משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

תפוחי אדמה אפויים מעוכים

נכתב על ידי אפריל 2, 2017 , צפיות: 14239

קטגוריות: מתכוני ירקות - צמחוני, מתכוני תפוחי אדמה, מתכונים לפסח, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

זה מתכון ממכר להפליא, אין כאן כמעט כלום וזה היופי במתכון הזה. התוצאה שהילדים חיסלו הכל וכמובן הצטערתי שלא הכנתי עוד. מראש אני אומרת תכינו כמה שיותר המתכון הזה נהדר. תחשבו על פסח.

תפוחי אדמה אפויים מעוכים

מצרכים:

מכירים את התפוחי האדמה הקטנים (לא למיקרו) שמגיעים בשקיות יחסית גדולות ?
אז הכוונה לתפוחי האדמה האלה. אפשר להשתמש בכמה שרוצים החלטה שלכם.
תסתכלו בסרטון ותבינו לאיזה גודל התכוונתי.
מלח
מלח גס
שמן

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל 200 מעלות.

2. בינתיים לקלף את התפוחי אדמה, להניח על תבנית עם נייר אפייה, להזליף על כל תפוח אדמה שמן להכניס לתנור ולאפות כ 20 דקות, אולי קצת יותר, התפוחי אדמה אמורים להיות רכים ומעט זהובים.

3. לקחת מועך של פירה ולמעוך כל תפוח אדמה, להזליף או להבריש שמן מעל לפזר מלח גס ולהחזיר לתנור, לאפות עוד כ 30 – 40 דקות.
*יש מתכון בסגנון כזה באתר, יש שוני בהתחלה באיך שאני מכינה, המתכון הזה קצת יותר קל ופחות כלים…

מתכוני תפוחי אדמה

תפוחי אדמה אפויים מעוכים

תפוחי אדמה אפויים מעוכיםתפוחי אדמה אפויים מעוכיםתפוחי אדמה אפויים מעוכיםתפוחי אדמה אפויים מעוכים

תגיות: , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

43 תגובות

  1. מודה שאני מתעצלת לקלף שקית של תפוא קטנים..אפשרי להכין עם הקליפה?

    • אני ממליצה לקלף, זה פחות טעים עם הקליפה. גם תפוחי אדמה בינוניים הולך כאן.

      • אמרת- אני מקלפת (:

        • תאמיני לי שזה שווה, אני מקווה שיש לך כמות זה נחטף.

  2. ניקי יקרה,
    הכנתי את המתכון וזה פשוט נחטף. הילדים אמרו שהם לא טעמו דבר טעים כזה הרבה זמן. את פשוט אלופה!!!!

    • אחלה המלצה תודה סמדר.

  3. מעולה! טעים מאוד. חישבתי בתמימותי שני תפו'א לאדם, אבל….

    • מצחיקולה :) אין סיכוי זה נחטף בכמויות.

  4. למה כתוב גם מלח וגם מלח גס? לפי המתכון צריך לבזוק רק מלח גס על תפו"א לאחר שמועכים אותם. איפה נכנכ כאן המלח הרגיל?

    • את לא חייבת את שניהם, אחרי שאת מועכת את תפוחי האדמה תתבלי עם מלח רגיל.

  5. הכנתי אתמול את המתכון. יצא מעולה !
    ע"מ לא להציף בשמן, שמתי 2-3 כפות שמן בקערה גדולה, העברתי אליה את תפו"א המקולפים, וערבבתי כך שכל תפו"א התכסו בשמן, ואז שמתי על נייר האפיה.
    לאחר מעיכת תפו"א הברשתי אותם בשמן עם מברשת סיליקון, כך שלא היה כל כך הרבה שמן במתכון.

  6. אני מסתכלת עם בת ה5 שלי על הסרטון. בסוף היא אומרת לי, אמא אנחנו לא נוכל לעשות את תפוחי אדמה האלה.
    למה?
    יש שם הרבה שמן(היא כולה מבואסת)
    #החינוךשלימצליח#

    בכל מקרה נראה עסיסי!

    • חחחחח אלופה שאת!!

  7. האם יתאימו להכנה של יום מראש וחימום לקראת הסדר?
    בעבר ניסיתי מתכון דומה ואחרי חימום התפו"דים יצאו מאוד יבשים. האם המתכון הזה יתאים להכנה וחימום חוזר?

    • לא מתאים, את יכולה את השלב הראשון בלילה קודם והשאר למחרת.

