך – את נהדרת!!

    • קיבלתי תודה מעיין.

  19. הי ניקי
    מתאים עם עדשים ירוקות?

    • כן.

      • הי ניקי
        מבחינת ההשריה אותו תהליך גם בעדשים ירוקות?

        • כן

  20. יעבוד גם עם אורז בסמטי?

    • אם הוא לא אורז מלא כן.

  21. היי ניקי
    מה דעתך אם בזמן טיגון הבצל אוסיף בשר טחון ?

  22. אפשר להכין עם עדשים מנומרות? זה מה שמצאתי בסופר…

    • נראה לי בסדר איילה.

  23. הפעם אני מארחת אורחת שלא אוכלת גלוטן.
    במה ניתן להחליף את אבקת המרק?
    אין לי א. מרק ללא גלוטן.

    • שימי מלח במקום, כפית.

  24. רק לוודא שהבנתי, את העדשים מבשלים פעמיים? פעם אחת לבד ופעם אחת עם האורז?

    • כן

      • אפשר להשרות את העדשים לילה או שזה יותר מידי?

        • יותר מידי.

  25. יצא טעים מאד ניקי, תודה רבה!

    • אין על מה שירה.

  26. מתאים עדשים אדומות?

  27. ניקי היקרה, המתכון נראה מצויין! למעשה, כל המתכונים שלך מוצלחים, תודה.
    לענייננו… הכוונה במתכון לאורז פרסי או בסמטי?

    • היי עדי
      הכוונה לאורז פרסי, יסמין גם הולך.

      • מצוין. תודה רבה על התשובה המהירה.
        שבת שלום!

  28. הי ניקי
    בסופר מצאתי עדשים ירוקות (דומות בצבען לפני הבישול למה שמופיע בתמונה) האם לזה הכוונה או שיש עדשים ששמם עדשים שחורות?

    • זה בסדר גמור מרים

  29. התכוונתי ליחס זהה של אורז ועדשים. כוס אורז לכוס עדשים…

    • על כל כוס אורז כוס וחצי מים.

      • תודה רבה! יצא מעולה :)

        • אין על מה רחלי.

  30. שלום ניקי,
    תודה על המתכונים הנפלאים!
    רציתי לשאול האם אפשר להכין את המג'דרה ביחס זהה של אורז? ואז כמה מים להוסיף?
    תודה רבה

  31. ניקי היקרה,
    מאז שיש לי אותך – אינני זקוקה לאתרים אחרים. המתכונים טעימים ומדוייקים כאחד. יישר כוח.
    ביום שבת הקרוב עליי להכין מג'דרה לכבוד עלייה לתורה בבית הכנסת. עליי להכין עם ק"ג אורז.
    מהם זמני הבישול הרצויים לק"ג אורז?זה לבטח לא 18 דקות…

    תודה רבה
    מירב

    • דווקא כן אבל לא הייתי מכינה כזאת כמות גדולה בסיר אחד זה המון. תחלקי את זה לשלושה סירים, על כל כוס אורז כוס וחצי מים. זמן בישול אותו דבר.

  32. היי ניקי, לא הצלחתי למצוא את המתכון באפליקציה (בחיפוש)…

    • איזה מתכון לא הצלחת למצוא ?

      • של המג׳דרות למיניהן

  33. ניקי כל המתכונים שלך מצויינים, כל שצריך לעשות זה לעקוב בדיוק אחרי המתכון וזה מצליח
    אלופה, תודה

    • אין על מה דין, בכיף.

  34. היי ניקי האם חייב להשרות את העדשים? אני פשוט קצת קצרה בזמן ועל השקית של סוגת כתוב זמן השריה ללא.
    תודה מראש, ענת

    • אם כתוב ללא השרייה אז אל תשרי, אני קצת בספק אם 18 דקות מספיקות בשביל לבשל עדשים.

      • תודה רבה שבת שלום

  35. ניקי פעם ראשונה שאני מכינה מגדרה. ויצא פשוט טעים!!
    בעלי התלהב הוא כ"כ אוהב
    קיצור, זה הולך להכנס לתפריט השבועי!! תודה רבה!!

  36. שלום ניקי, האם ניתן להמיר באטרז מלא ומהו זמן הבישול במקרה כזה? תודה

  37. היי ניקי,
    זה משנה אם אני מחליף לעדשים ירוקות?

    • לא אלי אותו דבר.

  38. היי ניקי, אני מבשל מתחיל אבל עם האתר הזה הכל קל ופשוט, תודה.
    האם אפשר להשתמש בעדשים של סנפרוסט ? ואם כן – להפשיר? להשרות?
    תודה ושבת שלום

    • היי יהונתן
      תוסיף כוס עדשים ישר לאורז כמו שזה, להפשיר כמובן. ואם לא בא לך לחכות אז תן בישול של 5 דקות במים רותחים.

  39. יצא מצויין!! תמיד פחדתי להכין מג'דרה, לא חשבתי שיצא לי כזה טעים! אני מתבאסת שלא העזתי להכין לפני..

    • כל הכבוד שרון.

  40. המג'דרה יצאה מצויינת. תודה על המתכון! האורז טיפה רך לטעמי אבל הילדים אהבו ובמקרה הזה הם קובעים (הם אכלני המג'דרה בבית :) )

  41. חייבים להשרות את העדשים?

    • או לבשל עד שהם מתרככים.

  42. שלום ניקי
    שאלתי, אם אני ממהר ולא הספקתי להשרות 3 שעות את העדשים, יש אפשרות להמיר את ההשרייה בהרתחה ?

    עד כמה חובה להשרות 3 שעות לפני ההכנה ?

    תודה רבה מראש.

    • האם הסתדרת ?

      • כן ניקי, תודה רבה.

        עדיין אשמח לשמוע את דעתך מה עושים במקרה כמו זה.

        שוב תודה.

        • לבשל עד שהם רכות או לפחות כמעט רכות.

טוען...
טוען...