תפוחי אדמה ברוטב
תפוחי אדמה הם אחד המאכלים שהכי קל לשדרג. הם הולכים נהדר בתנור, כתוספת לעוף או לבקר, אבל אני הכי אוהבת להכין אותם על הגז בתוך רוטב עשיר. אחד הדברים הטובים ביותר שיש בתפוחי אדמה הוא שהם סופגים את הרוטב בצורה נהדרת!
השילוב של תפוחי אדמה ורוטב עגבניות הוא אחד המתכונים הכי טעימים, מנחמים ומחבקים שיש. זה אוכל של בית אמיתי, שפשוט כיף לאכול. ההכנה היא קלי קלות, עם מצרכים שיש לכם בכל בית, ואפילו לא צריך להתאמץ.
זה מתכון אהוב במיוחד לארוחת צהריים או לארוחת שישי, ואנחנו בבית בדרך כלל מנגבים את התחתית עם החלה. אין טעים מזה!
3 מנות
מרכיבים:
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
4 – 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 כוסות מים
2 עגבניות בינוניות בשלות ורכות
תבלינים:
כף פפריקה מרוקאית מתוקה
חצי כפית תבלין קארי / גריל עוף
חצי כפית פלפל שחור
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר מים, לסמן 'x' בתחתית כל עגבנייה, לחלוט אותן 3 דקות, לסנן, לקרר, לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.
2. לטגן את הבצל עד להזהבה קלה. להוסיף את תפוחי האדמה, להקפיץ מספר דקות ולהוסיף מים, את קוביות העגבנייה הטריות ואת התבלינים.
3. להרתיח, לכסות ולבשל על אש נמוכה-בינונית, תוך ערבוב והוספת מים במידת הצורך, במשך 30 עד 40 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
For the recipe in English:
Potatoes in Tomato Sauce Recipe


גולשים מכינים וממליצים:
שירה : "כמו תמיד מתכון מנצח!!!"
ענת : היי ניקי – הכנתי אתמול -טעים בטירוף ,חבל שלא עשיתי כמות כפולה .תודה על מתכון טעים.
ג'ינג'ונת : חברה, רוצו להכין…יצא פשוט טטטטטטטטטטטטטטעים!!
שרית לב : אחלה מתכון. לא נשאר כלום ומראש עשיתי כמות כפולה! שינוי קטן שעשיתי מפאת מחסור בפפריקה – לא הוספתי…
שושנה : "הכנתי אתמול ביחד עם השניצל דג שלך, ויצא מדהייייים!!!!!
כל המשפחה נהנתה!!!!!
הילדים חיסלו! תודה לך ניקי!
את מלכת המתכונים בבית שלנו!!!!"


