משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

חצילים קלויים עם עדשים ירוקות

נכתב על ידי ספטמבר 13, 2017 , צפיות: 1723

קטגוריות: מתכוני ירקות - צמחוני, מתכונים טבעוניים, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

חצילים קלויים עם עדשים ירוקות
אני אוהבת עדשים התחלתי לאכול עם כפית ישר מהמחבת. היה כל כך טעים שלא רציתי שום דבר אחר. הוספתי חצילים קלויים יצא מעולה.

חצילים קלויים עם עדשים ירוקות

מצרכים:

חציל מאורך
חצי כוס עדשים ירוקות
בצל חצוי ופרוס
3 שיני שום פרוסות
2 גזרים חתוכים למקלות
כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אופן ההכנה:

1. להשרות את העדשים כחצי שעה, להרתיח מים ולבשל אותן כ 30 – 40 דקות הן אמורות להיות רכות.

2.  לחמם תנור ל 180 מעלות, לחתוך את החציל לאורך לפרוסות דקות ולסדר בתבנית על נייר אפייה משומן להזליף שמן זית / קנולה לתבל עם מלח ולאפות כ 30 דקות החצילים רכים ומזהיבים.

3.  לטגן את הגזרים כשתי דקות תוך כדי ערבוב להוסיף את הבצל להמשיך לטגן ולהוסיף את השום, להוסיף את העדשים לטגן כמה דקות ולתבל.

4. בהגשה לשים את רוב העדשים בתחתית לגלגל את פרוסות החצילים ולהניח מעל העדשים, לפזר מעל את שאר העדשים  מעל להזליף שמן זית ולפזר פטרוזיליה קצוצה.

חצילים קלויים עם עדשים ירוקותחצילים קלויים עם עדשים ירוקותחצילים קלויים עם עדשים ירוקותחצילים קלויים עם עדשים ירוקות

תגיות: , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

5 תגובות

  1. נראה מעולה! 2 שאלות קטנות –
    1. אוכלים את זה חם או קר? כלומר, מחכים אחרי שמטגנים את הגזר והבצל שיתקרר או שמגישים ישר כשזה יוצא מהמחבת?
    2. זה משנה באיזה סוג של עדשים משתמשים (ירוקות, שחורות וכו')?
    תודה!

    • תשובות:
      אוכלים את זה חם לא מחכים שיתקרר או מחממים לפני ההגשה, ירוקות / שחורות מה שיש.

  2. האם אפשר להקפיא? נראה נהדר ומקורי

    • אני לא ממליצה להקפיא. אפשר להכין בשלבים חצילים קלויים ולשמור במקרר, עדשים מראש להכין ואת השאר לקראת ההגשה.

  3. וואייי ניקי נראה כל כך טעים ומעניין, את אלופה ((:

טוען...
טוען...