מתכון פיצה במגש: פיצה מרובעת ביתית קלה
פיצה במגש: מתכון לפיצה מרובעת עם בצק שמרים קל
תמיד יש ימים כאלה, שבהם אין לנו כוח להשקיע שעות במטבח, אבל אנחנו עדיין חולמים על ארוחה מפנקת שתחזיר אותנו הביתה. הפיצה הזו היא הפתרון האולטימטיבי בדיוק לימים האלה. זו לא סתם פיצה: זו פיצה במגש שמרגישה ביתית, רכה, אוורירית, ובעיקר – קלה בטירוף להכנה.
זו הפיצה שתסגור לכם את הפינה בצורה מושלמת: היא מכינה את עצמה במהירות, מתאימה במיוחד לילדים, ויוצרת שפע אמיתי! מהמגש הזה יוצאות כ-20 קוביות פיצה אישיות, חמות וזהובות, שתספקנה בכיף כל משפחה רעבה. ההכנה קצרה, הלישה מינימלית, והתוצאה היא פיצה מרובעת מושלמת.
תבנית של תנור
מרכיבים:
420 ג' קמח (3 כוסות)
3/4 כף שמרים יבשים
כפית סוכר
3/4 כף מלח
80 מ"ל שמן זית / קנולה
260 מ"ל מים נעימים (מעט יותר מכוס)
תוספות:
קטשופ
זיתים פרוסים
עגבניות שרי חתוכות דק
תירס
פטריות פרוסות דק
בצל סגול חתוך לרבעים
גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות / מגורדת
הכנות:
1. בקערת המיקסר, לערבב קמח, שמרים וסוכר. לערבב קלות ולהוסיף את המלח, שמן הזית ולסיים עם המים. בעזרת וו הלישה (מגל), לעבד את המצרכים עד לקבלת בצק חלק ורך.
לאסוף את הבצק לכדור, להניח בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח בנחת כשעה וחצי עד שעתיים. הבצק צריך להכפיל את נפחו – זה סימן שהוא מוכן.
2. לרדד את הבצק על נייר אפייה (זה הטיפ הכי חשוב כדי לא להיתקע!) למלבן גדול. לחתוך את הבצק לריבועים בגודל ס"מ. טריק להכנה קלה: בעזרת נייר האפייה, להעביר את הבצק החתוך כמו שהוא לתבנית האפייה. אין צורך להסתבך עם הזזה של כל ריבוע בנפרד!
3. למרוח קטשופ בנדיבות (או רוטב פיצה), לפזר גבינה צהובה, להוסיף את התוספות האהובות (כל מה שעושה לכם טוב בלב) ולפזר מעט מלח גס.
4. לחמם תנור מראש ל- מעלות.
5. לאפות את הפיצה כ-– דקות, או עד שהגבינה מבעבעת והבצק זהוב ומשגע. בונוס: הריח הממכר כבר ממלא את כל הבית!
6. להוציא את המגש מהתנור ולעבור שוב על כל החתכים עם סכין חדה, כדי לנתק את ריבועי הפיצה זה מזה. כדאי לעשות זאת כשהפיצה עדיין חמה.
המתכון הזה מוכיח שאין כמו פיצה ביתית וטובה. נסו, תיהנו, ובתיאבון!
For the recipe in English:
Sheet Pan Pizza: Easy Homemade Square Pizza






גולשים מכינים וממליצים:
אורלי : עשיתי אתמול יצא מעולה . הבת שלי שהיא לא אכלנית גדולה טרפה מלא . תודה
רות : במילה אחת – נ ה ד ר


