במיה מתכון מנצח
הקיץ מתקרב בצעדי ענק ואיתו מגיעה אורחת טעימה ואני מתכוונת לבמיה טרייה שהולכת נהדר ברוטב עגבניות, במיה זה ירק נהדר בשרני מלא בטעמים טובים ובדרך כלל מגישים עם אורז לבן.
הבמיה אוהבת לשחות ברוטב חזק היא נהדר סופגת את הטעמים זה בעצם מתכון ותיק שהכינו פעם ומככב עד היום, יש לי עגבניות בשלות ויפות במיה טרייה ואני הולכת להראות לכם פטנט איך מונעים את הריריות של הבמיה.
3 מנות
מרכיבים:
500 ג' במיה טרייה
2 בצלים חתוכים קטן
2 שיני שום פרוסות
4 עגבניות בשלות ורכות
2 כוסות מים
פלפל חריף פרוס דק
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
כפית רסק עגבניות
לימון
תבלינים:
3/4 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור טחון
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לשטוף טוב את הבמיה לייבש ולקטום את הקצוות.
2. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבמיה כ 10 דקות מידי פעם לערבב.
3. בינתיים כשהבמיה על האש לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הירקות כ 5 דקות על אש בינונית, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לסיר יחד עם שאר המצרכים ולתבל.
4. להרתיח להוסיף את הבמיה קצת להנמיך ולכסות לבשל כ 20 – 25 דקות לסחוט חצי לימון לערבב ולבדוק טעמים.

גולשים מכינים וממליצים:
מיכל : "ניקי היקרה… הכנתי ויצא מעדןןןןן….. אני מבקרת אצלך באתר מספר פעמים בשבוע והכל יוצא נפלא וטעים…. והאתר שלך נגיש ומהנה… תודה!!"