      • אני מגיעה להתארח כבר בבוקר הסדר ולקראת הארוחה התנור יהיה יחסית תפוס.
        כבר קניתי תפודים קטנים. יש מתכון שאת ממליצה עליו שיתאים יותר להכנה יום קודם?

  8. ערב טוב, ניקי.
    האם התפו"א האלו טעימים גם קרים?
    ואם לא, האם קיים אצלך מתכון של תפו"א שטעימים גם קרים (בשביל פיקניק)?

  9. היי ניקי,
    בעבר היה מתכון לקציצות פרסה ,(המתכון היחידי שהילדים מסכימים לאכול :-) אשמח אם תוכלי לפרסם אותו שוב
    תודה רבה וחג שמח
    מעיין

  10. ניקיל׳ה , בזכותך הם אצלי בבית באופן קבוע כל יום שישי ( המתכון הישן ) , מתחסלים במהירות הבזק ! אני כבר משלשת כמויות :)
    בהחלט ישנה גרסה לקחה יותר 3>

  11. הי ניקי,
    נראה מעולה לטובת אלה שלא אוכלים תפו"א האם ניתן באותו אופן לעשות עם בטטה?

    • לא, זה לא עובד עם בטטה.

  12. היי ניקי…
    אפשר לקצר בשלב ה1 אם מבשלים את התפוא ורק אחכ להכניס לתנור?

  13. אילו תפוחי אדמה עדיפים, לבנים או אדומים?
    ובכלל,מתי עדיף להשתמש בכל אחד מהסוגים.
    תודה רבה רבה

    • בסוג שציינתי הם מגיעים רק אדומים, אז הכוונה לאדומים. אני מעדיפים להשתמש רק באדומים ולא בצהובים הם יותר טובים.

  14. חשוב סוג תפוחי האדמה הלבנים או האדומים??

    • לדעתי הם רק מגיעים אדומים לא ראיתי אותם בצבע אחר.

  15. שלום ניקי
    אני נהנית מאוד מהמרשמים שלך וכעקרת בית לא צעירה אני לומדת כל פעם משהו חדש.
    אני בשמחה רוצה לשתף אותך בפשטידת תפוחי אדמה שאנחנו אוהבים כל השנה ובמיוחד בפסח כתוספת במרק.

    תפוחי אדמה מרוסקי(כמות לפי גודל התבנית) 2-3 ביצים שוב תלוי כמה תפוחי אדמה מרסקים , עד 4-3 כפות כנ"ל קמח רגיל בימות השנה וקמח תפוחי אדמה בפסח. מלח לפי הטעם .את תפוחי האדמה לשים במסננת כדי להפריש את המוזלים להוסיף את שאר המצרכים ולאפות בתנור בתבנית משומנת קלות ב – 200 מעלות עד שזה אפוי יפה. לאחר שהתקרר מחלקים לקוביות ומוסיפים למרק החם.

    • איזה כיף קיבלתי, תודה ציפורה.

  16. היי ניקי
    אפשר להכין מבלי לקלף את תפוחי האדמה?
    קשה מאוד לקלף תפוחי אדמה קטנים

    • הם לא קטנים, אני לא מתכוונת לתפוחי אדמה במיקרו בשקיקים הקטנים, התפוחי אדמה במתכון גדולים יותר ואין בעיה לקלף אותם, כדאי לקלף יש הבדל בתוצאה הסופית.

      • תודה.
        במידה ויש תפוחי אדמה גדולים
        האם אפשר לקלף ולחתוך לחצי?

        • תשיגי תפוחי אדמה כמו שרשמתי במתכון, את מוזמנת להסתכל בסרטון ולראות לאיזה גודל התכוונתי.

  17. היי ניקי!
    תודה רבה! הכל נהדר!
    יש לך מתכון ישן באתר. זה: http://www.nikib.co.il/tosafot/53168/
    מה ההבדל בין המתכונים?

    (אגב, אני עושה אותו בקביעות לארוחת צהריים. כמה שאני עושה, תמיד מתחסל עד הפירור האחרון. לא מזמן בישלתי ארוחה ענקית כשאמא שלי ישבה שבעה, היו שם כמה וכמה אבלים רעבים, וזו התוספת שבחרתי. הכל התחסל עד הפירור האחרון, למרות שכולם צחקו עליי שהגזמתי בכמות שהכנתי).

    • תקראי עד הסוף של המתכון הסברתי מה ההבדל ואם תקראי את תביני לבד.

  18. אמאל'ה! זה נראה מושלם!!
    חייבת להכין מתישהו בפסח…

  19. התגובה שלך
    שמן זית?

    • קנולה זה בסדר.

טוען...
טוען...