משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

פרוסות חצילים מתובלות ואפויות

נכתב על ידי יולי 2, 2012 , צפיות: 33807

קטגוריות: מתכוני ירקות - צמחוני, מתכונים טבעוניים, מתכונים לשמירת המשקל, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

פרוסות חצילים מתובלות ואפויות

פרוסות חצילים מתובלות ואפויות, זוכרים שפעם היינו מטגנים חצילים ? תודה לאל זה עבר ואם זה תלוי בי זה לעולם לא יחזור. אני אוהבת את המטעמים המהירים האלה. אף פעם לא חשבתי ששילוב של חצילים ושמנת זה שילוב כל כך נפלא, טעים לארוחת ערב, תכינו הרבה ירקות בצד ותתכוננו לארוחה כיפית וטעימה.

פרוסות חצילים מתובלות ואפויות

מצרכים:

חציל גדול חתוך לפרוסות
4 – 5 כפות שמן זית
חצי כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח



אופן ההכנה:

1. לערבב שמ"ז ותבלינים, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה, לסדר את פרוסות החצילים, להבריש משני הצדדים בשמן המתובל.

2. חום בינוני בסביבות 20 – 25 דקות (תלוי בעובי הפרוסה) או עד שהפרוסות רכות, להפוך באמצע.

3. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם פרוסות החצילים

פרוסות חצילים מתובלות ואפויות

מחפשים עוד מתכונים חצילים ?

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

52 תגובות

  1. לפרוס לאורך? או לעיגולים?

  2. תקשיבי..זה חוסללל עם המטבל. נשאר ממש קצת מהמטבל. נראה מחר מה נעשה עם זה ..תודה!

  3. עשיתי חציל אחד והוא חוסל ברגע שיצא מהתנור. הכנסתי מייד עוד שני חצילים. טעים בטירוף! תודה!

    • אין על מה :)

  4. בפעם הקודמת הצליח לי. היום פתחתי את התנור והפרוסות נשרפו- נהיו שחורות..
    למה זה קרה? יכול להיות כי פרסתי את זה דק מדי? זה גרם שכל החלק העליון נשרף?

    • כנראה פרסת דק מידי ולכן היית צריכה להוציא מוקדם יותר מהתנור.

  5. שלום ניקי,
    כמה זמן אפשר לשמור את פרוסות החצילים במקרר לאחר שהכנתי אותן? אפשר למשל יומיים, שלושה?

    • יומיים יותר סביר.

      • תודה על תשובתך. ויותר מיומיים אז למקפיא?

        • זה יהיה פחות טעים עדיף שלא להקפיא.

  6. הייי ניקי בוקר טוב :) אין צורך להוציא נוזלים לפרוסות לפני הכניסה לתנור?

    • בוקר טוב
      את מתכוונת למרירות של החצילים… אני כבר כמה שני לא נתקלתי בחציל מריר אז אני לא עושה.

  7. שלום לך הכנתי אתמול ללא המטבל והכנסתי למקרר. איך להגיש קר או לחמם לפני ואיך לחמם במיקרו?

    • שלום גם לך
      אפשר בטמ"פ החדר ואפשר לתת חימום קל בתנור על 180 מעלות. תטעמי ותחליטי.

  8. היי ניקי האם במקום פרוסות ניתן גם לחתוך את החציל לקוביות?

    • לא

  9. היי ניקי רציתי לדעת למה החצילים יצאו בטעם טפל ?

    • החצילים מתובלים איך הם יכולים להיות בלי טעם ? בכל מקרה שימי מלח עכשיו.

  10. אפשר לעשות את זה עם חצילים מקולפים ?

    • סביר להניח שהפרוסות יתפרקו.

  11. הי,
    בהקדמה של המתכון כתוב "אף פעם לא חשבתי ששילוב של חצילים ושמנת זה שילוב כל כך נפלא…" אז לא הבנתי איפה השמנת נכנסת למתכון?

    • סעיף 3 יש מטבל , תלחצי על הקישור.

  12. נשמע מעולה תודה רבה אנסה..

  13. בוקר טוב ניקי (: אני רומה את החצילים האלו להגיש בתור סלט בארוחה בשרית , ראיתי שדאלו פה וזה בסדר עם טחינה , את הטחינה לשים מעל החצילים בהגשה או בצד כרוטב לדעתך?

    • בוקר טוב
      את יכולה להזליף מעל קצת וגם להגיש עם טחינה בצד.
      עוד אפשרות לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ולהגיש בצד עם טחינה.
      יש טחינה עם ירקות היא טעימה מאוד ואז תגישי בצד.

  14. כמה טעים!! תודה ניקי :) מאז שהכרתי את האתר שלך אני כל היום במטבח… כיף גדול!!

  15. לא להאמין כמה דבר ככ פשוט יכול להיות ככ טעים!!!!!

    • אני חושבת שסיכמת את האתר…

      • לגמרי :)

        • חמודה שכמוך :)

  16. ניקי, טעימים ביותר!!!!
    כבר המון זמן אני מחפשת חצילים שיהיו כמו מטוגנים, אבל בלי הטיגון:))))
    עשיתי לשבת וכבר גמרתי חצי תבנית רק בנישנושים, אז שלחתי את בעלי מהר להביא עוד חציל כדי לעשות נוסף לשבת…..
    תודה לך!

    • אין על מה הודיה בכיף :)

  17. היי ריקי,
    ראשית להזכיר (כבר אמרתי) האתר שלך נהדר והמאכלים נפלאים בעיני.
    לגבי החצילים (סתם לידיעה) אני חותכת אותם עבים 1.5 ס"מ
    ועליהם מפזרת ירקות קצוצים דק עם לימון (וטחינה כמובן)
    אנחנו אוכלים את זה כמו תפוחי-אדמה.

    • היי מיה.
      אחרי שקלית אותם נכון ?

  18. ניקי איזה טעים!!!!! תודה

    • תודה ליזי :)

  19. היי ניקי המדהימה!

    האם זה טעים גם ללא הרוטב? (רוצה לארוחה בשרית)

    • בטח ריקי מעולה, ואפשר להגיש עם טחינה.

  20. האם אפשר להגיש ולאכול ללא המטבל? תודה

    • כן ציפי.

  21. כמה פשוט וקל! כמה מחמאות קיבלתי על החצילים האלה! מאוד אהבתי את המתכון. תודה רבה לך על מתכונים מדהימיםםםם

    • בעונג רב ענבר שמחתי לעזור.

  22. אפשר לאפות את החצילים גם במתכון של גלילות החצילים עם גבינה צהובה?

    • לא הבנתי .

      • להשתמש בחצילים האפויים גם במתכון של גלילות החצילים בטעם פיצה וכד' – במקום לטגן קודם

        • גם שם החצילים אפויים, אני לא מטגנת חצילים.

  23. היי,

    יש צורך להשרות את החצילים במלח להוצאת מרירות ?

    • אני לא נתקלתי בשנים האחרונים בחציל מריר אז אני מדלגת.

  24. היי ניקי,
    אם אני רוצה שזה יהיה דיאטטי אז אני יכולה לשים תרסיס שמן במקום את השמן זית?

    • בוודאי.

  25. לא מופיע ברכיבים את המרכיבים של המטבל. אשמח שתפרסמי אותם.

    • זה מופיע תלחצי על הקישור האדום בסעיף 3

טוען...
טוען...