מרק גריסים ופטריות
מרק קלאסי שמחזיר אותנו ישר לבית של אמא.
בימים שהקור מחלחל אל העצמות וכל מה שבא לנו זה להתכרבל בפינה חמה, יש רק פתרון אחד אמיתי: מרק גריסים ופטריות שממלא את הבית בריח משגע.
המרק הזה הוא בשבילי החורף בצלחת. הוא סמיך, הוא עשיר, והוא מזכיר לי ארוחות שישי של פעם – מחמם את הנשמה ומחזיר אותי ישר לבית של אמא. השילוב המנצח של הגריסים (שמוסיפים מרקם נהדר וכפרי) יחד עם הטעם הנהדר והעשיר של הפטריות הוא פשוט קלאסיקה שתמיד עובדת. אגב, סוד קטן: לפעמים אני מחליפה את הגריסים בבורגול, וזה יוצא נהדר!
זה מרק שאי אפשר לאכול בלי להרגיש קצת יותר בטוחים ושמחים. הוא מושלם לארוחה משפחתית סביב השולחן, עם פרוסת לחם טובה ואיזו סדרה טובה ברקע
4 מנות
מרכיבים:
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
15 פטריות שמפיניון פרוסות דק
6 כוסות מים
גזר גדול מגורד גס
חצי כוס גריסי פנינה / בורגול גס
תבלינים:
כף שטוחה פפריקה מתוקה
שליש כפית כורכום
כף גדושה א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן. לטגן את הבצל על אש בינונית עד הזהבה קלה. להוסיף את השום, הפטריות והגזר המגורד, לערבב ולטגן יחד כשתי דקות נוספות.
2. להוסיף את הגריסים, המים ויתר התבלינים. להביא לרתיחה, לכסות, להנמיך את האש ולבשל כשעה, או עד שהגריסים רכים לחלוטין.
3. במידה ומחליפים את הגריסים בבורגול, לבשל את המרק כ-30 דקות, להוסיף את הבורגול ולבשל עוד כ-15 דקות כשהסיר מכוסה.
4. לקראת סיום הבישול, לטעום ולאזן טעמים.
5. במידה והמרק סמיך מדי, להוסיף עוד מים רותחים בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
טיפים:
*טריק החריפות: למי שאוהב חריף, מומלץ להוסיף פלפל חריף קצוץ ואבקת פפריקה חריפה (אם משתמשים) יחד עם הפטריות והשום בשלב הטיגון, שיתנו למרק טעם מעניין יותר.
*החלפת גריסים: ניתן להחליף את הגריסים בבורגול גס; יש לזכור שזמן הבישול מתקצר משמעותית לכ-15 דקות מרגע הוספת הבורגול.
*סמיכות אחרי קירור: גריסים סופחים נוזלים גם בקירור. אם המרק סמיך מדי יום אחרי ההכנה, פשוט להוסיף מעט מים רותחים לפני החימום החוזר.
*בסיס הטעם: לוודא שהבצל מטוגן היטב על אש בינונית, כי זה הבסיס שיפתח את כל טעמי המרק.


גולשים מכינים וממליצים:
מיכל : "מרק נפלא. הבת שלי שהיא ממש אכלנית גרועה אמרה :"המרק הכי טעים בעולם" סוף סוף … תודה לך"
נימה : "אחד המרקים המככבים אצלי במטבח… מחמם משביע ואהוב!"
טליה : "מעולה!
אני קוראת לזה "תבשיל היולדות" שלי. כל יולדת שבא לי לפנק מביאה לה את המרק ותמיד מקבלת אלפי תודות. אז תודה לך ניקי"
דנה : "המרק מעולה!! אין ספק שאאמץ אותו לחורף הקרוב.."


