משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מג'דרה קלת הכנה

נכתב על ידי יוני 23, 2012 , צפיות: 236541

קטגוריות: מתכוני אורז, מתכונים טבעוניים, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

הולכים למסעדה מזרחית כולם מאוד אוהבים את הבשר ומחכים לו בקוצר רוח. אני לא מזמינה מנה עיקרית זה מיותר מבחינתי וגם אין לי מקום אחרי כל הסלטים והמג'דרה שמונחת באמצע השולחן מי צריך בשר בכלל הרי זה כל כך טעים ומשביע שכל דבר אחר מיותר.

מג'דרה קלת הכנה

מצרכים:

2 כוסות אורז
3 כוסות מים
מעט שמן
כוס עדשים ירוקות
בצל גדול חתוך לקוביות
כפית כמון טחון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1. להשרות את העדשים כשעה ולסנן. להרתיח מים להוסיף את העדשים ולבשל כחצי שעה, לסנן.

2. במחבת חמה לשים את השמן, להוסיף את האורז ולהקפיץ כמה פעמים שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ולתבל. להרתיח,להנמיך את האש  ללהבה נמוכה ולכסות, לבשל את האורז כ18 דקות ולסגור את האש. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, להרים את המכסה ולערבב עם מזלג.

3. לטגן את הבצל על אש בינונית – נמוכה עד שהוא מזהיב, מידי פעם לערבב, להוסיף את התבלינים, העדשים ולערבב. לבשל כשתים שלוש דקות ולהוריד מהאש.

4. לערבב את האורז והעדשים, לעטר בפטרוזיליה קצוצה ולהגיש.

גולשים מכינים וממליצים :

שירלי : הי ניקי
הכנתי הערב את המנה לפי המתכון שלך, ויצא מצוין.
תודה רבה :)

רותם :  יוצא מצוין, תודה רבה. גם לימדת אותי איך מכינים אורז לא דביקי…
האתר שלך ממש מעולה- אוכל ביתי, פשוט וטעים מאוד!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

286 תגובות

  1. אפשר אורז בסמטי?
    ואם כן כמה מים?

  2. וואוו!! מתכון מעולה!! המג'דרה יצאה מדהים! תודה ניקי

  3. היי ניקי,
    המתכונים שלך מעולים
    רציתי לדעת איזה סוג אורז עדיף?

    • הי אורטל
      אני אוהבת להשתמש ביסמין או פרסי

  4. ניקי את פשוט אלופה!!!
    אני מכינה מלא מהמתכונים שלך לקטנה שלי והיא ממש אוהבת וכמובן גם אנחנו.
    תודה רבה על האתר הנפלא.

  5. יש לי הרגשה שהאורז לא מספיק מוכן..בטעות הכנתי על להבה קטנה מדי אבל אותם זמנים..ניתן לשפר את המצב או לפח?

    • אפשר לנסות, תוסיפי כרבע כוס מים רותחים ותכסי עם המכסה לעוד חצי שעה נאמר. עבר קצת זמן אני לא בטוחה שזה יעזור.

  6. אין על המג'דרה הזו. עושה אותה לפחות פעם בשבוע. טעימה ברמות.

  7. אפשר עם עדשים כתומות?

  8. ערב טוב יקירתי ניקיון גם אני לוקחת מתכונים ויוצא לא רע האוכל פשוט טעים בלי יותר מידי הכנות לקחתי את המתכון אורז עם מג'דרה כולי תקווה שיצא טעים כייף ביתי אוהב לאכול אורז עם עדשים תודה לך על זה שאת מאפשרת לנו הנשים להכין דף ריק טעים יבורכו ידייך

  9. כתוב לתבל גם בשלב 2 של בישול האורז, ושוב כתוב לתבל בשלב 3 של טיגון הבצל,
    הכוונה להוסיף את התבלינים באחד מהשלבים או גם וגם?

