משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

שעועית ירוקה עם שומשום

נכתב על ידי יוני 29, 2016 , צפיות: 12592

קטגוריות: מתכוני ירקות - צמחוני, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

שעועית ירוקה עם שומשום

שעועית ירוקה עם שומשום, תוספת מעולה בכלום עבודה ויוצאת תוספת נהדרת שמתאימה לכל ארוחה. לא להאמין שבכמה דקות הכנה יוצאת תוספת כזאת מושלמת. כיף של תוספת טעימה.

שעועית ירוקה עם שומשום

4 – 5 מנות

מצרכים:

שקית שעועית ירוקה
3 שיני שום
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
א. מרק
2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1. לחלוט את השעועית כמה דקות ולסנן.

2. לפרוס את שיני השום, במחבת חמה לטגן אותן עד הזהבה ולהוסיף את השעועית להקפיץ כדקה להוסיף סילאן ולתבל.

2. במחבת חמה נפרדת לקלות את השומשום ולפזר על השעועית לפני ההגשה.

לפייסבוק שלי

מתכוני ירקות

שעועית ירוקה עם שומשום

שעועית ירוקה עם שומשום

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

56 תגובות

  1. היי ניקי. האם אפשר שעועית שלמה ולא חתוכה ?

    • כן

  2. שלום ניקי.
    איך קולים את השומשום?
    ושאלה שני- אפשר להכין את זה כמה ימים מראש ולהקפיא?
    תודה

    • היי איילת
      אני לא ממליצה להקפיא, שומשום קולים במחבת חמה ויבשה מידי פעם מנערים את המחבת עד שמזהיב.

  3. היי ניקי, האם אפשר להגיש קר?
    רוצה לשלוח את זה לגן לקטנה שלי, אבל מגישים שם רק אוכל קר.

    • אני מבינה אותך אבל זה לא מתאים קר. אולי לביבות ?

      • תודה על התשובה.
        הלביבות שלך כבר הולכות איתה לגן – רציתי לגוון :)

        • הבנתי, תוספות מהסוג הזה צריך לחמם אפילו קצת. למה שלא תנסי ? תראי אם זה טעים לה קר או לפחות בטמ"פ.

  4. היי ניקי, יש לי שומשום שחור, גם מתאים?

    • תכיני בלי השומשום.

      • תודה יקירה

  5. נראה מעולה הולכת להכין
    פחות אוהבת שום
    חייב?

    • לא חובה

      • חזרתי לעדכן….
        הכנתי את השעועית בתוספת רולדת הודו שאגב, חבל שאין מתכון כי יצא לי נחמד.. אם זה היה מתכון שלך היה יוצא מושלם כמו כל המתכונים שלך!!! אבל השעועית יצאה מדהימה פשוטה וטעימה בטירוף תודההה

        • אין על מה אולי בהמשך יהיה לי.

  6. היי ניקי,
    האם לתבל אחרי דקה של הקפצה? כאשר האש כבויה?
    או תוך כדי ההקפצה? או לפני? :-/
    סליחה על הבורות…

    • תוך כדי בישול תתבלי ואז תקפיצי.

  7. תודה על אתר מקסים ומתכונים עוד יותר מקסימים וטובים :)
    האם כדאי לטגן רצועות בצל יחד עם השום או זה יקלקל?

    • זה מיותר רחל

  8. היי ניקי מה הכוונה לחלוט? תודה את מקסימה!

    • תרתיחי סיר עם מים ותבשלי את השעועית זמן קצר, היא מתרככת אבל נשארת פריכה, לא להגיע למצב שהיא רכה לגמרי.

  9. היי, קודם כל תודה על האתר.. מתכונים מעולים!!! האם אפשר להוסיף גזר גמדי?

    • כן יונית

      • להרתיח לפני גם את הגזר?

        • את חייבת לתת לו בישול קצר קודם.

  10. שבת שלום ניקי,
    מה הסוד שזה יצא קריספי ולא רך?

    • את מתכוונת פריך…. לא לבשל את השעועית עד שהיא רכה אלא טיפה קשה, המרקם אמור להיות נגיס ולא רך. צריך להוריד בזמן מהאש.

      • תודה

  11. היי ניקי
    במצרכים כתבת אבקת מרק. אבל לא פרטת כמות ומתי להוסיף.
    תודה, נחמה

    • תוסיפי כף אחת נחמה.

      • תודה ניקי!
        המתכונים שלך מעולים. הם משמשים אותי המון!
        תענוג! שבת שלום!

  12. ערב טוב,
    כמה גרם זה שקית אחת?

    • ערב מקסים
      800 ג'

      • תודה!
        שבת שלום!

  13. תודה על התגובה המהירה!!! האתר שלך מס אחד אצלי!!

  14. הי ניקי,רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש כי פשוט אין לי סילאן…?

    • אין בעיה

  15. היי ניקי יקרה! כרגיל נכנסתי לאתר שלך לחפש רעיונות לילדים לכיפור..
    בעבר הכנתי להם את השעועית והם אהבו. יש לי שאלה-אפשר להוסיף חתיכות קטנות של חזה עוף לשעועית?
    גמר חתימה טובה ושנה הכי טובה שיש! (:

    • תכיני בנפרד ותוסיפי בסוף לשעועית לדקה שתיים הקפצה.

  16. הי. אפשר להכין יום לפני?

    • כן

      • תודה!!

  17. האם ניתן להכין ללא תוספת סילאן או כל ממתיק אחר?

    • כן

  18. היי ניקי,
    זו תוספת טעימה מאוד.
    תודה רבה.

    • אין על מה אתי

  19. היי ניקי יקרה,מגישים חם..קר? תודה ושבת שלום!

    • מגישים חמים שיהיה חם.

      • תודה רבה!

  20. תודה ניקי
    בדיוק היום התחשק לי להכין ולא ידעתי איך.. (כיסופים לשועית באיקאה)

  21. שלום,
    יש לי שאלה.
    מה המטרה של קליית השומשום? מוסיפה למראה או לטעם?
    והאם אפשר לדלג על השלב הזה?
    (אני פשוט מעדיפה כמה שפחות קלוי.)
    תודה רבה.

    • זה יותר טעים ככה, תעשי ניסיון תטעמי ואז תחליטי אם לשים. השעועית טעימה גם בלי.

  22. תוספת נפלאה !
    כל כך פשוט ומהיר להכנה וכל כך טעים.
    תודה ניקי!

  23. ניקי שלום,
    אם אני רוצה להכין חצי שקית אז מכל המצרכים שכתבת אני מוקידה לחצי או שעדיין נשארים אותו דבר?
    תודה :)

    • היי מיטל
      לחצי שקית תעשי חצי כמות.

  24. ניקי היקרה, אם אני אני רוצה רק חצי מהכמות אז להוריד גם משאר המצרים חצי?
    תודה

טוען...
טוען...