    • תגיד רועי למה אתה לא זורק איזה שלום ? גם חג שמח הולך…. חג שמח לך.

      • כי זה חג מלחיץ יותר מאשר חג שמח חחח
        אבל המתכונים שלך מצילים אותי אז תודה ענקית וחג שמח! :)

        • כן אבל אני כאן לעזרה מתי שאתה צריך, הכל בסדר. את האורז תתבל עם מלח, שים 2 כפיות שטוחות וכרבע כפית פלפל. בהצלחה וחג שמח.

  10. היי ניקי
    אפשר לבשל עם כורכום?

    • תוסיפי.

  11. היי ניקי
    אפשר לעשות את המתכון עם כורכום?

  12. ניקי באיזה אורז את משתמשת למג'דרה ?

    • יסמין או פרסי

      • תודה !

      • הי ניקי רשום 3 כוסות מים אני בקבוע שמה על כל כוס אורז יסמין 2 כוסות מים ויוצא לי אחד אחד …..?

  13. מתכון טעים מאוד תמיד מתחסל
    תבורכי על האתר שלך

  14. הי ניקי, לא ברור לי הקטע של התיבול רשמת גם באורז וגם בבצל להוסיף תיבול באורז חוץ
    ממלח מה להוסיף?

    • באורז רק מלח

  15. היי ניקי, בוקר טוב! אם אני משתמשת בעדשים קפואות של סנפרוסט, כמה עדשים להוסיף (כמה כוסות)? תודה!

  16. היי ניקי
    השריתי את העדשים בטעןת שעתיים וארבעים דקות. יותר מדי?

    • הן כרגע רכות ?

      • כן.. אבל נראה לי לא אכילות

        • למה לא אכילות ? תעשי את סעיף 3 ותערבבי עם האורז. אם ממש לא נראה לך תזרקי.

  17. ניקי, 3 כוסות מים ל2 כוסות אורז זה לא מעט מידי? או שלא הבנתי נכון את ההנחיות

    • זה לא מעט מידי – כוס אורז = כוס וחצי מים.

  18. היי ניקי האם אפשר להוסיף בצל?

    • כן זיוה.

  19. עשיתי שלב אחרי שלב יצא מעדן שאפילו הילד הבררן שלי אכל.

    • תודה ריקי.

  20. היי ניקי, מה אפשר לשים במקום אבקת מרק? תודה :)

    • שימי מלח ליאת.

  21. מתכון מצויין. יצא מושלם

    • תודה מיכל.

  22. ניקי שלום
    האם אפשר להשרות את העדשים במשך הלילה ? או שזה יותר מידי זמן?
    תודה

    • היי תיקי
      יותר מידי זמן.

  23. הבת שלי בת השנתיים חולה כבר שבוע ובקושי מכניסה לפה משהו. היום הכנתי מספר מתכונים שלך, אבל על המתכון הזה וגם על המתכון של הקציצות עם הדלעת היא ממש עפה! פעם ראשונה שנכנס לה היום משהו לפה. וכל הזמן אמרה טעים טעים טעים! תבורכי. היה כ"כ כייף לראות אותה אוכלת סוף סוף.

    • בריאות לקטנה רק שתרגיש טוב ותאכל.

  24. המתכון טעים מאוד מאוד הכנתי אותו ליום שישי ופשוט התחסל .
    את מככבת אצלי במטבח.
    שתהיה שבת שלום ותמשיכי לחדש

    • תודה שחר.

  25. היי ניקי, אפשר להשתמש בעדשים שחורות ? ומה לגבי סוגי אורז שונים ? אורז מלא,אורז אדום וכו ? תודה מראש

    • לפי הכנה של אורז אדום / מלא יש מתכונים באתר, עדשים שחורות זה בסדר.

  26. זו המג'דרה הכי טעימה שאכלתי בחיים!
    הכנתי עם המתכון שלך לאורז מלא.

    תודה!!!

    • אין על מה אביטל.

טוען...
טוען...